Акција!

Mačija kandža biljka prodaja

14.00

Mačja kandža Cat’s claw (Uncaria tomentosa) je liana nalik drvetu koja dolazi iz kišnih šuma Centralne i Južne Amerike. Mačja kandža koristi imunološkom sistemu promovišući eliminaciju mnogih parazitskih sojeva bakterija koje žive u digestivnom sistemu. Mačja kandža takođe prilično dobro podržava T-imune ćelije i promoviše efikasnost makrofaga (vrsta imunih ćelija). Ona je izuzetno korisna za sposobnost tela da se nosi sa virusnim infekcijama. Deluje kao adaptogen – pomaže u održavanju homeostaze i otpornosti tela na stresne reakcije. Njena antioksidativna aktivnost pomaže telu da se bori protiv slobodnih radikala, koji su odgovorni za brojna oštećenja ćelija i najčešće zdravstvene probleme, poput kardiovaskularnih poremećaja i nespecifičnih ćelijskih formacija.

Sastav jedne kapsule

Ekstrakt mačje kandže – 470mg.

Način upotrebe i doziranje

Kao dodatak ishrani uzimajte jednu kapsulu dnevno sa vodom.

Pakovanje

470 mg, 100 kapsula

Čuvanje

Čuvati na hladnom i suvom mestu, bez direktne sunčeve svetlosti.

Kontraindikacije

Ne uzimajte ovaj proizvod ako ste trudni ili dojite. Razgovarajte sa svojim lekarom ako uzimate lekove na recept.

EAN: 38036248 Шифра производа: BH0542 Категорије: , , ,

Опис

Mačija kandža se može pronaći amazonskoj prašumi i drugim delovima Centralne i Južne Amerike, Uncaria tomentosa je biljka koja se nalazi u cvetnim šumskim predjelima. Biljka je lako uočljiva, samo potražite drvenaste vinove loze koje imaju zakvačen trn koji podseća na mačju kandžu.

Visina ove biljke može biti 30 metara, ali trnje ima važnu svrhu jer omogućava da se ona zakači za koru drveća.
Najstarije podatke o upotrebi biljke ima peruansko pleme Ašaninka. U stvari, ovo pleme je danas najveći komercijalni izvor ove biljke u Peruu .

Ašaninka koristi mačju kandžu za lečenje astme i upala urinarnog trakta, postpartalno zarastanje, kao sredstvo za čišćenje bubrega, za zarastanje dubokih rana, za lečenje artritisa, reumatizma i bolova u kostima, za lečenje upala i čir na želucu, za lečenje raka i za podršku zdravih ćelija u organizmu.

Drugo ime ove biljke je „ život koji daje život Peruu “. Međutim, ne treba je mešati sa Antennaria dioica L., koja je mala višegodišnja biljka, ove dve se međusobno veoma razlikuju.

Karakteristike mačje kandže

Postoje dve vrste mačije kandže  koje se koriste u medicinske svrhe, to su Uncaria tomentosa i Uncaria guianensis . Prva se koristi u SAD-u, a druga u Evropi.

Ova vrsta biljaka može se gajiti u organskom zemljištu na obroncima šumskih planina i gde je uvek praćena kišom i između 250 i 900 metara iznad nivoa mora.

Međutim, ova biljka ima ozbiljne opasnosti, poput prekomerne berbe i uništavanja prašume .

Kao rezultat toga, Uncaria tomentosa postaje sve popularnija jer raste na nižim nadmorskim visinama u blizini reka, što olakšava pronalaženje, sakupljanje i transport .

Koreni i kora biljke koriste se u lekovima  jer sadrže hemikalije poput alkaloida i glikozida.

Mačija kandža može biti u obliku tečnog ekstrakta, praha i tableta. Takođe se može koristiti za pripremu čaja, a ova medicinska upotreba biljke mačje kandže odavno je poznata širom sveta.

Južnoamerikanci ovu biljku koriste koriste za ublažavanje stanja kao što su astma, artritis, čir na želucu i raznih vrsta upala.

Drevna civilizacija Inka takođe je koristila ovu biljku za virusne infekcije i za podsticanje imunološkog sistema.

