Акција!

Kurkumin kapsule prodaja

21.00

KOMPLEKS KURKUMINA, 60 KAPSULA

Akcija: Naš kompleks kurkumina kombinuje visoke koncentracije aktivnih sastojaka biljke (kurkuminoidi) sa Bioperinom (ekstrakt crnog bibera) kako bi se osigurala optimalna apsorpcija. Kombinacija ova dva sastojka pospešuje metabolizam i poboljšava celokupno zdravlje, hranljive materije se apsorbuju na pravilan način i zaustavlja se stvaranje novih masnih ćelija. Neke od najčešćih blagodati kurkumina su kolitis, hronična dijareja, kolike, anemija, prehlada, groznica, kašalj, sinusitis, upaljeno grlo, rane, anoreksija, bolni zglobovi, artritis, reumatizam, ospice, kancer i drugi. Bioperin zauzvrat blokira taloženje novog masnog tkiva potiskujući gene koji su odgovorni za akumulaciju masti. Kombinacija dva aktivna sastojka sa dokazanim svojstvima će ubrzati vaš metabolizam i normalizovati rad crevnog trakta.

Jedna kapsula: kurkumin (iz korena) – 165 mg, Bioperin (iz bibera – voće) – 5 mg.

Preporučena upotreba: Kao dodatak ishrani, uzimajte jednu kapsulu tri puta dnevno sa vodom i hranom.

Proizvod u pripremi

EAN: 38024252 Шифра производа: BH3932 Категорије: ,

Опис

Kurkumin je sekundarna biljna supstanca koja se dobija iz rizoma biljke kurkuma (Curcuma longa). Jedna je od glavnih komponenti indijske mešavine začina kari i odobren je kao žuto sredstvo za bojenje u Evropskoj uniji pod E brojem 100.

Kurkumin kao lek

Izvorno iz Azije, Curcuma longa sada raste u mnogim tropskim i suptropskim regionima. Kao lek u ajurvedskoj medicini kurkumin se koristi prvenstveno zbog svojih antioksidativnih, antiinflamatornih, antiseptičkih, analgetičkih i antikancerogenih svojstava za bronhitis i astmu, alergije, bolesti jetre, reumatizam, infekcije gornjeg dela grla i slabo zarastanje rana kod dijabetesa i raka. U Indiji, gde je kurkuma tradicionalni deo dijete, učestalost karcinoma dojke, prostate, debelog creva i pluća deset puta je manja od one u Sjedinjenim Državama. Mnogi stručnjaci ovu činjenicu pripisuju kurkuminu.

Efekat kurkumina

kurkuma kurkumin

U međuvremenu je u mnogim slučajevima dokazano da kurkumin može inhibirati gotovo sve signalne puteve tumora, ometati proliferaciju ćelija (reprodukciju ćelija), kao i invaziju tumora, stvaranje metastaza i stvaranje krvnih sudova. Hemopreventivna aktivnost kurkumina mogla bi se pripisati činjenici da on indukuje apoptozu tumorskih ćelija putem nekoliko signalnih puteva (upregulacija gena za supresiju tumora p53 i pokretanje mitohondrijske apoptoze povećanjem proizvodnje Bak-a).

Budući da je apoptoza glavni uzrok ćelijske smrti, supstance poput kurkumina, koje mogu da indukuju apoptozu / ćelijsku smrt, su najperspektivniji kandidati za lečenje karcinoma. Pored toga, kurkumin usporava takozvani NFkB (nuklearni faktor kappa B), koji poput glavnog prekidača u ćelijskom jezgru pokreće čitavu kaskadu za inflamatorne citokine.

Slično nekim lekovima za hemoterapiju, kurkumin sprečava tumore da stvaraju sopstveni dotok krvi putem vaskularizacije. B. Bevazizumab VEGF, vaskularni endotelni faktor rasta, koji je odgovoran za ovo. Kurkumin takođe deluje kao inhibitor tirozin kinaze u poređenju sa Erlotinibom i Gefitinibom, koji blokira epitelne faktore rasta (EGF) i na taj način sprečava deljenje ćelija karcinoma. Kurkumin je ugrađen u ćelijske membrane ćelija karcinoma i čini ih propustljivijim i samim tim ranjivijim na imuni sistem, za biološke terapije raka, hemoterapiju ili terapiju zračenjem.

Klinički podaci

U studiji iz 2006. godine objavljenoj u časopisu Clinical Gastroenterologi Hepatologi, utvrđeno je da kombinacija 480 mg kurkumina i 20 mg kvercetina tri puta dnevno značajno smanjuje broj ćelija i veličinu adenoma debelog creva u porodičnoj adenopolipozi bez znakova toksičnosti. Zbog nivoa doze, profesor Francis M. Giardelli pretpostavlja da je kurkumin bio presudna supstanca.

Terapijska upotreba kurkumina

Sama biljka sadrži samo 2 – 9% kurkumina. Stoga naučna istraživanja rade sa njihovim ekstraktima. Jedan od problema sa snabdevanjem kurkumina je slaba apsorpcija iz creva, koja se može povećati dodavanjem piperina, ali ne dovodi do dovoljnog nivoa aktivnosti u krvi i drugim tkivima.

U Centru za naprednu medicinu zaobilazimo ovaj problem dajući pacijentima intravenski kurkumin u vodenom rastvoru od 150 mg u obliku infuzije, što nam omogućava da postignemo visok nivo ovog jedinjenja u tkivu. Uz intravensku primenu kurkumina imamo efikasno sredstvo protiv raka bez ikakvih neželjenih efekata. Kao deo holističkog koncepta za individualno prilagođenu terapiju raka, uvek koristimo kurkumin zajedno sa drugim supstancama.

Interakcije

Kurkumin povećava hemosenzibilnost lečenih tumorskih ćelija na vinkristin, melfalan, cisplatin i 5-FU i pojačava apoptozu izazvanu paklitakselom. Međutim, sprečava apoptozu ćelija karcinoma dojke pod irinotekanom i doksorubicinom. U studijama na životinjama, regresija tumora takođe se može sprečiti ciklofosfamidom.

Zbog svojih sintagonističkih i antagonističkih efekata, kurkumin treba da se koristi kao pomoćno sredstvo samo ako postoji pozitivna interakcija sa sledećim hemoterapeutskim agensima:

5-FU. Bortezumib, butirat, celekoksib, cisplatin, doksorubicin, etopozid, gemcitabin, melfalan, oksaliplatin, paklitaksel, sulfinozin, talidomid, taksol, vinkristin i vinorelbin.

Share

Додатне информације

Brand

Bioherba

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Kurkumin kapsule prodaja“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Додај у корпу