vaginalna infekcija
Vaginal Infection: Ask the Doctor

Vaginalna infekcija bakterijama i virusima prirodni tretman

Vaginalna infekcija bakterijama zna da bude veoma opasan problem kod žena koje ne tretiraju i ne primete promene na vreme. Komplikacije mogu biti veoma nezgodne, ali opet moguće je neke odvaginalnih bakterijskih infekcija tretirati prirodnim putem. Evo i kako.

Jednostavno rečeno vaginalna infekcija bakterijama narušava stanje vaginalne flore. Do toga dolazi kad broj loših bakterija premaši broj dobrih bakterija.
Pošto vagina nije sterilna uvek će postojati dobre i loše bakterije u njoj. To je normalno. Postoji oko 30 različitih bakterija koje žive u vagini.
Ali ako je pH vrednost vagine niska ( normalna vrednost je između 3.8 i 4.5 ) neće doći do nikakve infekcije. Ako je vaginalna flora narušena i pH vrednost postane visoka tada nastaje problem i to je osnovni uslov za vaginalnu infekciju.

Vaginalne infekcije virusima i bakterijama

Neki virusi i bakterije nisu prirodni stanovnici našeg tela kao što su infekcija HIV, HPV, herpes 1 i 2, sifilis, hlamidija, gonoreja, ureaplazma i drugi.
Žene treba da održavaju vaginalnu pH vrednost niskom sa dobrim bakterijama, kvalitetnom dijetom, niskim unosom šećera i kvalitetnim životnim stilom.
Ako ste pod stalnim napadom vaginalnih infekcija i ako se one ponavljaju u vidu gljivičnih infekcija ili poremećaja mirisa vagine, iritacije, svraba, oticanja i nelagodnosti vi morate da posetite lekara i on treba da vam uradi vaginalni bris da bi utvrdio dali je infekcija uzrokovana bakterijama ili virusom.

Vaginalni bris se radi na isti način kao papa test. Potrebno je 2 minuta da bi se uradio vaginalni bris
Brisovi se rade za sledeće bakterije i viruse: Chlamydia trachomatis, Mycoplasma hominis i Mycoplasma genitalium, Ureaplasma urealyticum and Ureaplasma parvum, HPV i na aerobne i anaerobne bakterije.

Takođe sa vaginalnim brisom može da se utvrdi dali imate Neisseria gonorrhoeae, Trichomonas vaginalis, Treponema pallidum, Candida albicans, Herpes simplex, Gardnerella vaginalis, Atopobium vaginae, Peptostreptococcus spp., Staphylococcus spp., Streptococcus spp i Bacteroides spp., Fusobacterium spp., Mobiluncus, Prevotella spp., Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae, Proteus mirabilis, Enterococcus spp.

Kako da izbegnete vaginalne infekcije

Da biste izbegli vaginalne infekcije treba da izbegavate alkoholna pića, cigare, masnu hranu kafu i velike količine šećera. Hormonske pilule takođe imaju uticaj na razvoj vaginalne infekcije. Takođe jedna od zabluda žena je da treba da peru vaginu sapunima što je pogrešno jer sapuni koji su hemiskog satsva ubijaju kako loše bakterije tako i dobre bakterije i smanjuju vlažnost vagine povećavajući mogućnost za stvaranje infekcije. Ispiranje vagine običnom vodom je više nego dovoljno.

Nemojte nositi uske stvari jer uske pantalone, helanke ne dozvoljavaju vašim genitalijama da dišu. Na ovaj način se povećava vlažnost i temperatura što na kraju dovodi do vaginalne infekcije.
Dok spavate nemojte nositi donji veš jer na taj način omogućavate vašim genitalijama da dišu i smanjuje verovatnoću da će se pojaviti vaginalna infekcija.
Koristite kvalitetan donji veš koji je napravljen od prirodnih materijala poput pamuka.

Uvek praktikujte siguran seks. Koristite kondome i menjajte ih svaki put kad promenite oralni, analni ili vaginalni seks.

Kad čistite vaše genitalije posle mokrenja i velike nužde. uvek ih čistite on napred ka nazad nikad obrnuto.

Sad smo pokrili i razjasnili osnove nastanka bakterijskih i virusnih infekcija, možemo da pređemo na de o prirodnom tretiranju istih.

Preporuke kod odabira esencijalnih ulja

Nikad ne koristite esencijalna ulja za vreme trudnoće, to je opasno i nije sigurno!

Esencijalna ulja moraju uvek da budu visoko kvalitetna, terapeutskog nivoa. Na tržištu možete pronaći mnogo kompanija koje proizvode esencijalna ulja bat samo mali broj su prava terapeutska esencijalna ulja visokog kvaliteta.

Na boci takvog jednog proizvoda moraju biti napisani:

Latinsko ime biljke i vrsta biljke. To j veoma važno jer postoje razne vrste podvrsta i svaka podvrsta može da ima drugačiji uticaj, neke su više potentne od drugih i sadrže više lekovite materije.

