Kvalitet i povoljne cene medicinskog turizma u Turskoj

Turska je oduvek bila veoma popularan turistička destinacija. Turska vlada je izdvojila velike investicije u infrastrukturu da bi privukla već broj turista. Zbog velikog broja stručnjaka lekara u oblasti medicine u porastu je i medicinski turizam. Zbog odličnih uslova smeštaja, kvaliteta usluga i pristupačnih cena sam u 2018 godini je Tursku posetilo 765000 turista koji su se odlučili za neku medicinsku uslugu. Trend iz godine u godinu raste.
Cene medicinskih usluga su za od 50 do 65% jeftinije u odnosu na SAD.  Treba napomenuti da je Turski avio prevoznik Turkish Airlines ponudio popuste za ljude koji posećuju Tursku zbog medicinskog turizma. Pored vlade  koja je investirala u razvoj i modernizovanje bolnica, rastu investicije i u privatnom sektoru.

Estetski turizam u Turskoj

Estetski turizam privlači ljude širom sveta da posete Trusku. Turski lekari su veoma stručni i neke od veoma poznatih ličnosti širom sveta su posetile Trusku da bi ulepšale svoj izgled. Neke od njih su  Katie Price, Jelena Karleusa, Beyoncé i dr. Velik broj turista upravo dolazi iz okruženja, iz zalivskih zemalja, Bliskog Istoka sa Balkana i iz Latinske Amerike. Posebno prednjače posete iz UAE, Saudijske Arabije i  Jordana.

Estetikland Instambul

Jedna od takvih klinika koja je specijalizovana za estetiku koja predstavlja jednu od vodećih grana medicinskog turizma je klinika Estheticland iz Istambula. Ova klinika je osnovana 2002 godine i za 17 godina u ovoj klinici je izvedeno nekoliko hiljada komplikovanih i manje komplikovanih operativnih zahvata i estetskih tretmana.
Jedan od vodećih svetskih stručnjaka estetske hirurgije  Dr. Ali DURMUŞ instruktor u Okmeydanı Training and Research Hospital i glavni hirurg u bolnici Estheticland kaže: „ Primećujem povećan obim poseta u našoj klinici u 2019 godini, ali takođe proširenim kapacitetiteima i proširenjem tima stručnjaka koji su specijalizovani za neke veoma zahtevne zahvate postižemo da ponudimo najbolju uslugu plastične hirurgije u Istambulu ako ne i u celoj Turskoj.“

Operacija nosa

Operacija nosa kojom se dobija proporcionalna veličina i oblik nosa u odnosu na lice, uz to treba obratiti pažnju na funkcionalnost nosa. „Ovom operacijom se olakšava disanje i poboljšava protok vazduha na šta posebno obraćamo pažnju prilikom operacije.“ – kaže Dr. Ali DURMUŞ.
Pored operacije nosa zahvati koji se obavljaju u klinici su i transplatacija kose i brade, dentalna gozmetika, uvećanje grudi, liposukcija, zatezanje lica i drugi oblici operativnih i estetski zahvata.

„Atmosfera u klinici je uvek prijatna i osoblje želi maksimalno da izađe u susret svakom sa posebni željama i zahtevima. Uvek su svi veseli i nasmejani, što me zasita opušta i što mi prija.“  – kaže Lisa jedna od zadovoljnih pacijenata koje smo zatekli u ovoj klinici a koja je posetila Tursku radi estetskog tretmana.
Treba napomenutu da su ovi tretmani potpuno bezbolni i da se veliki broj muškaraca i žena odlučuje na zahvat da bi pobljšali svoj izgled i da bi se osećali sigurnijim u sebe. Estetska hirurgija takođe poboljšava mentalno i emocijonalno zdravlje pacijenata. Pacijenti sa podočnjacima izgledaju umorno i kad to nisu. Veliki nos ponekad može da utiče negativno na samopouzdanje osobe ili neki detalj koji joj se ne dopada. Botox, ili botulinum toxin je veoma efektivan tretman za depresiju. Injekcija botoxa, naučnici su dokazali smanjuje simptome depresije. Takođe je dokazano da botox smanjuje mingrene.

„Postoje mnoge funkcionalne benificije koje su povezane sa estetskom hirurgijom i lepotom, koje posebno dolaze do izražaja leti.“ – kaže Dr. Emre Gönenç BAYGÖL jedan od članova tima Estheticland klinike.

„Muškarci i žene nam se obraćaju sa različitim zahtevima, neki od njih žele da urade operaciju ušiju, smanje podbradak, povećaju grudi. Žene žele da smanje celulit i broz da se oslobode masnih naslaga. Muškarci da pojačaju bradu ili imaju gušću kosu. Nama je najvažnije da svi oni budu zadovoljni iz tog razloga radimo posebne pripreme i konsultacije pred operaciju. Psihološki momenat je najvažniji.“ – kaže DR. Emre.

Odabir plastičnog hirurga

Veoma je važan odabir platičnog hirurga, i treba ga birati veoma pametno. Da bi osoba bila u potpunosti zadovoljna bolje se obratiti iskusnim hirurzima i klinikama za dugom tredicijom. Veoma su bitni sertifikati koje klinika poseduje i stučno obrazovanje lekara i njegove kvalifikacije. Klinika Estehticland poseduje sve potrebne sertifikate iso 9001, IBS i mnoge nagrade koje je kvalifikuju u nekoliko najboljih i prestižnih ustanova ovog tipa u Turskoj.

Specijalisti za plastičnu hirurgiju

dr-ali-durmus
Dr. Ali DURMUŞ
Specijalista za operacije koje pomažu kod smanjivanja težine
emre slika
Dr. Emre Gönenç BAYGÖL
Specijalista za etsetsku i plastičnu hirurgiju
resit-burak-kayan1 slika
Dr. Reşit Burak Kayan
Specijalista za etsetsku i plastičnu hirurgiju

Zakažite konsultacije

Sledeći korak je zakazivanje konsultacija. Tokom vaše konsultacije, naš tim će odgovoriti na sva vaša pitanja, razgovarati sa vama o svim vašim brigama i željama pre operacije, tako da vaša očekivanja postanu realna. Možete pozvati našu kancelariju +41225017665 da biste zakazali konsultacije ili možete popuniti obrazac u nastavku i neko će vas kontaktirati da biste zakazali termin. Ili nas kontaktirajte putem Viber Whatsup  aplikacija.

  Share

  author

  Miko Lamberto

  Ja sam nutricionista sa 10 godina iskustva, neke od svojih zapažanja sam preneo u naš blog. Za najnovije vesti i informacije o prirodi i pridonom lečenju nas pratite.

  Similar Posts

  Оставите одговор

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

  X