Акција!

Kolostrum 470mg 60 kapsula

21.00

Kolostrum 470 mg, 60 kapsula

Izuzetna prehrambena supstanca koja je prva hrana za sve novorođene sisare, kolostrum pruža savršenu kombinaciju imunih faktora i faktora rasta, uključujući imunoglobuline i druge važne hranljive sastojke za ukupnu vitalnost.

Sastojci: Kolostrum.

Preporučena primena: Kao dodatak ishrani uzimajte jednu kapsulu jednom dnevno sa vodom natašte.

Доступно као наруџбина на захтев

Compare
EAN: 38024504 Шифра производа: BH3017 Категорије: , ,

Опис

Šta je kolostrum?

Kolostrum, poznat i kao prvo mleko, je poseban oblik majčinog mleka koji sisari proizvode samo tokom prvih nekoliko dana dojenja. Ovo prvo mleko razlikuje se od običnog majčinog mleka po visoko koncentrovanim sastojcima koje sadrži. U stvari, pored uobičajenih hranljivih sastojaka, kolostrum sadrži brojne bioaktivne supstance kao što su antitela, faktori rasta i enzimi (Menchetti et al. 2016).

Imunoglobulini (poznatiji kao antitela) mogu prepoznati i vezati za  strana tela kao što su bakterije ili virusi. Stoga su važan deo imunološkog sistema. Majčini imunoglobulini štite novorođenče od patogena u prvim danima života dok dete ne može da proizvede sopstvena antitela. Specifičnost majčinih antitela zavisi od toga sa koliko patogena je majka ranije stupila u kontakt. Kolostrum poreklom od goveda (takozvana „goveđa kolostrum“) sličan je kolostrumu čoveka (Menchetti i sar. 2011), ali se razlikuje u sastavu antitela (Stelvagen i sar. 2009).

Kolostrum kao „pojačivač imunološkog sistema“?

Dodaci goveđeg kolostruma reklamiraju se kao „prirodni pojačivači imunološkog sistema“. Budući da je kolostrum prva hrana svakog novorođenčeta, mnogi zagovornici pozivaju se na „elementarnu silu prirode“ i kolostrum vide kao koktel imunoloških ćelija koje promovišu zdravlje.

Dodaci kolostrumu

Kolostrum deluje kao antibiotik protiv gripa i gastrointestinalnih infekcija i usporava napredovanje dijabetesa, raka ili Alchajmerove bolesti. Telo bi apsorbovalo bioaktivne supstance i moglo bi se bolje boriti protiv infekcije.

Kolostrum protiv gastrointestinalnih infekcija

Što se tiče gastrointestinalnog trakta, starije studije su pokazale da se kolostrum uzet oralno može biti efikasan u prevenciji (Huppertz et al. 1999, Kaducu 2011). Ovo se možda objašnjava činjenicom da antitela na kolostrum vezuju patogene u digestivnom traktu i sprečavaju ih da uđu u crevne ćelije. Pored toga, antitela iz goveđe kolostrume ponekad su specifična za tipične gastrointestinalne patogene (npr. E. coli, salmonela ili rotavirusi) jer krave dolaze u kontakt sa njima kao i ljudi.

Većina podataka o prevenciji gastrointestinalnih infekcija postoji za novorođenčad. To je verovatno zato što njihov probavni sistem još uvek nije u potpunosti razvijen. Na ovaj način, antitela na kolostrum ostaju neprobavljena i netaknuta (Ng et al. 2010). Pored toga, crevni zid odraslih (ali ne i dojenčadi) nepropusan je za antitela. Zbog toga kod odraslih uopšte ne mogu ući u krvotok ili druge organe. Da bi se sprečilo da želučana kiselina razloži antitela na kolostrumu, kapsule kolostruma su povremeno obložene enteričnom oblogom. Ovo smanjuje razgradnju antitela u želucu, ali istovremeno smanjuje njihovu koncentraciju u crevima (Tacket et al. 1999, Varni et al. 1999).

Da li kolostrum deluje protiv virusa gripa i korone?

Kolostrum se u marketingu često prikazuje kao „vakcina za život“. Ponekad se čak sugeriše da kolostrum može zaštititi od svih vrsta virusa (uključujući viruse korone) i da će stoga zameniti vakcinaciju protiv gripa. Iz ispitivanja miševa postoje indikacije pozitivnih efekata komponenata kolostruma na infekcije gripom (Ksu et al. 2013). Ali to do sada nije potvrđeno ni u jednoj ljudskoj studiji. A ne postoje čak ni objavljene studije na miševima o uticaju kolostruma na koronske viruse.

Kolostrum protiv respiratornih infekcija

Kao što pokazuju starije studije, oralni unos kolostruma može smanjiti učestalost prehlade i respiratornih infekcija (Patiroglu i sar. 2011, Cesarone i sar. 2007, Brinkvorth i Bucklei 2003). S druge strane, na trajanje i težinu infekcija takođe utiče.

Share

Додатне информације

Brand

Bioherba

Brand

Bioherba

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Kolostrum 470mg 60 kapsula“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X

Додај у корпу