Акција!

Rutin u kapsulama prodaja

11.00

Rutin , Bioherba, 60 kapsula, 270mg

Upotreba:

Rutin ili vitamin P prisutan je u slepom crevu i pomaže u lečenju krvnih sudova i doprinosi regulaciji krvnog pritiska. Pitin je poznat i kao limunski bioflavonoid i ima široku primenu u alternativnoj medicini zbog pozitivnog efekta koji izaziva. Fiziološka funkcija ovog vitamina je da ojača zidove kapilara i reguliše njihovu propusnost. Ima sposobnost da pospeši apsorpciju vitamina C sprečavajući njegovu oksidaciju i uništavanje. Nedostatak vitamina P pokazujue se u opštoj slabosti tela, bolovima u nogama i rukama, krhkosti kapilara i rezultirajućim tačkastim krvarenja i modricama na koži. Često krvarenje desni tokom pranja zuba takođe može biti uzrokovano nedostatkom vitamina P ili Rutina.

EAN: 38036330 Шифра производа: BH4915 Категорије: ,

Опис

Rutin enzim je deo velike porodice flavonoida , koji se nazivaju bioflavonoida . Ovi biljni pigmenti imaju višestruki efekat na telo, a jedan od najvažnijih je smanjenje krhkosti i propustljivosti kapilara. Flavonoidi takođe poboljšavaju delovanje vitamina C na telo povećavajući njegovu apsorpciju i odlažući njegovo uklanjanje.

Rutin je hemijski vrlo blizu kvercetinu (drugom flavonoidu) i, poput njega, ima antioksidativna , protivupalna, vazoprotektivna (zaštita krvnih sudova) i antitrombotička (zaštita od stvaranja krvnih ugrušaka) svojstava. Prisutan je u nekoliko lekovitih biljaka, uključujući eukaliptus, glog, ginko bilobu i kantarion.

Izvori rutina u hrani

Heljda je jedan od najboljih izvora rutina . Takođe se nalazi u agrumima (naročito u njihovoj kori), grožđu, crvenom vinu, kajsijama, trešnjama, kupinama i kori jabuke.

Rutin

Venska insuficijencija. Studije posebno o rutinu su malobrojne. U jednoj od njih dobrovoljci sa hroničnom venskom insuficijencijom zamoljeni su da redovno piju heljdine sokove, dobar izvor prirodnog rutina. Na kraju 3 meseca lečenja, simptomi su se smanjili.

Tokom drugog preliminarnog testa objavljenog 2001. godine, 30 ljudi je tokom jednog meseca uzimalo placebo ili preparat koji sadrži vitamin E, rutin, slatku detelinu i gotu kolu. Iako je tretman bio efikasniji od placeba u ublažavanju simptoma venske insuficijencije nije potvrđeno potpuno delovanje.

Osteoartritis. U Evropi je sprovedeno nekoliko studija na Phlogenzim®, proizvodu proizvedenom u Nemačkoj. Ovaj dodatak sadrži 90 mg bromelaina, 48 mg tripsina (enzim životinjskog porekla) i 100 mg rutina. U kliničkim studijama ovaj proizvod je pokazao pozitivne rezultate za ublažavanje simptoma osteoartritisa.

Rutin u visokim dozama (4 g dnevno) mogu smanjiti krvarenje i bol izazvan hemoroidima. Takođe može, u manjim dozama od 300 mg ili 500 mg dva puta dnevno, ublažiti simptome hemoroida tokom trudnoće

Francuski istraživači su 1994. godine, u metaanalizi 15 kliničkih ispitivanja sa placebom , zaključili da je rutin koristan u ublažavanju simptoma venske insuficijencije. Rezultati nekoliko kliničkih ispitivanja sprovedenih od objavljivanja ove meta-analize potvrdili su efikasnost derivata rutina, samostalno ili u kombinaciji sa drugim vazoprotektivnim supstancama. Nekoliko od ovih studija izveo je tim italijanskih istraživača sa proizvodom Venoruton®.

Engleski istraživači su 2010. godine procenili različite načine lečenja venske insuficijencije, uzimajući u obzir nove kliničke podatke. Zaključili su da flavonoidi poput diosmina (Daflon®) i okserutini poboljšavaju cirkulaciju krvi i smanjuju simptome venske insuficijencije, poput otoka u nogama (edema) i bola. Međutim, za lečenje čireva na nogama, diosmin je superiorniji od okserutina koji ne daju nikakve rezultate.

Limfedem. Ovo je otok udova uzrokovan nakupljanjem limfe . Najčešće se javlja nakon lečenja karcinoma hirurškom intervencijom ili terapijom zračenjem. Prema 3 klinička ispitivanja, ovi simptomi i kvalitet života pacijenata bili bi neznatno poboljšani dozama od 3 g okserutina dnevno tokom 6 meseci. Međutim, autori sistematskog pregleda ocenili su da kvalitet ovih studija ne omogućava zaključak o efikasnosti okserutina. Pored toga, nije objavljena studija o toj temi od 2004. godine.

Kontraindikacije

Neki izvori preporučuju trudnicama i dojiljama da izbegavaju uzimanje flavonoida u količinama većim od onih koje obično apsorbuju u ishrani, jer povećavaju rizik od leukemije kod dece. Ali u Evropi, gde se okserutini obično prepisuju trudnicama sa varikoznim venama ili hemoroidima, do danas nije zabeležen nijedan slučaj leukemije novorođenčadi.

Sastav jedne kapsule:

Rutin (vitamin P) – 270mg.

Preporučena upotreba:

Kao dodatak ishrani uzimajte jednu kapsulu dnevno sa vodom, najbolje uz obroke.

Dodatak ishrani. Ne prekoračite preporučenu dozu. Ne koristiti kod dece mlađe od 18 godina. Ne koristite kao zamenu za raznovrsnu ishranu. Držati van domašaja dece.

Sadržaj jedne kapsule:

Rutin 270 mg.

Sadržaj dnevne doze:

Rutin 270mg.

Ostali sastojci: želatin.

Nutritivna vrednost dodatka prehrani: 14 kcal / 100 g

Pažnja:

Ne uzimajte ovaj proizvod ako ste trudni ili dojite. Pre upotrebe konsultujte lekara ako uzimate lekove na recept.

Share

Додатне информације

Brand

Bioherba

Brand

Bioherba

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Rutin u kapsulama prodaja“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Додај у корпу