Slatki pelin čaj

7.00

Slatki pelin čaj koristi se za razne probavne probleme kao što su gubitak apetita, uznemireni stomak, bolesti žučne kese i crevni grčevi. Antiparazitno dejstvo.

Pakovanje 50 grama

EAN: 38029202 Шифра производа: b644conf Категорије: ,

Опис

Slatki pelin čaj, iseckan, Artemisia annua, biljka u rasutom stanju, antiparazitik, detoksikacija

Druga imena: Artemisinin, Kuinghao (kineski), slatka žalfija, absint, Armoise, Afsantine, Ajenjo, Alvin, Armoise, Artesian, Bakutan, Bejrutan
Trenutno je slatki pelin čaj jedna od najbolje klinički istraženih biljaka i pokazala je izuzetne zdravstvene prednosti, čineći je vodećom biljkom za razne zdravstvene probleme.

Slatki pelin čaj

Nadzemni biljni delovi i ulje slatkog pelina koriste se u narodnoj medicini i biljnoj medicini, kao i u stvaranju konvencionalnih lekova.
Slatki pelin koristi se za razne probavne probleme kao što su gubitak apetita, uznemireni stomak, bolesti žučne kese i crevni grčevi. Pelin se takođe koristi za lečenje vrućice, bolesti jetre, depresije, bolova u mišićima, gubitka pamćenja. U parazitizmu i infekcijama crvima i svim vrstama parazita; za povećanje seksualne želje; kao tonik; i da stimuliše znojenje.

Kako se koristi:

1,5 grama čaja slatkog pelina ili 1/2 kašičice čaja slatkog pelina kuvaju 10 minuta sa 600 ml ključale vode. Dobijeni čaj se filtrira i pije tri puta dnevno 15 minuta pre jela.

Za doziranje koristite sledeću formulu: 0,02 grama po kilogramu telesne težine odraslih.

Proizvedeno u Bugarskoj za Herbs Ltd.

Ostale zanimljive činjenice o upotrebi  biljke slatkog pelina

Upotreba esencijalnog ulja pelina

Ulje pelina koristi se i kod digestivnih poremećaja za povećanje seksualne želje i podsticanje mašte. Čisto pelinovo ulje je visoko otrovno, pa se koristi razblaženo, pod vodstvom i pod nadzorom lekara.

Tinktura alkohola ili ulja slatkog pelina

Neki nanose tinkturu, čaj ili uljni ekstrakt pelina direktno na kožu za osteoartritis i zarastanje rana i ujede insekata. Ulje pelina koristi se kao sredstvo za protivljenje za smanjenje bolova (samo razblaženo). Ulje pelina koristi se kao miris u kozmetici i takođe je efikasno sredstvo za odbijanje insekata, poput insekticida.

Absinthe i Vermouth su napici od pelina

Pelin se koristi u nekim alkoholnim pićima. Vermut je, na primer, vinsko piće sa ukusom ekstrakta pelina.
Absint je još jedno poznato alkoholno piće napravljeno od pelina. To je smaragdno zeleno alkoholno piće napravljeno od pelinovog ulja, često zajedno sa ostalim sušenim biljem poput anisa i kopra. Sada je zabranjen u mnogim zemljama, uključujući Sjedinjene Države, ali je i dalje dozvoljen u zemljama Evropske unije sve dok je sadržaj tujona manji od 35 mg / l. Tujon je supstanca koja se nalazi u pelinu i koja u velikim dozama i stalnom upotrebom, dugo vremena, dovodi do akumulacije u telu.

Kako deluje tujon?

Ulje pelina sadrži hemikaliju tujon, koja uzbuđuje centralni nervni sistem. Kada se pravilno dozira u malim dozama, biljka slatki pelin tonira centralni nervni sistem i ima opšte jačajuće dejstvo.

Kontraindikacije

Izbegavajte upotrebu kod žena tokom prvog tromesečja trudnoće zbog potencijalne teratogenosti (može dovesti do fetalnih malformacija). Izbegavajte upotrebu tokom trudnoće i dojenja zbog nedostatka istraživanja. Derivati artemisinina u obliku lekova imaju toksični efekat na embrione, ali u studijama na životinjama nisu opisane malformacije.

Neželjene reakcije

Podaci iz kliničkih ispitivanja pokazuju retke manifestacije poremećaja kao što su: bol u stomaku, poremećaj, mučnina. Može se pojaviti svrab, osip. Kod predoziranja artemisininom može doći do zastoja srca ili hipoglikemije.

Share

Додатне информације

Brand

Bioherba

Brand

Bioherba

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Slatki pelin čaj“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Додај у корпу