Glavne hemijske komponente . Ista vrsta biljke u zavisnosti od mesta uzgoja može da ima različitu koncentraciju hemijskih komponenti i takođe kompletno drugačiju medicinsku aktivnost.
Delovi biljke koji su upotrebljeni prilikom pravljenja eteričnog ulja moraju da budu navedeni, jer u različitim delovima biljke imaju različitu koncentraciju pa čak i sadržaj lekovitih jedinjenja.

Metod pravljenja ulja predstavlja veoma značajan faktor koliko će se hranjljivih materija zadržati u njemu.

Ime zemlje ili regije u kojoj je biljka koju smo koristili uzgojena, kao što smo rekli u različitim regionima se razvijaju različite osobine biljaka.

Način na koji je uzgajana biljka je značajna informacija jer biljke mogu bit hranjene organskim i neorganskim, tj hemijskim djubrivom. Takošđe bitna informacija je dali je biljka genetski modifikovana, jer ako jeste moguće je da je poremećena genetska struktura same biljke pa tako i kvalitet samog proizvoda može da bude znatno slabiji.

Kontrolni broj nam daje informaciju gde je ulje proizvedeno, skladišteno i ko je kontrolisao kvalitet istog.

Rok trajanja, je veoma bitan jer nije tačno da esencijalna ulja nemaju ograničen rok trajanja. Imaju!

Tretiranje eteričnim uljima vaginalnih infekcija

Hlamidija je bakterijska infekcija koja se dobija prilikom seksualnog odnosa. Ovo je najčešća polno prenosiva bolest.

Postoje dva načina kako može da se osoba zarazi hlamidijom a to je priliko seksualnog odnosa i prenošenjem sa majke na dete.

Ako se ne tretira hlamidija može da izazove veoma ozbiljne poremećaje. Kod žena ova bolest može da dovede do sterilnosti ako se ne tretira. Kod muškaraca preveliko uriniranje i bol u penisu mogu da budu znaci infekcije.

Recept za lečenje: 20 ml baza ulje Hypericum perforatum, 10 ml baza ulje Calophyllum inophyllum, 30 kapi esencijalno ulja Čajnog Drveta i 30 kapi esencijalnog ulja Thymus vulgaris ct thujanol.

Ova mešavina treba da se promeša. Posle toga se tampon natopi ovom mešavinom i stavi se u vaginu.

Ovaj tretman treba upražnjavati od 7 do 10 dana. Najbolje je staviti tampon pre spavanja, malo pre nego odete u krevet i tako držite tampon celu noć. Posle udarnog perioda 2 puta dnevno stavljajte tampone narednih 15 do 20 dana. Posle toga stavljate vaginelete na bazi mlečne kiseline da biste vratili vaginalnu floru u normalu.

Koristite ove vaginelete 7 dana i pravite pauzu 7 dana pa ponovo ih koristite. Tako napravite 4 ciklusa.

Takođe možete oralno uzimati kapsule belog luka zajedno sa tamponima u cilju borbe protiv hlamidije.

Mikoplazma je često bez simptoma, bakterijska, seksualno prenosevi bolest koj ima dosta sličnosti sa gonorejom i hlamidijom. Kod žena ova bakterija menja prirodnu pH vrednost vagine izazivajući neprijatna pražnjenja. Ova bakterija može da izazove prevremen porođaj.

 

ulje čajevca esencijalno

Ureaplazma vaginalna infekcija kod porodilja može da izazove komplikacije prilikom trudnoće, prevremen porođaj, razne upale. Ova bakterija može da se prenese bilo kavim fizičkim kontaktom sa ljudima, takođe i sa majke na dete. Ona može da izazove sterilitet.

Recept za lečenje: 20 ml baza ulje Hypericum perforatum, 15 kapi esencijalnog ulja čajnog drveta, 10 kapi esencijalnog ulja Salvia sclarea, 5 kapi esencijalnog ulja Pelagonium graveleons.
Promešajte navedena ulja zajedno. Uzmite nekorišćeni pamučni tampon namočite ga u smešu i stavite ga u vaginu.

Ovaj tretman koristite od 7-10 dana. Narednih 7-10 dana koristite vaginelete sa dobrim bakterijama i mlečnom kiselinom. Kad završite sa ovim delom tretmana napravite pauzu narednih 7 dana.

Zatim ponovo počnite tretman esencijalnim uljima. Ponovite ovaj tretman 4 puta.

Takođe možete porčitati naš tekst o HPV VIRUSU I NAČINU LEČENJA

Share

author

Miko Lamberto

Ja sam nutricionista sa 10 godina iskustva, neke od svojih zapažanja sam preneo u naš blog. Za najnovije vesti i informacije o prirodi i pridonom lečenju nas pratite.

Similar Posts