Živine plombe i živina isparenja su opasne po vaš organizam

Istraživači univerziteta u Kalariju, Fakulteta medicine a takođe i istraživači drugih priznatih medicinskih škola, su demonstrirali da se oslobađa živina para iz stomatoloških plombi. Para se oslobađa iz starih plombi i skoro 80% ove pare gotovo momentalno odalizi u pluća pa dalje u krvotok. Jednom kad se nađe u krvotoku, živina para ulazi u ćelije gotovo momentalno. Ona se dalje raspoređuje u organizmu taložeći se u kostima.

Amalgamske plombe se takođe nazivaju crne plombe ili živine plombe i veoma su opasne jer u sebi sadrže veliku koncentraciju žive. Živina isparenja se oslobađaju usled prisustva telesne temperature i ulaze u naš organizam. 

Živina isparenja iz plombi su primrni izvor kontaminacije živom. Osamdeset procenata odraslih, imaju plombe sa živom koje oslobađaju od 4 do 40 mikrograma živinih isparenja dnevno. Sve zavis od broja plombi koje osoba ima i prisustva ostalih metala u ustima.

Treba napomenuti da je živa izuzetno opasan teški metal. Živa izaziva mnoge auto imune probleme i alergije. Tako da ako imate veliki broj plombi i imate problem sa nekim autoimunim reakcijama, prporučujemo da ih zamenite i da uradite kompletno čišćenje organizma od teđkih metala. Više informacije kako teški metali mogu da utiču na imuni sistem možete pronači u članku 9 načina kako da sprečite autoimune rakcije.

Svakodnevno, mi radimo neke stvari koje pojačavaju oslobađanje živine pare u naš organizam. Mi žvaćemo žvake, jedemo, pijemo vruće napitke, peremo zube.

Prema Dr. Raselu Blaylock, živa može da ošteti mnoge organe i siteme organa, uključujući nervni sistem, imuni sistemi kardio-vaskularni sistem. Ova tri sistema najviše su izložena uticaju toksičnosti živinih isparenja. On takođe tvrdi da toksičnost žive igra odlučujuću ulogu u slučajevima Aldchajmerove bolesti i ostalim neurodegenerativnim bolestima.

Zaštitite sebe od izloženosti živinim isparenjima

U članku koji je objavljen u Britanskom Dentalnom Časopisu 2001 godine ustanovljeno je da od 15 do 20 procenata zubnih ambulanti zatrovano 10 puta većim živinim isparenjima od dozvoljenih.

Kad posetite tradicionalnog zubara, vi povećavate vađ rizik da se otrujete živom, pošto će i najobičnije čišćenje zuba da unese živu u vaš organizam. Ako niste spremni da zamenite vaše stare plombe, trebate pronaći biloškog zubara koji ne koristi živine plombe i na taj način možete smanjiti izlaganje živi prilikom posete zubaru.

Bezbedno vađenje živine plombe

Ako imate živine plombe i želite ih zameniti vaš zubar treba da prati ovaj prtokol koji je objavljen od strane Internacionalne Akademije oralne medicne i toksikologije:

Koristite zaštitu u grlu da biste sprečili da se komadići plombe inhaliraju ili progutaju

Pokrijte lice pacijenta zaštitom da bi se sprečila apsorbcija žive putem kože u telo pacijenta

Koristite nazalni kiseonik.

Koristite visok stepen provetravanja u operatinom području

Koristite sprave za usisavanje radi čišćenja prostorije u kojoj se vrše operacije

Koristite sprave u pojčanom modu za isisavanje ostataka delova plombe iz usta pacijenta

Koristite vodu za rashlađivanje usta prilikom vađenja plombi da biste ohladili usta i smanjili oslobađanje žive priliko zahvata

Vadite živine plombe u velikim komadima jer manji komadi mogu da se lakše zagube i ostanu u ustima pacijenta. Takođe sa većim komadima se oslobađa manje živine pare

Očistite usta pre nego što sklonite gumenu zaštitu

Koristite propisan ventilacioni sistem u vašoj zubnoj ambulanti

Ako imate osetljivost na hemisko okruženje i ako želite da se oslobodite starih plrombi treba da posetite naturopatu koji će vam obezbediti plan po vašim specifičnim potrebama da biste izbegli bilo kakvu negativnu reakciju vašeg organizma.

Share

author

Miko Lamberto

Ja sam nutricionista sa 10 godina iskustva, neke od svojih zapažanja sam preneo u naš blog. Za najnovije vesti i informacije o prirodi i pridonom lečenju nas pratite.

Similar Posts

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X