Đavolja kandža 100 kapsula, 360 mg, Bioherba

10.36

Đavolja kandža blagotvorno deluje na upale, reumu, giht, mijalgiju, lumbago i artritis.

3 на залихама

EAN: 38046506 Шифра производа: BH9415 Категорија:

Опис

Đavolja kandža 100 kapsula, 360 mg, Bioherba

Đavolja kandža – tropska biljka sa dugim puzavim stabljima, ljubičastim cvetovima i misterioznim voćem u obliku kuke, što odgovara nazivu biljke. U terapeutske svrhe, koren đavolje kandže koristi se kod različitih bolesti mišićno-skeletnog sistema

Biljka đavolja kandža je dobila ime zbog specifičnog vida njenih plodova, koji liče na eksere (kuke). U početku je đavolja kandža bila poznata samo u Južnoj Africi, ali su prvi evropski kolonisti otkrili lekovita svojstva ove biljke (ne bez pomoći lokalnog stanovništva, koje ju je koristilo vekovima) i doneli je u Evropu, gde je počela da se koristiti za lečenje artritisa i gihta. Koreni biljke đavolje kandže, pak, korišćeni su kao lek protiv bolova i kao sredstvo za poboljšanje varenja, što traje i danas.

Eksperimentalno, svojstva đavolje kandže su potvrdili mnogi različiti i nezavisni medicinski stručnjaci širom sveta. Njegova lekovita svojstva su u velikoj meri posledica prisustva iridoida i flavonoida, koji deluju protiv negativnih manifestacija gihta, reumatizma, mijalgije, lumbaga i posebno kod artritisa. Utvrđeno je da upotreba đavolje kandže smanjuje bol i otok u upaljenim zglobovima i vraća im pokretljivost. Đavolja kandža ima mnogo aspekata delovanja: antireumatsko, analgetičko, antiinflamatorno, sedativno i diuretičko dejstvo. Snižava mokraćnu kiselinu i holesterol u serumu i veoma je pogodan za bolesti urinarnog sistema.

Preporučuje se upotreba tečnog ekstrakta biljke, koji je veoma izbalansiran proizvod.

Svojstva đavolje kandže

Glavni aktivni sastojak đavolje kandže je glikozid arpagozid, koji izaziva artralgično, antiinflamatorno, analgetičko i sedativno dejstvo. Đavolji koren smanjuje nivo štetnog holesterola u krvi zbog prisustva prirodnih biljnih sterola – betasterola i ne dolazi do njihove apsorpcije u krv iz creva.

Evropski naučnici sproveli su istraživanja o lekovitosti đavolje kandže. Dokazano je da upotreba ove biljke pozitivno utiče na bolesti zglobova sa degenerativno-distrofičnom prirodom hroničnog oblika: artritis, deformirajući osteoartritis, osteohondroza kičme. Aktivne supstance u sastavu biljke poboljšavaju pokretljivost zglobova, smanjuju otok i ublažavaju bol, ali i doprinose uklanjanju mokraćne kiseline i holesterola iz organizma. Takođe je otkriven inhibitorni efekat komponenti biljnog ekstrakta na medijatore inflamatornog procesa (prostaglandine). Đavolja kandža ima izraženu antimikrobnu aktivnost.

Sprovedene su brojne eksperimentalne studije o uspešnoj upotrebi čaja od đavolje kandže u terapeutske svrhe kod poremećaja digestivnog sistema, neadekvatnog lučenja žuči.

Kompozicija đavolje kandže

Gomoljasti koren đavolje kandže sadrži iridoidne glikozide (harpagid, harpagozid, prokumbin, verbaskozid), triterpene, hinone, flavonoide (luteolin, kempferol), masti, fitosterole, gavinon, fenolne kiseline. procenat ugljenih hidrata čija je glavna komponenta trisaharid – stahiloza (46%). Đavolja kandža je izvor niza važnih makro- i mikroelemenata: kalcijuma, magnezijuma, gvožđa, fosfora, kalaja, kalijuma, kobalta.

Kontraindikacije i neželjeni efekti

Nekontrolisana upotreba biljke kao terapeutskog sredstva može naneti štetu organizmu. Imajući mnogo korisnih svojstava, đavolja kandža ima svoje kontraindikacije. Đavolja kandža se ne preporučuje za upotrebu kod čira na želucu, duodenalnog čira, gastralgije, gorušice. Aktivne supstance u biljci imaju stimulativni efekat na mišiće materice, zbog čega je moguć pobačaj ili prevremeni porođaj. Na osnovu ovoga, ne preporučuje se upotreba preparata od đavoljih noktiju za trudnice. Upotreba biljke je kontraindikovana za dojilje i decu.

Delovanje i primena proizvoda

Đavolja kandža je višegodišnja zeljasta biljka, koja se nalazi uglavnom u Južnoj Africi – Namib i Kalahari, kao i na ostrvu Madagaskar. Đavolja kandža blagotvorno deluje na upale, reumu, giht, mijalgiju, lumbago i artritis. Pomaže u smanjenju otoka i bolova u upaljenim zglobovima i olakšava njihovu pokretljivost. Pomaže sportistima kod bolova u mišićima i preopterećenja tetiva. Njegovi sastojci pomažu u izbacivanju mokraćne kiseline iz tela. Među najvrednijim je glukozid harpagozid. Pokazalo se da harpagozid inhibira delovanje enzima odgovornog za upalu hrskavičnog tkiva. Kao rezultat toga, bol i otok upaljenih zglobova su smanjeni i njihova pokretljivost je olakšana. Druge vredne biološki aktivne supstance uključuju mnoge iridoide, flavonoide, luteolin, oleinsku kiselinu, kao i elementi kalcijum, cink, selen, magnezijum, aluminijum, hrom, selen itd. Sve ovo određuje snažno protivupalno, antireumatsko, analgetičko i sedativno dejstvo đavolje kandže. OPREZ: Nemojte koristiti ovaj proizvod ako imate čir na želucu ili dvanaestopalačnom crevu. Konsultujte se sa svojim lekarom pre upotrebe ako imate ili ste imali kamen u žuči.

Sastav jedne kapsule
Đavolja kandža (koren) – 360mg.

Način upotrebe i doziranje
Kao dodatak ishrani, uzimajte jednu kapsulu tri puta dnevno sa vodom pre obroka.

Dodatak ishrani
Nemojte prekoračiti preporučenu dozu. Ne koristiti kod dece mlađe od 18 godina. Ne koristite kao zamenu za raznovrsnu ishranu. Držati van domašaja dece.

Sadržaj jedne kapsule
360 mg korena đavolje kandže

Sadržaj dnevne doze
1080 mg korena đavolje kandže

Drugi sastojci
Želatin, magnezijum stearat
Nutritivna vrednost dodatka ishrani
14kcal. / 100g

Paket
100 kapsula, 360 mg

Skladište

Čuvati na hladnom i suvom mestu van direktne sunčeve svetlosti.

Kontraindikacije

Nemojte uzimati ovaj proizvod ako ste trudni ili dojite. Konsultujte se sa lekarom pre upotrebe ako uzimate lekove na recept.

Proizvođač
Bioherba R OOD, Ruen 4102, ul. Carkovna 5

Share

Brand

Bioherba

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Đavolja kandža 100 kapsula, 360 mg, Bioherba“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Додај у корпу