Prirodni sapuni

Ovde ćete naći tradicionalne prirodne sapune za kupatilo, tuš ili kao zdravi sapun za ruke. Ručno izrađeni od čistih organskih sastojaka kao što su maslinovo ulje, korisni biljni ekstrakti i mirisno cveće i voće.

Prirodna kozmetika sa najvišim standardima kvaliteta

U našoj prodavnici ne dobijate samo ručno rađene prirodne sapune, već i šampone, blagu, ali vrlo efikasnu kremu i mnoge druge stvari za lepu kožu. Sve snaši proizvodi su napravljeni ručno i sa puno ljubavi.

U našem asortimanu nudimo čiste sapune, mlečne sapune, voćne sapune, biljne sapune i mnoge druge proizvode za pranje ruku i tela. Pored toga, naš asortiman uključuje veliki izbor čvrstih šampona. Naš asortiman zaokružuju shea krema, dezodorans, balzam za usne i pilinzi za telo, koje se takođe prave od potpuno prirodni jedinjenja.

Prirodni kvalitet - veganski i bez plastike

Kod nas dobijate sapune, dezodorans kreme i šampone iz sopstvene proizvodnje. Naše proizvode ne proizvodimo samo sami, već i sve recepte razvijamo sami, na taj način uvek tačno znamo koji sastojci su sadržani u našim proizvodima od početka do kraja. Kao rezultat toga, fabrika prirodnog sapuna može vam garantovati prirodne i lepe proizvode – proizvode koji su čisti i raznovrsni ,zdravi.

Za proizvodnju naših proizvoda koristimo sirovine najvišeg kvaliteta, ako je moguće iz kontrolisanog organskog uzgoja.

Osim mleka i meda bez životinjskih sastojaka

Mnogi proizvodi iz naše prodavnicesu veganski i označeni u skladu s tim. Svakodnevno radimo na daljem povećanju udela naših veganskih proizvoda.
Posvećeni smo održivom i odgovornom postupanju sa životinjama i našom okolinom.

Naravno, u našim proizvodima nećete naći površinski aktivne supstance na bazi mineralnih ulja, silikone, sulfate ili sintetičke konzervanse. Pazimo da svi naši proizvodi u potpunosti ne sadrže plastiku.

Prirodni sapuni i ostali preparati

Naša internet trgovina je otvorena za vas 24 sata dnevno. Brojne porudžbine obrađujemo uobičajenim kvalitetom i brzinom i nastavljamo da radimo za Vas svaki dan. Kao početni materijal za našu prirodnu kozmetiku koristimo samo sirovine koje potiču iz organskog uzgoja, bezplastike u bilo kom obliku.

Da bismo vam garantovali uslugu naše internet prodavnice u uobičajeno visokom kvalitetu i u skladu sa najvišim higijenskim propisima, čak i u ova vanredna vremena, preduzeli smo brojne mere. Čitav naš tim želi Vama, Vašoj porodici i prijateljima sve najbolje i zdravlje. Čuvajte se! Ostanite zdravi i optimistični! Vaš tim Eistria.

Prirodne sapune i prirodnu kozmetiku isporučujemo besplatno po ceni od 35 €!

Nažalost, prirodni sapuni nisu norma. Umesto toga, u  trgovinama se nude sapuni napravljeni od jeftinih sirovina i često štetnih sastojaka. Masti na bazi nafte, sintetički mirisi i konzervansi čine negu kože rizičnim poduhvatom koji se često završava problemima kože. Zdravi prirodni sapuni, s druge strane, ne samo da čiste, već i neguju kožu i ugađaju vam prirodnim mirisima napravljenim od esencijalnih ulja.

Izrada prirodnih sapuna je drevna kulturna tehnika koju su ljudi razvijali i usavršavali hiljadama godina. Najstariji tradicionalni recept za sapun potiče iz oko 2.500 pne i stoga je star više od 4.000 godina.

Danas se sapuni i gelovi za tuširanje se sponzorišu i oglašavju sa budžetom vrednim milijardama dolara. Iznad svega, šareno pakovanje i  slike čine najveći deo cene. Međutim, nisu zdravi sapuni oni koji su lepo upakovani. Uobičajeni sapuni, poput mnogih kozmetičkih proizvoda i proizvoda za negu kože se sastoje od komponenata koje često mogu da prepoznaju samo tehnički iskusni hemičari, dok običan potrošač ne može ništa da uradi sa njima. Komplikovani sastojci industrijski proizvedenih sapuna, koji su obično navedeni i na engleskom, manje služe za informisanje potrošača nego za njegovo dezinformisanje, tako da nije tako lako videti šta se zapravo krije u naizgled bezazlenoj sapunici.

Teško da bilo koja industrijski proizvedena sapunica može bez boja, iako je spisak boja dozvoljenih u kozmetici dugačak, ali nisu sve boje bezopasne. Među najopasnijim su takozvane azo-boje, koje sa preko 2000 organskih jedinjenja čine najveću grupu unutar boja.

Proizvode se hemijski i sintetički, koristeći aromatične amine (uglavnom anilin iz katrana uglja) i rastvor natrijum nitrita kao polazne materijale.

Azo boje se mogu proizvesti lako i jeftino. Iako su neke boje iz ove grupe takođe odobrene za hranu, one su toksikološki sumnjive, alergene i kancerogene. Takođe mogu iritirati oči, respiratorni trakt, kožu i sluzokožu.