Cink Glicinat helatni kapsule

Cink glicinat je jedan od onih elemenata čiji se tragovi najčešće nalaze u ljudskom telu (približno 2 g). Nalazi se u svim ćelijama i učestvuje u oko 200 enzimskih reakcija.

Opis:
• Podržava vaš imunološki sistem i zdravlje prostate. Neophodan je za zdrav vid.
• Visoka bioraspoloživost helata cink
• Patentirani helirani oblik mineralnog glicinata za optimalnu apsorpciju u vašem organizmu

90 kapsula 30mg cink glicinat

Proizvod je u pripremi

Опис

Šta je cink i zašto bismo trebali uzimati cink?

Cink je drugi mineral po količini u čoveku posle gvožđa. Prisutan je u svakoj ćeliji i važan je element u tragovima potreban za zdravlje imunog sistema, metabolizam, varenje, nervnu funkciju i mnoge druge procese. Nedostatak cinka može značajno povećati rizik od bakterijskih i virusnih infekcija, kao i ozbiljno narušiti imuni sistem. Cink se smatra osnovnim hranljivim sastojkom, što znači da ga vaše telo ne može proizvesti ili skladištiti, pa je preporučljivo svakodnevno uzimati cink kao dodatak ishrani. Unos ovog proizvoda dovodi do sledećih blagodati:

• Konsoliduje imuni sistem

• Štiti zdravlje očiju

• Podržava zdravlje srca

• Stimuliše pamćenje i koncentraciju

• Smanjuje rizik od virusnih infekcija

• Smanjuje rizik od makularne degeneracije

• Stimuliše prirodnu odbranu tela

• Smanjuje rizik od upalnih bolesti

• Skraćuje trajanje hladnoće

• Pomaže u zarastanju kože

Cink Glicinat

Cink zauzima važno mesto u koži: neophodan je za podelu ćelija i rast i regeneraciju tkiva. Generalno, cink glicinat je takođe uključen u:

• Funkcionisanje imunološkog sistema
• Transport vitamina A i E.
• Uključivanje masnih kiselina u fosfolipide
• Inhibicija aktivnosti 5-a-reduktaze, koja deluje na sekreciju sebuma
• Inhibicija aktivnosti enzima koji razgrađuje trigliceride u slobodne masne kiseline
• Sinteza melanina

Pored toga, kaže se da cink ima antioksidativni efekat i ožiljak. U kozmetici je cink jedan od osnovnih adstringentnih i antiseptičkih sastojaka. Da bi se mogao koristiti na stabilan i dostupan način, koristi se u obliku cinkovog glukonata.

MEHANIZMI EFIKASNOSTI / DOKAZI EFIKASNOSTI

Cink glicinat je snažni inhibitor 5-a-reduktaze. Ovaj enzim deluje kao katalizator u konverziji androgena u DHT (dihidrotestosteron), koji se vezuje za receptore lojnih žlezda. Veza dovodi do stvaranja sebuma. Cink inhibira enzim i tako usporava prekomernu aktivnost sebumskih žlezda (hiperseboreja).

In vivo testovi su potvrdili ovaj efekat cinka. Merenje proizvodnje sebuma na površini kože tokom lokalnog tretmana cinkom pokazuje smanjenu proizvodnju sebuma.

Joni cinka takođe deluju protivupalno. Cink smanjuje aktivaciju ovih ćelija u kulturama keratinocita. Ograničava proizvodnju TNF-a i održava održivost ćelija.

In vitro, cink dovodi do smanjenja oksidativnog stresa. Dakle, spada u veliku porodicu antioksidanata. Pretpostavlja se da cink glicinat u početku stvara tiolate sa tiol grupama proteinskih membrana i na taj način sprečava stvaranje radikala sa drugim jonima. Dalje, trebalo bi da očuva aktivnost i strukturu superoksid dismutaze. Konačno, cink  povećava koncentraciju tioneina koji uništavaju slobodne radikale.

Cink je takođe poznat po svojim antiseptičkim svojstvima. Sprovedene su studije na kulturama mikroorganizama kao što su E. Coli, S. Aureus ili C. Albican. Rezultat je bio da je cink sposoban da inhibira širenje bakterija ili gljivica.

MIŠLJENJE NAŠIH STRUČNJAKA

Cink glicinat je poznat i uspostavljen kao modulator 5-a-reduktaze. Takođe ima antimikrobni efekat, koji, međutim, varira u zavisnosti od soli i jedinjenja koja se koriste (npr. Bakar).

Obično se preporučuje za masnu kožu sklonu aknama.

Međutim, njegova dostupnost ostaje izazov. Oblici „organske“ soli su jeftiniji od oblika mineralnih soli. Salicilna kiselina, acetat i glukonska kiselina su najčešći oblici.

Zbog svojih helatnih svojstava, cink takođe može da stupi u interakciju sa drugim pomoćnim supstancama iz formula (slobodni elektronski par kao što je hidroksil) i da se veže u komplekse koji se moraju biološki razmenjivati. Stoga bi to trebalo proveriti na testovima radi opreza.

U formuli glukonata koncentracija od 3% može biti od interesa. Međutim, očekivanja od kratkoročnog efekta treba da budu umerena u svim slučajevima. Ako se koristi sam, cink je više površinski modulator (masna koža). Brzi i dobar efekat protiv akni zahteva njegovo povezivanje sa najmanje jednom keratolitičkom supstancom kao što je salicilna kiselina

Kvalitet

Swanson ima najvišu bezbednosnu ocenu „A“ od strane Nacionalnog udruženja za hranu i ishranu Sjedinjenih Država. Svi Svansonovi proizvodi imaju GMP sertifikate o dobroj proizvodnoj praksi. Oni osiguravaju da proizvođač koristi visokokvalitetne sastojke zagarantovanog porekla i kontrole, sigurnu ambalažu, čiste objekte i pridržava se sigurnih proizvodnih postupaka. efekat.

Sastojci proizvoda:

Svaka kapsula sadrži 30 mg cinka (iz TRAACS® cink glicinat helata)

Kako koristiti ovaj proizvod?

• Pakovanje sadrži 90 kapsula
• Uzimajte 1 kapsulu dnevno sa hranom i vodom. Uzimanje cinka na prazan stomak kod nekih ljudi može izazvati uznemireni stomak

Share

Brand

Swanson

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Cink Glicinat helatni kapsule“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте још