Vitamin B15 pripada gupi B vitamina. Da li znate da vitamin B15, koji je poznat i kao pangaminska kiselina, prati kontroverza? Pre više od 30 godina, Američka uprava za hranu i lekove (FDA) zahtevala je uklanjanje ovog suplementa sa tržišta i zabranila upotrebu ovog suplementa u okviru grupe B-kompleksa – tvrdeći da je „nebezbedan za upotrebu“. Pa ipak, kao što ste možda već pretpostavili, ova priča podrazumeva mnogo više nego što je poželjno da ljudi znaju. Većina stanovništva čak i ne zna da on postoji.

Vitamin b15. Da li vlada sakriva nešto?

vitamin b15 pangaminska kiselina
vitamin b15 pangaminska kiselina

Trenutno je nezakonito distribuirati B15 na nekim tržištima, iako je tokom 1970-ih ovaj vitamin korišćen kao suplement. To nije slučaj u Rusiji i Evropi gde se koristi za lečenje prevremenog starenja zbog njegovih antioksidativnih efekata. Pored toga, koristi se za zaštitu od zagađujućih materija, naročito ugljen-monoksida.

U Rusiji se koristi u lečenju zavisnosti od alkohola tako što utiče na smanjenje želje za alkoholom. B15 se takođe koristi za lečenje umora, astme i reumatizma, visokog krvnog pritiska i holesterola, poboljšanja cirkulacije i opšte oksigenizacije ćelija i tkiva. Vitamin B15 pomaže našim ćelijama da budu bogate kiseonikom. Drugim rečima, ćelije raka mrze vitamin B15.

Nema rasprave – dobra nauka se zanemaruje

Vitamin B15 pomaže u formiranju specifičnih amino kiselina kao što je metionin. Takođe igra ulogu u oksidaciji glukoze u ćelijskom disanju i kao vitamin E – deluje kao antioksidant koji pomaže u jačanju ćelije. Ovaj divan vitamin čak pomaže i jetri da detoksifikuje telo.

U SAD je zabranjena njegova upotreba jer nema dovoljno podataka koji pokazuju njegovu sigurnost. (Tužna) istina je da zdravstvene ustanove sponzorisane od različitih strana nemaju interes (ili podsticaj) da proučavaju zdravstvene prednosti prirodnih supstanci. Samo pratite novac (motiv za profit) i brzo ćete shvatiti kako kompanije za proizvodnju lekova i političari zajedno deluju kako bi držali ljude zatupljenim i bolesnim.

Konvencionalna medicina mora da se vrati u školu

Čak i danas, sa svom dostupnom „inteligencijom“ (i resursima), vlada nam ne može reći koliko je vitamin B15 zdrav ili ne. Ali, istina je dostupna – jednostavno ih ne zanima. Iako po strogoj definiciji, vitamin B15 nije vitamin – alternativne tretmane za degenerativne bolesti korišćenjem prirodne hrane i suplemenata vredi deliti sa svetom.

Ne grešite po tom pitanju – možete sprečiti, čak i obrnuti rak kao i mnoge druge zdravstvene probleme (naravno) bez upotrebe lekova na recept. Inače, najbolji izvori hrane za vitamin B15 su: cela zrna, kao što su braon pirinač i heljda, pivski kvasac, seme bundeve, seme suncokreta i seme kajsije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here