Sedamdesetih godina naučnici su sproveli studije kako bi saznali više o njenom potencijalu lečenja, čija je suština proučavanje potencijala ove biljke za ublažavanje simptoma raka i drugih bolesti.

Studija iz 1989. takođe je otkrila da koreni sadrže oksidirajuće alkaloide koji mogu pojačati imuni sistem.

Zdravstvene beneficije

Sposobnost poboljšanja zdravlja biljke mačje kandže potiče prvenstveno od oksindol alkaloida koji se nalaze u njenom korenu i kori . Rečeno je da ovi alkaloidi jačaju imuni sistem, što dovodi do različitih lekovitih blagodati biljke.

Izopterpodin ili Izomer A je najaktivniji alkaloid u mačjoj kandži i za njega se kaže da pomaže u sprečavanju različitih virusnih oboljenja. Studije su takođe otkrile da ekstrakti iz ove biljke mogu pomoći u zaštiti ljudskog tela od bakterija, virusa i gljivica.

Promoviše dobru imunološku funkciju

Mačija kandža povećava broj belih krvnih zrnaca u telu , što podstiče antioksidativni efekat . Takođe može pomoći u zaustavljanju širenja bolesti i iskorenjivanju bakterijskih infekcija i drugih patogena.

Ubrzava zarastanje rana

Glukozid-kinovska kiselina može pomoći u ublažavanju upale promovišući zarastanje rana i sprečavajući ih da se sazru.

Pomaže u podržavanju crevnog trakta

Ova biljka pomaže u ublažavanju gastrointestinalnih poremećaja. Organski podaci sugerišu da ljudima sa sindromom iritabilnog creva i drugim gastrointestinalnim poremećajima, poput čireva i infekcija, mačija kandža može biti posebno korisna jer može pomoći u čišćenju digestivnog sistema i pružanju dobre crevne flore.

Ublažava inflamatorne bolesti

Suzbija sintezu TNF-alfa i tako ublažava simptome povezane sa bolovima u križima, artritisom ( uključujući reumatoidni artritis i osteoartritis ) i drugim inflamatornim bolestima.

Može pomoći u ublažavanju simptoma virusnih infekcija, a može čak biti i korisna protiv herpes zostera, herpesa i AIDS-a.

Mačija kandža poboljšava oporavak DNK

Laboratorijski eksperimenti pružaju dokaze da je uticaj mačije kandže  može pomoći u održavanju integriteta DNK, genetskog rasporeda kod ćelija u telu.

DNK je veoma osetljiva na oštećenja prouzrokovana slobodnim radikalima , što može doprineti razvoju raka i drugih smrtonosnih bolesti.

Da bi utvrdili da li ekstrakt mačje kandže može zaštititi delikatnu DNK strukturu od oksidativnog stresa, naučnici su sproveli istraživanje kultivisanih ćelija ljudske kože. Utvrđeno je da vodeni ekstrakt mačije karme štiti ćelije kože od smrti uzrokovane ultraljubičastim zračenjem povećavajući sposobnost ćelija da poprave oštećenja DNK izazvana ultraljubičastim svetlom.

Uncaria tomentosa i rak

Iako hemoterapija igra važnu ulogu u lečenju karcinoma, njen glavni nedostatak može biti oštećenje DNKkoje pogađa zdrave ćelije .

Odrasli dobrovoljci koji su prethodno bili podvrgnuti hemoterapiji rastvorima dodataka ekstrakta mačje kandže tokom osam nedelja pokazali su znatno manje oštećenje DNK i dalja poboljšanja.

Učesnici su takođe pokazali povećanje proliferacije belih krvnih zrnaca, što je važan nalaz, jer hemoterapija generalno suzbija broj belih krvnih zrnaca i stoga povećava osetljivost na infekcije .

Na ovaj način, biljka mačije kandže može pružiti ključnu podršku DNK i belim krvnim zrnacima pacijenata sa rakom koji primaju hemoterapiju.

Share

Додатне информације

Brand

Bioherba

Brand

Bioherba

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Mačija kandža biljka prodaja“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Додај у корпу