Super artemisinin slatki pelin prah

Upotreba Super artemisinin praha

Artemisinin je veoma poznat biljni lek koji se koristi nekoliko vekova unazad u Kineskoj medicini zbog svojih veoma lekovitih svojstava. On se koristi kao anti-virusno, anti-bakterijsko, anti-kancerogeno, anti-parazitsko, anti-gljivično, anti-inflamatorno i anti-malarijsko sredstvo.

Anti-kancerogeno svojstvo

Sposobnost Artemisinina da uništi kancerogene ćelije ima potporu u mnogim predhodnim istraživanjima. U svojoj strukturi artemisinin sadrži grupu peroksida. Artemisinin se povezuje sa transferinom koji ga brzo prenosi putem krvi. Peroksidi imaju sposobnost da reaguju u kontaktu sa gvožđem koje je prisutno u kancerogenim ćelijama u povišenoj koncentraciji, oslobađajući negativno naelektrisane čestice kiseonika koje uništavaju kancerogenu ćeliju. Ekstrakt slatkog pelina nakođe inhibira rast i deobu kancerogenih ćelija, tako što smanjuje apoptozu rast kapilara koji dopremaju hranu i krv do kancerogenih ćelija. Slatki pelin prevntivno sprečava metastaze, takođe utiče na reprodukciju i popravlja oštećene nizove DNK.

Jedna od osnovnih sposobnosti artemisinina je da on prepoznaje zdrave ćelije u odnosu na druge anti-kancerogene lekove koji se koriste za borbu protiv raka. Razlog je povećana koncentracija gvožđa u kancerogenim ćelijama u odnosu na normalne ćelije iz razloga prenamnoženosti transferinskih receptora na površini kancerogenih ćelija.

Artemisnin ima sposobnost da leči mnoge tipove kancera uključujući melanoma, leukemiju, rak dojke, kolorektalni kancer, rak jajnika, rak bubrega, CNS tumore i druge tipove kancera. Takođe je poznato da artemisinin povećava efikasnost lekova koji se koriste za vreme hemoterapije.

Anti-virusno svojstvo

artemisinin i virusArtemisinin je veoma potentan agens protiv mnogih virusnih infekcija uključujući gripu tipa A, herpes simpleks virus tipa 1(HSV-1), Epštajn-Bar virusa (EBV),  humanog citomegalovirusa (CMV), virusa hepatitisa B (HBV), hepatitisa C (HCB), Varičela zoster virusa (VSV) i virusa goveđe dijareje. Antivirusna sposobnost artemisinina leži u njegovoj sposobnosti da inhibira replikaciju virusa putem dezintegracije mehanizma ćelija domaćina koja je izuzetno bitna za rast virusa. On takođe sprečava rast virusa usporavajući sintezu proteina i DNK, indukcijom apoptoze (programirana ćelijska smrt), remećenjem genoma virusa. On se koristi za tretiranje veoma ozbiljnih virusnih infekcija poput hepatitisa, infektivne mononukleoze, rozele infantum, encefalitisa i šindre.

Anti-bakterijska svojstva

Ekstrakt slatko pelina se veoma često koristi kao sredstvo protiv mikroba. Veoma je izražena njegova sposobnost da uništava anaerobne tipove bakterija gonoci, bacili, E. Coli, Pseudomone, i enterokoke. Takođe je poznato da artemisinin povećava dejstvo anti-bakterijskih lekova kao što su beta laktamaze. Uglavnom on napada ćelije bakterija integrišući se direktno u njihovu ćelijsku membranu u uništavajući ih visokom koncentracijom kiseonika i slobodnih radikala. Protiv H.pylori infekcije stomaka i drugih bakterijskih infekcija kao što su dizenterija i tuberkoloza artemisinin ima veoma jako dejstvo. On se takođe koristi da umanji razvoj bakterija u ustima poput karijesa  a takođe je efikasan i u slučaju infekcija usta.

