Акција!

DMG (DIMETILGLICIN) vitamin B15 pangaminska kiselina, 100 kapsula

28.00

Vitamin b17 pangaminska kiselina deluje kao stimulator imunološkog sistema, moćan antioksidans, usporava proces starenja.

Compare
EAN: 38041761 Шифра производа: now04727 Категорије: ,

Опис

DMG (DIMETILGLICIN) B15 vitamin, 100 kapsula

Vitamini grupe B su neophodni za pravilno funkcionisanje našeg tela. Oni imaju vitalnu ulogu u ljudskom rastu i takođe pomažu u metabolizmu hrane koju jedemo, odnosno razbijanju na hranljive materije i njihovu upotrebu za sve što je potrebno: obezbeđuju energiju, stvaraju i popravljaju tkiva, regenerišu ćelije. .

Poznatiji vitamini B su B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (niacin), B5 (pantotenska kiselina), B7 (biotin) i B12.

Međutim, postoje i drugi koji stvaraju velike koristi za naše zdravlje, ali se oni retko spominju.

Takav je slučaj B15 ili pangaminske kiseline, vitamina koji ima antioksidativno dejstvo i rastvorljiv je u vodi. Osim toga, njegova aktivnost je veća kada se koristi zajedno sa vitaminima E i A.

“Ono što je dobro poznato je da holesterol deluje na kardiocirkulacijski sistem, smanjujući ga i povećavajući kapacitet oksigenacije tkiva, posebno mišića, proizvodeći bolje performanse u vežbama, sa smanjenim umorom”, objašnjava on. Dr Veloz.

To ukazuje da zajedno sa holinom i metioninom ima detoksikacijsko dejstvo na telo, što ga dovodi do borbe protiv procesa starenja.

Osim toga, zajedno sa biotinom, deluje na hormonske žlezde, i iako mehanizmi nisu eksperimentalno poznati, analitički je dokazano da povećavaju nivo hormona u krvi, poboljšavajući opšte stanje pojedinca i njegove psihe.

Takođe ima blagotvoran uticaj na metabolizam ugljenih hidrata, smanjujući količinu glukoze u krvi, pojačavajući delovanje insulina kod dijabetičara.

Funkcije koje vitamin B15 obavlja:

1. Pomaže u smanjenju želje za konzumiranjem alkohola.

2. Vrlo je dobar za ublažavanje simptoma uzrokovanih anginom pektoris.

3. Štiti od zagađujućih elemenata.

4. Ublažava simptome astme.

5. Prisutan je u sintezi proteina.

6. Ubrzava oporavak tela od umora.

7. Štiti jetru od ciroze, čisteći je od toksina.

8. Poboljšava cirkulaciju krvi.

9. Pomaže u smanjenju nivoa holesterola u krvi.

10. On je, pre svega, snabdevač kiseonikom, jer olakšava njegovu apsorpciju u svim tkivima.

Nutricionist ističe da nedostatak pangaminske kiseline ili vitamina B15 može uzrokovati veću mogućnost zaraze infekcijama i lako krvarenje.

Slično, njegov nedostatak može uzrokovati reumu, povećati mogućnost nastanka modrica, izazvati žljezdane i nervne poremećaje, srčane bolesti i smanjenje oksigenacije tkiva.

Kontroverzni vitamin. „Panamična kiselina je upletena u kontroverze. Ima onih koji uveravaju da to nije vitamin i da se smatra alternativnim tretmanom za degenerativne bolesti prirodnom hranom i suplementima koje vredi podeliti sa svetom ”, objašnjava nutricionista.

On napominje da je prije više od 30 godina ovaj dodatak uklonjen sa sjevernoameričkog tržišta i zabranjeno je njegovo uključivanje u grupu B kompleksa, navodeći da nije siguran za konzumaciju hrane i lijekova.

“Vitamin B15 se koristio kao dodatak u Sjedinjenim Državama do 1970 -ih, kada je njegova distribucija zabranjena”, kaže doktor.

Druge zemlje nastavljaju da ga koriste, uključujući Rusiju i neke evropske zemlje, u obliku kalcijum pangamata, koji se pojavljuje kao dimetilglicin ili DMG.

Na primer, u Rusiji se pangaminska kiselina prvenstveno koristi za povećanje atletskih performansi, lečenje i smanjenje želje za alkoholizmom, kao i za smanjenje srčanih oboljenja, senilnosti i autizma.

„Osim toga, u nekoliko evropskih zemalja pangaminska kiselina se koristi kao sredstvo protiv starenja i za zaštitu od zagađenja vazduha. Korišćen je kao zaštita od zagađivača, posebno ugljen -monoksida ”, ukazuje Veloz.

Vitamin B15 se takođe koristi za lečenje umora, astme i reume, kao i protiv visokog krvnog pritiska, holesterola, poboljšanja cirkulacije i opšte oksigenacije ćelija i tkiva.

DMG (dimetilglicin) pangaminska kiselina

DMG (dimetilglicin) pangaminska kiselina je aminokiselina koja nema proteine i posreduje u stvaranju glicina iz holina. DMG ima snažan imunostimulirajući efekat protiv prehlade, gripa, kao i štetnih agenasa koji izazivaju brojne druge bolesti. Studije u vezi sa uticajem DMG -a na imunitet pokazale su povećanje imunološkog odgovora na viruse influence i salmonele za 300 do 1000%.

DMG (dimetilglicin) vitamin b15 je aminokiselina povezana sa metil grupom. DMG je antioksidans, donator metilnih grupa, koji ima niz pozitivnih svojstava na telo. DMG poboljšava transport kiseonika do ćelija i povećava efikasnost ćelijskih mehanizama za uklanjanje mlečne kiseline, što dovodi do povećane izdržljivosti i snage. DMG (dimetilglicin) je pogodan za decu sa poremećajem hiperaktivnosti sa deficitom pažnje.

Ovaj preparat je pogodan i za ljude koji su oboleli od kancera jer smanjuje nivo mlečne kiseline u organizmu i pojačava imuni odgovor tela.

Oprez: Proizvod nije lek.

Način upotrebe: Uzmite jednu dozu 1-3 puta dnevno sa hranom.

Додатне информације

Brand

NOW foods

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „DMG (DIMETILGLICIN) vitamin B15 pangaminska kiselina, 100 kapsula“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X