Naslovna Biljni preparati Šisandra - Voće ove biljke štiti od raka obnavlja krv i čuva...

Šisandra – Voće ove biljke štiti od raka obnavlja krv i čuva jetru

Šisandra ili naučno poznata Schisandra chinensis ,’Wu Wei Zi’ kinesko grožđe je loza visine 10 metara poreklom iz severoistočne i centralne Kine. Šisandra bobica je korišćena više od 2000 godina za lečenje raznih bolesti u kineskoj i japanskoj tradicionalnoj medicini.Plod ove biljke se preporučuje za plućne bolesti i prilikom sprečavanja kašlja.

Šisandra i kancer

šisandra slika

Ako koristite Šisandru vi ste u potpunosti zaštićeni od raka.Studije objavljene u “International Journal of Molecular Medicine” oktobra 2009 godine su pokazale izuzetne antikancer sposobnosti dva jedinjenja šisandrina i šisandrina C koja se mogu naći u plodu Šisandra biljke.U ovoj studiji šisandrin C i šisandrin su sprečili rast i širenje ćelija raka.Ovo je navelo istraživače na zaključak da ova dva jedinjenja mogu da posluže kao obećavajuća anti – kancerogena sredstva.

Lek za rak, adriamicin zaustavlja rast ćelija raka i sprečava ih u širenju po organizmu. Ovaj lek može prouzrokovati kardio toksičnost prikazanu kroz smanjenje srčane funkcije,patološke akumulacije tečnosti u trbušnoj duplji i zagušenja jetre.

Studija koja se pojavila u januaru 2006 godine u izdanju časopisa “Čang Gung Medical Journal”ocenjuje zaštitne efekte Šisandre na kardiotoksičnošću kod pacova. Pacovi su bili tretirani adriamicininom koji inhibira proteine i sintetiše se sa nukleinskom kiselinom, podstiče na stvaranje slobodnih radikala i povećava oksidaciju lipida.

Šisandra kao antioksidans

Slobodni radikali su nestabilni molekuli koji mogu oštetiti pored kancerogenih ćelija i zdrave ćelije. Šisandra smanjuje oksidaciju lipida,povećava aktivnost antioksidanata i smanjuje mortalitet kod pacova. Studija je zaključila da andriamicin se direktno vezuje za kardiotoksičnost i za deficit antioksidansa a šisandra prilikom ovog načina lečenja poboljšava srčane funkcije i povećava koncentraciju antioksidansa.

Šisandra štiti jetru od karcinogena koji se zove ugljen tetrahlorid,prema studiji objavljenoj u časopisu “Food and Chemical Tokicologi” u maju 2013 godine. U ovoj studiji miševi su tretirani ugljentetrahloridom da bi se povećalo oštećenje jetre.

Tretmanom sa biljkom Šisandre je povišena aktivnost antioksidanata,sprečen je rast nivoa enzima jetre i smanjeno je stvaranje slobodnih radikala u jetri. Viši nivo enzima jetre ukazuje da imate oboljenje jetre. Rezultati su pokazali da šisandra uzrokuje moćne antioksidans aktivnosti i pruža zaštitu od oštećenja jetre.

Odličan tretman za čišćenje jetreje tretman gorkom solju.

Šisandra u ishrani

Dodavanje šisandre vašoj ishrani se možete zaštiti od raznih upala u organizmu. Studija objavljena u izdanju časopisa “Environmental Toxicology and Pharmacology” u 2013 godini je istraživala zaštitu i ublažavanje upale belih krvnih zrnaca konzumiranjem šisandra ekstrakta.

Rezultati su pokazali da Šisandra smanjuje upalu belih krvnih zrnaca što je veoma izraženo prilikom uzimanja hemoterapije.

Šisandra takođe smanjuje nervozu i sprečava depresiju, uspešno leči nesanicu i popravlja raspoloženje kod osoba koje je piju. Primećeno je da ljudi oboleli od hepatitisa C koji konzumiraju šisandru imaju smanjenu kocentraciju virusa za 70%. Šisandra leči mnoge kardiovaskularne bolesti,leči bubrežne bolesti a može se dodati da je ovo takođe i jedan od poznatih seksulanih tonika za muškarce i žene.

Takođe možete da pročitate članak o sokovima koji čiste jetru

Miko Lamberto
Eistria je vaš informativni portal za sve što vas intersuje o zdravlju i zdravstveni pogodnostima raznih preparata, voća, povrća i drugih prirodnih jedinjenja...

Obavezno pročitajte

HPV virus lečenje

HPV virus i njegovo uspešno lečenje

0
U poslednje vreme imamo jako puno poziva od strane osoba koje imaju problem sa HPV virusom. Ovim putem bih želeo da naglasim da je...

Forum

Ekcem

0
Strucnjaci su jednoglasni  najbolji nacin da se nosite sa svrbecim oblastima ekcema na kozi jeste da je odrzavate dovoljno vlaznom. To znaci da se klonite vode koliko...

Oboljenja organa za disanje

0
Organi za disanje mogu da obole i tada se mora sprovesti lečenje. U velikom delu pluća može se javiti zapaljenje pri kome se u...

Lekovito bilje korisni saveti

0
Za ishranu i lečenje Od davnih vremena naši preci su zavisili od biljaka, koje su ih hranile i održavale ih zdravim. Onda su pre stotinak...

Anis Pimpinella anisum lekovita svojstva

0
Pimpinella anisum L. – gajena vrsta Anis je jednogodišnja zeljasta biljka, visine 20-60cm, sa tankim korenom i valjkastom stabljikom, šupljom u sredini, malo dlakavom i...

Kancer prirodno lečenje i prevencija

0
Da biste smanjili rizik od obolevanja od malignih oboljenja, dovoljno je da pogledate u svoj frižider. Dr Ričard Beliveu sa Univerziteta Kvebek u Monteralu, koji je...
Mi koristimo kolačiće na našem sajtu da bi Vam omogućili najbolje iskustvo. Da bi ste nastavili da koristite sajt, složite se da koristite kolačiće.
Prihvati
Privacy Policy