Акција!

Reishi gljiva ekstrakt

17.00

Reishi ekstrakt pečurke 360mg, 100 kapsula

Reishi pečurka ima povoljan uticaj na različite organe i sisteme – jetru, cirkulatorni sistem, nervni sistem, respiratorni sistem i imuni sistem, što zbog činjenice da je netoksična je čini idealnom za svakodnevnu upotrebu.

Sastojci: ekstrakt reishi / Ganoderma lucidum /

Preporučena primena: Kao dodatak ishrani uzimajte jednu kapsulu dva puta dnevno sa vodom.

EAN: 38025075 Шифра производа: BH0740 Категорије: , , ,

Опис

Najpoznatija lekovita gljiva od svih je Reishi, što na japanskom znači „božanska gljiva“. Druga japanska imena ove autohtone pečurke, koja se takođe javlja u Nemačkoj, znače „pečurka stara 10 000 godina“ ili „pečurka besmrtnosti“. Reishi je veoma cenjen u tradicionalnoj kineskoj medicini (TCM) kao lekovita gljiva i dodatak ishrani više od 2000 godina. Na kineskom se zove Ling Zhi ili Ling Chi – „Drvo života pečurka“.

Reishi gljiva

Reishi je parazit. Širom sveta je uobičajena u subtropskim predelima, ređe u umerenim geografskim širinama Amerike, Evrope i Azije. Reishi se nalazi na brojnim listopadnim, pa čak i četinarskim vrstama drveća. U Aziji se kaže da lekovita gljiva preferencijalno raste na trešnjama i šljivama i smatra se agresivnim parazitom. Ganoderma lucidum pripada porodici Porlingen. Širom sveta postoji oko 250 vrsta roda Ganoderma.

Upotreba: Reishi je suviše tvrda i previše gorka da bi bila jestiva gljiva. Reishi se koristi sveža ili sušena u prahu i u obliku ekstrakta, za infuzije čaja, za suplemente, u prirodnoj kozmetici i kao lekovita gljiva. Reishi je u Aziji jedan od najvažnijih prirodnih lekova za zdravlje i dug život. Mnogi reishi smatraju jednom od najlepših gljiva i ovekovečena je u mnogim azijskim umetničkim delima. Njena tradicionalna medicinska upotreba uključuje bolesti jetre i hepatitisa, bolesti bubrega, čir na želucu, visok krvni pritisak, bronhitis i astmu, nesanicu, nervnu slabost i artritis

Sastojci: Reishi kao gljiva tvrdog drveća sadrži preko 65% vlakana i samo 15% proteina , približno 1,7% šećera, kao i 3,5% masti. Do sada je u Reishiju otkriveno oko 400 bioaktivnih supstanci, uključujući 150 medicinski relevantnih triterpena, gorkog ukusa, 100 različitih polisaharida, bioaktivnih proteina, kao i nukleotide, sterole, aminokiseline, masne kiseline, vitamine i minerale, uključujući mnogo gvožđa. Među elementima u tragovima, germanijum je od medicinske važnosti.
Ekstrakt reishi sadrži aktivne sastojke u koncentrovanom obliku.

Efikasnost protiv raka

Ganoderma lucidum raste samoniklo u šumi
Nijedna druga gljiva nije toliko važna u narodnoj medicini u Aziji – bilo u Kini, Indiji ili Japanu – kao reishi. Njeni sastojci nude arsenal aktivnih sastojaka – poput cele apoteke. Načini delovanja i primene Reishija su raznovrsni i vrlo složeni. Međutim, ovo je tipično za holistički prirodni lek. U brojnim naučnim studijama sa Ganoderma lucidum dokazana je efikasnost protiv različitih karcinoma. Takođe je bilo uspeha u borbi protiv raka u placebo kontrolisanim studijama. Reishi je naturopatski lek u terapiji raka i delimično zahvaljujući svojim antioksidativnim svojstvima smanjuje neželjene efekte zračenja i hemoterapije. Antitumorska svojstva Reishija zasnovana su na međusobnom delovanju njegovih prirodnih bioaktivnih supstanci: proteina koji inhibiraju rak, polisaharida koji stimulišu imunitet i triterpena, koji su toksični za ćelije karcinoma. Čak i kod tipova tumora koje Reishi ili Reishi ekstrakt ne uništavaju direktno, često je pronađeno poboljšanje opšteg stanja pacijenata sa rakom.

Odbrana od infekcije i protivupalno dejstvo

Jačanje i aktiviranje imunološkog sistema od strane Reishi gljive, zajedno sa svojstvima toksičnih za ćelije ili inhibiranjem proliferacije ćelija je osnovno dejstvo. Ova lekovita gljiva obećava protiv širenja virusa herpes simpleksa, hepatitisa i AIDS-a. Antivirusni efekti se mogu utvrditi kod Reishija, kao i antibakterijski, na primer protiv Helicobacter pilori, pokretača gastritisa ili upale sluznice želuca. Poboljšana efikasnost lekova protiv stafilokoka, bakterija E. coli i salmonele takođe može biti korisna u globalnoj borbi protiv zaraznih bolesti. Reishi se tradicionalno koristi za smanjenje upale, tj. Protiv osteoartritisa i reumatizma, kao i protiv astme i alergija. Opšta odbrana od prehlade, hroničnih respiratornih bolesti i bronhitisa su takođe neki od faktora delovanja Reishi.

Protiv starenja

Inhibicija upale i jačanje imunološkog sistema su efekti koji pomažu u zaštiti svih organa u telu. Inflamatorne procese često pokreću greške u metabolizmu. Supstance odgovorne za to nazivaju se slobodni radikali. Oni uzrokuju proces starenja kože i brojne degenerativne bolesti krvnih sudova, srca, bubrega i jetre. Agresivni i štetni slobodni radikali takođe igraju glavnu ulogu u prvim znacima upozorenja kao što su iscrpljenost i poremećaji spavanja, u simptomima poput visokog krvnog pritiska, povišenog nivoa lipida u krvi i arterioskleroze. Antioksidativna svojstva, zajedno sa ostalim složenim načinima delovanja Reishi i Reishi ekstrakata u imunološkoj modulaciji i antiinflamatornim svojstvima, značajno doprinose opštem zdravlju, kondiciji i prilagodljivosti organizma, čak i kod starijih osoba.

Share

Додатне информације

Brand

Bioherba

Brand

Bioherba

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Reishi gljiva ekstrakt“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Додај у корпу