Home Enzimi Bromelain 500 mg enzim ananasa
Akcija!

Bromelain 500 mg enzim ananasa

25.00 22.00

Bromelain se dobija iz izdanka i korena ananasa i predstavlja kombinaciju snažnih enzima koji se nalaze u ananasu zahvaljujući majci prirodi; ovi enzimi pomažu u razbijanju proteina u našem telu i takođe zaustavljaju dolazak i napredovanje gomile oboljenja.

Nema na zalihi

Kategorija:

Opis

Podelite proizvod

Bromelain je enzim koji dolazi od žbuna ananasa i koji ubrzava proces dezintegracije proteina. Energičan je u obimnom nizu pH i sposoban je da deluje u kiseloj sredini stomaka. Bromelain takođe pomaže telu u njegovoj reakciji na mentalni i telesni pritisak.

Da li znate šta su enzimi?

Enzimi su izuzetno vešta hemijska sredstva za organske reakcije. Oni ubrzavaju organske reakcije tako što čine dostupnom neuobičajenu reakcijsku putanju minimalne motivcione energije. Zanimljivo je da, iako enzimi učestvuju u reakciji, ipak ne prolaze kroz neprestane promene i stoga ostaju van uticaja, potpuno nepromenjeni po zavrsetku same reakcije. Enzimi su generalno veoma probirljivi,  i deluju tako što ubrzavaju samo pojedine reakcije, što se dešava zbog strukture njihovih molekula.

Dietetski suplementi

Iako je Bromelain postojan u običnoj biljci ananasa, ipak njegova količina nije adekvatna da bi služila kao lek.

Prednosti Bromelaina

 • Poboljšava stanje nakon operacije i leči lezije
 • Pomaže oporavak  nakon inflamacije (upale) nazalnih sinusa (sinustis). Potrebno je spomenuti da je upala sinusa reakcija ljudskog tela, koja može otežati udisanje i izdisanje. Sinusi su šupljine u kostima lobanje koje se povezuju sa nazalnim šupljinama.
 • Ublažava bol od artritisa (stanje u kojem zglobovi osobe postanu oštećeni i osobe proživljavaju neugodnosti i bol tokom kretanja. S obzirom na to da je najbitniji deo bola usko povezan sa oticanjem i osetljivošću, ovaj konstituent pomaže u smanjenju otoka kao i bolova kod osteoartritisa i reumatoidnog artritisa.
 • Bromelain potomaže spašavanje oštećenog tkiva kao i oporavljanje od povreda, uganuća i kontuzija.
 • Pomaže oslobađanje od nemirnog stomaka i otklanja bolove u stomaku.
 • Izbegava zatvor.
 • Bromelain je izvrstan lek za kardiovaskularne bolesti, iz razloga što ima sposobnost da poremeti mešavine holesterola.
 • Bori se protiv oticanja mukusnih(sluzavih) membrana u bronhijalnim cevima (bronhitis).
 • Obnavlja mnoga tkiva u telu.

Uloga Bromelaina u prevenciji kancera

Enzim Bromelain se bori protiv maligniteta kod onih koji su oboleli od njih. Takođe, smanjuje uticaj hemoterapije i radioterapije, koje obe konstantno uništavaju podjednako i zdrave i maligne ćelije.

Kako su otkrili naučnci istraživači, antimaligna dejstva Bromelaina su veća u odnosu na dejstva dobro poznatog i prekomerno smrtonosnog leka, 5-fluoruracila koji se koristi kao sredstvo hemoterapije za lečenje raznih maligniteta.

Poteškoća kod lekova hemoterapije je ta da oni ne razlikuju maligne od nemalignih ćelija. Pored uništavanja malignih ćelija, oni uništavaju i zdrave ćelije. Uz to, tokom procesa unuštavanja ćelija, oni ne uspevaju da istrebe svaku malignu ćeliju u potpunosti. Štaviše,  antimaligni elemnti su otrovni i za krv. Isto tako, kontinuirani ili produženi kontakt sa tim elementima može prouzrokovati uništenje posebnih organa (koji su pod napadom) kao i celokupno pogoršavanje zdravlja pacijenta (kao rezultat nakupljanja otrova u raznim tkivima). Nasuport tim lekovima, Bromelain ne samo da je bezopasan, nego je i mnogo uspešniji u preveniji i lečenju kancera.

Ponuđeni oblici

Bromelain je dostupan u obliku tableta koje se konzumiraju oralno.

Sastav

o   Bromelain=500 miligrama po komadu

o   Kalcijum=68 miligrama za svaku porciju

o   Dibazični kalcijum fosfat

o   Sorbitol (veštački zaslađivač)

o   Stearinska kiselina (gusta zasićena masna kiselina)

o   Unapređena celulozna guma

o   Magnezijum stearat

o   Koloidni silikon dioksid- lepljivi posrednik koji drži molekule unutar materijala.

Dnevna doza

Odrasli

Zavisno od stanja za koje se koristi, preporučena doza je dve do četri tablete dnevno u podeljenim dozama.

Deca

Nije preporučljivo davati ovaj proizvod deci s obzirom na to da nisu dostupna istraživanja koja potvrđuju efikasnost Bromelaina kod dece.

Pažnja pri upotrebi

Sve vreme čuvati na hladnom i suvom mestu, podalje od direktne svetlosti.

Držati dalje od dohvata dece

Ne koristiti tokom trudnoće ili dojenja

Nikad ne koristiti ovaj proizvod ukoliko je markica poderana ili odsutna

Sigurnosne mere

Uvek koristiti Bromelain samo pod nadzorom dobro informisanog zdravstvenog lica. Obično se preporučuje za ne više od 8 do 10 uzastopnih dana. Osobe koje su preosetljive na ananas, papaju, pšenicu, celer, mrkvu, morač, polen čempresa ili biljni polen, takođe mogu biti osetljive na Bromelain. Osobe koje pate od raznih stanja krvarenja, hipertenzije, bolesti jetre ili bubrega, ne bi trebalo da koriste Bromelain. Takođe, Bromelain može povećati opasnost od hemoragije(krvarenja) tokom ili nakon bilo kakve operacije. S toga, potrošači bi trebalo da prekinu uzimanje Bromelaina na minimalno dve sedmice pre bilo kakve operacije.

Neželjena dejstva

Ona su većinski blaga i sastoje se od: Mučnine, povraćanja, usporenih pokreta i srednjeg do intenzivnog menstrualnog krvarenja.

Potencijalno zajedničko korištenje

Ne koristiti Bromelain ukoliko se koriste antibiotici, lekovi za krvni pritisak, sedativi, lekovi protiv napada, barbiturati, benzodiazepini, lekovi za smirenje, antidepresivi i alkohol.

Zašto izabrati Bromelain, 600 GDU (Jedinice varenja želatina po gramu) 500 mg, 120 tableta?

o   Trenutno dejstvo

o   Potpuno biološki konstituenti

o   Blaga neželjena dejstva

o   Ne-GMO proizvod

o   Ne sadrži gluten

Odricanje od odgovornosti

Informacije vezane za ovaj proizvod se podrazumevaju samo kao dopuna ali ne i zamena za savete i uputstva vašeg doktora, i ne obezbeđuju sve potencijalne upotrebe, sigurnosne mere, zajednička korištenja ili neželjena dejstva. Ove infromacije možda nisu odgovarajuće za vašu konkretnu zdravstvenu situaciju. Nikada ne odlažite ili ignorišite traženje stručne medicinske pomoći od strane vašeg doktora vezano za bilo šta što ste ovde pročitali. Uvek komunicirajte sa Vašim doktorom pre započinjanja ili prekidanja korištenja ovog proizvoda.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Bromelain 500 mg enzim ananasa”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Imate zdravstveni problem tu smo

  x
  Mi koristimo kolačiće na našem sajtu da bi Vam omogućili najbolje iskustvo. Da bi ste nastavili da koristite sajt, složite se da koristite kolačiće.
  Prihvati
  Privacy Policy