Anti-gljivično svojstvo

Artemisinin ekstrakt slatkog pelina se koristi za tretiranje gljivičnih infekcija pluća koje su veoma česte kod pacijenata obolelih od AIDS-a, a nastaju usled pada imuniteta. Posebno su poznati anti-gljivični efekti artemisinina protiv gljivičnih patogena Aspergillus flavus, Aspergillus fumigatus, Alternaria solani, Candida albicans, Criptoccocus neoformans i Fusarium okisporum. Anti-glivčni efekti su nastali usled prisustva karbonilnih grupa u strukturi artemisinina koje su veoma toksične za glivice. Ova jedinjenja izazivaju uništavanje ćelijskog zida gljivica inhibirajući njihov rast. Artemisinin je čak potentniji od poznatog anti-gljivičnog leka amphotericina B.

Anti-inflamatorno svojstvo

Anti-inflamatorna svojstva artemisinina su dobro poznata medicini. Anti-inflamatorni efekti slatkog pelina i njegovog ekstrakta artemisinina proizilaze iz sposobnosti da inhibiraju angense unutar tela uključujući azot oksid, prostaglandin i proinflamantornih citokina kao što su IL-1β, IL-6, i IL -10 koji su odgovorni za simptome upale. Zbog ovih efekata artemisnin se koristi u korektivnoj meri kod inflamantornih stanja kao što je inflamantorno oboljenje creva, artritis, oralnih inflamatornih stanja kao što su gingivitis i periodontitis.

Anti-malarično svojstvo

artemisinin kao lek za malarijuArtemisinin je proglašen za veoma efektivan lek kod pacijenata obolelih od malarije. Veoma značajnu ulogu je odigrao kod preko dva miliona ljudi obolelih od ove bolesti. On ima sposobnost da ubija parazita  Plasmodium falciparum koji izaziva malariju. Mehanizam uništavanja parazita Plasmodium falciparum je omogućen zbog velike koncenracije gvožđa u ćelijama krvi koje su zaražene ovim parazitom koje privlači transferin obogaćen artemisininom. Takođe, artemisinin uszrokuje zaustavljanje rasta Plasmodiuma do njegovog potpunog unišetnja. Artemisinin je veoma efikasan protiv onih vrsta Plasmodiuma koji su otporni na standardno lečenje malarije lekovima. Artemisinin se obično kombinuje sa drugim anti-malarijskim lekovima i tako daje još bolje rezultate.

Anti-parazitsko svojstvo

Artemisinin ima izuzetno anti-parazitsko svojstvo. Artemisinin ima širok spektar delovanja protiv različitih vrsta parazita. On se koristi kao primarni modalitet prilikom kod pojedinačnog tretmana ili kao deo kombinovane terapije za parazitske infekcije uključujući šugu, lajšmanijazu, toksoplazmozu i Afričku Tripanosomiazu.

Druga svojstva

-Koristi ze za ublažavanje bola kao anelgetik kod pacijenata obolelih od raume i dispepsije.

-Artemisinin pojačava imuni sistem delujući kao anti-bakteriološko, anti-virusno i anti-gljivično sredstvo.  On takođe reguliše funkcije raznih mehanizama koji utiču na imuni sistem.

-Koristi se kao sredstvo za odklanjanje raznih kožnih infekcija

-Koristi se za ublažavanje simptoma groznice.

Dnevna doza:

Preporučena dnevna doza su dve kašikice koje sadrže po 200 mg preparata, što iznosi 400 mg ukupno. Svaka kašikica sadrži 180 mg artemisinina i 20 mg saponina.

UPOZORENJE ZA UPOTREBU:

Ovaj proizvod stvara kontraindikacije kod žena koje su trudne i dojilja ako se koristi za vreme trudnoće i može da dovede do smanjenja težine novorođenčeta, preranog porođaja, pobačaja, anomalija u razvoju deteta.

Duže korišćenje od jednog meseca treba da bude pod nadzorom medicinskog radnika i uključuje kontrolu enzima jetre i hemoglobina.

