kancer kože

Prirodni tretman za kancer kože

Kancer kože nastaje kad ćelije započnu abnormalno razmnožavanje u svom mutiranom obliku. Svaki nenormalni rast ćelija kože se naziva kancer kože ali samo dva tipa su maligni.  Kancer kože može da nastane iz mladeža koji takođe predstavljaju promene na koži. Kancer kože možemo prepoznati u tri osnovna tipa a to su: melanom, karcinom bazalnih ćelija i karcinom skvamoznih ćelija.

Metode lečenja kancera kože prirodnim putem

Lečenje ovog oboljenja ima nekoliko metoda u svom osnovnom medicinskom obliku to su terapija operativnim zahvatom, radijacija, hemoterapija, fotodinamična terapija, biološka terapija koja pojačava delovanje imunog sistema. Činjenica je ta da većina ovih terapija narušava imuni sistem bolesnika i da stvaraju mnoge propratne efekte koji su ponekad i jači od efekata samog oboljenja. Iz tog razloga se preporučuje prirodna terapija za kancer kože.
tumori kože pregled kod doktora

Ulje semenki crne maline

Ulje semenki crne maline  je prebogato antioksidansima i nekim jedinjenjenjima koja efektivno deluju na kancer.
Semenke crne maline su nešto drugačije jer one ne samo da ubijaju kancer već i pojačavaju aktivnost imunog sistema. Ova osobina čini ulje semena maline potentnim alternativnim lekom i veoma moćnom prevencijom za rak.

Ekstrakt patlidžana

Ekstrakt patlidžana i njegova krema koja sadrži u sebi 10% solazodin rhamnosil glikozida ili takozvana BEC krema je klinički dokazano efektivan tretman za bazalni ćelijski karcinom, skvamozni ćelijski karcinom i keratozu.
Od 1825 BEC je odlično sredstvo za suzbijanje malignih i benignih kožnih tumora. U ovu kremu su uključeni ekstrakti patlidžana, paradajza, krastavca, paprike i duvana.

Ulje mirte

Ulje mirte se koristi za lečenje raznih oboljenja. U jednom trenutku kroz istoriju jedan gram ulja mirte se plaćao jednim gramom zlata.
Ogrančena su istraživanja na ovom ulju ali postoje dve studije u kojima je dokazano da ovo ulje uništava kancerogene ćelije. U ovim studijama je dokazana njegova efektivnost prema kanceru prostate , prema kanceru dojke a takođe i prema raznim oblicima kancer kože.
Ulje mirte je generalno bezbedno za sve vrste kože. Za osetljiv kožu, može da se pomeša sa uljem kokosa i da se nanosi direktno na tumore.

mirta

Ulje tamjana

ulje tamjana

Ulje tamjana se koristilo hiljadama godina unazad za lečenje raznih bolesti i poremećaja. Nekoliko veoma opširnih kliničkih studija potvrđuju njegova lekovita svojstva kod kancera dojke i raznih tipova kancera kože.
Postoji oko 17 aktivnih sastojaka u ulju tamjana i naučnici još uvek sa sigurnošću ne mogu da potvrde koji je odgovoran za uništavanje kog tipa tumora. Ulje tamjana može da budu ključni sastojak dugoročnog leka protiv raka.
Za površinsko nanošenje uzmite oko 5 ml ulja tamjana, ulja mirte i ulja semenki crne maline i kombinujte ih sa oko 15 grama prirodne kreme od patlidžana ili za oralnu upotrebu sa oko 10 grama ekstrakta patlidžana. U ovu smešu možete dodati 2-3 kapi esencijalnog ulja lavande. Nanosite kremu ili uzimajte oralne sastojke dva puta dnevno za svoje površinske ili unutrašnje tumore.

Suplementi koje bi trebale da koriste osobe obolele od kancera kože su:

Vitamin D jedan od dokazano dobrih vitamina koji uništavaju kancer a takođe jedan koji se dobija provedenim vremenom na suncu. Provodeći vreme na suncu i uzimajući vitamin D3, pojačaće se imuni sistem koji će započeti uništavanje kancera.
Pankreatični enzim ili pankreatin se uzima između obroka i na taj način postaje proteolitički enzim. Ovaj enzim povećava proizvodnju proteaze enzima za razgradnju proteina. Ovaj enzim se oslobađa u krvotok i on utiče na proteinski omotač kancera direktno ga razgrađujući. Na ovaj način proteaza pomaže imunom sistemu da se bori protiv kancera i da ga uništi jer zbog veoma debelog proteinskog omotača ćelije imunog sistema nisu u mogućnosti ćeliji kancera da nanesu štetu.
Probiotici pomažu imunom sistemu jer 80% imunog sistema se nalazi u crevima. Iz tog razloga neophodno je održavati creva. Uzimanjem probiotika ćete izgraditi zdravu bakterijsku kulturu u vašim crevima.
Selen dokazanu smanjuje mogućnost smrti ljudi obolelih od kancera kože za 50% a konzumiranjem se smanjuje 37% veličina maligniteta u organizmu.
Kurkumin je dokazano dobar anti kancerogeni preparat. Kurkumin efektivno ubija kancerogene ćelije i smanjuje rast kancera. Studije su pokazale da je efektivan protiv kancera dojke, kancera creva, kancera želudca i kancera kože.

 

vidatox kapi reklama

Share

author

Miko Lamberto

Ja sam nutricionista sa 10 godina iskustva, neke od svojih zapažanja sam preneo u naš blog. Za najnovije vesti i informacije o prirodi i pridonom lečenju nas pratite.

Similar Posts