Momentalno prekinuti uzimanje preparata prilikom dijagnostifikovanja alergije.

Česti neželjeni efekti artemisinina uključuju mučninu, povraćanje, vrtoglavicu i anoreksiju. Uzimanje super artemisinina treba izbegavati kod pacijenata koji uzimaju anti-dijabetes i anti-epileptičke lekove.

Slatki pelin upotreba

Artemisnin je jedini aktivni sastojak u slatkom pelinu koji se koristi za uništavnje parazita malarije,takodje naučnici dokazano tvrde i kancerogenih oboljenja i to na bazi velike koncentracije gvožđa.Artemisnin ili slatki pelin u kontaktu sa gvožđem oslobađa slobodne radikale koji uništavaju kancerogene ćelije.

U samoj biljci slatkog pelina koncentracija artemisnina je izuzetno mala 0.04% tako da se dugi niz godina on ekstraktuje raznim metodama.

Više o istraživanjima o artemisininu možete pročitati u članku od dr Michael Lama i o tome kako se  lečenje manifestuje na određenim oblicima i vrstama kancerogenih oboljenja.

Artemisnin i njegovi polusintetički derivati artesunat i artameter trebaju da se uzimaju oralno sa jogurtom,sirom,maslinovim uljem ili ribljim uljem da pi se povećala apsorbcija i da bi se smanjilo opterećenje stomaka.Takođe trebaju da se uzimaju Omega 3 – 3 grama.Artemisnin treba uzimati na prazan stomak.Večernja doza Artemisnina je najvažnija jer je kancer najviše aktivan noću. Dobro je prestati sa pušenjem 6 meseci prilikom korišćenja artemisnina.


Efikasnost artemisinina

Neki istraživači veruju da korisnici artemisnina doživljavaju autoindukciju pri čemu telo metabolizira lek tako brzo da nivo krvne plazme opada. Automatski opada efikasnost artemisnina.

Iz tog razloga se artemisnin ili slatki pelin koristi 8 dana i tri dana se pravi pauza u korišćenju.

Prtokol korišćenja slatkog pelina :

Uzimati na prazan stomak 30 minuta pre doručka 150 mg artemisnina sa Omega 3 riblje ulje – 3 grama i jedan gram C vitamina.

Uzimati 3,5 sata posle večere 150 mg artemisnina sa Omega 3 riblje ulje – 3 grama i jedan gtram C vitamina.

Ova tri dana kad se pravi pauza uzimaju se oko 150 mg gvožđa sa ferosulfatom sa oko 2 grama C vitamina.

Takodje može da se napomene povećanje efikasnosti kiseonikom u hiperbaričnoj komori o čemu možete pročitati u pomenutom članku a takođe pomaže i MSM prašak.Takođe se preporučuju ginsenkoidi koji povećavaju apsorbciju artemisinina i povećavaju koncentraciju u ćelijama i kiseonik u kapima koji povećava oksidaciju organizma.Pored ginsekoida propustljivost ćelijske membrane povećavaju i saponini.


Preparati koji povećavaju efikasnost artemisnina preporučeno od dr. Signh:

Kapsule Bitrata – jedna kapsula dnevno

Preporučeno od doktora Hoang:

Lymphasol 3-4 kapsule dva puta dnevno sa artemisninom.

L-Carnitine 1 kapsula dva puta dnevno sa artemisninom.

Germanium 132 1 kapsula dva puta dnevno sa artemisninom,posebno bitno kod plućnih bolesti.

Minecel 3 kapsule 2 puta dnevno

Fumacell i Mitosol,veoma bitno kod tumora mozga.

Takođe svaki metod alternativnog lečenja mora da bude propraćen određenom dijetom. O osnovnim principima dijete možete više pročitati ovde

artemisinin

Share

author

Miko Lamberto

Ja sam nutricionista sa 10 godina iskustva, neke od svojih zapažanja sam preneo u naš blog. Za najnovije vesti i informacije o prirodi i pridonom lečenju nas pratite.

Similar Posts

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *