otrov škorpiona

Otrov škorpiona leči kancer

Opšte je poznato da plava boja ulepšava izgled, uliva poverenje i označava seksipil ali ko bi rekao da ta ista plava boja ima i lekovite osobine. Da! Plave škorpije imaju baš ovu osobinu. Rhopalurus junceus, otrov plave škorpije, patentiran na Kubi, ima anti-kancerogeno i anelgetsko svojstvo.  Kao homepoatski preaparat ovaj lekoviti otrov se zove Vidatox.

Škorpije imaju otrovnu žaoku koja se nalaz na kraju njihovog repa koja ne samo da se koristi za odbranu, škorpije je koriste i za paralisanje njihovog plena.

Uverenje da otrov škorpiona može da se koristi i u terapeutske svrhe je prisutno čak nekoliko hiljada godina unazad, a njegovo korišćenje u te svrhe dokumentovano je u mnogim spisima tradicionalne medicine a takođe i u usmenim predanjima.

Otrov škorpiona

Toksini u otrovu su ustvari proteini i peptiti koji se nalaze u otrovu škorpiona a njihov zadatak na molekularnom nivou je da ometaju jonske kanale. Otrov se integriše u kanale natrijuma i otežava komunikaciju između neurona.

Upotreba otrova škorpiona

Otrov škorpiona sadrži širok spektar brojnih bioaktivnih jedinjenja koja poseduju neke voma korisne osobine. Ovaj otrov obuhvata nekoliko peptida manje molekulske težine. Ovaj otrov ima obimne farmakološke aktivnosti, u koje je uklučena i borba protiv malignih oboljenja.

Otrov Plavog škorpiona i njegova upotrba prilikom tretiranja raka

Rhopalurus junceus (otrov plavog škorpiona) dokazano ima antikacerogeno dejstvo.  Aktivna jedinjenja koja imaju antikacerogeno delovanje su Eskozin i Eskozul, Hlorotoksin i drugih 36 peptida amino kiselina koje potiču iz otrova škorpije.

Hlorotoksin ima tendenciju pripajanja za ćelije glioma (vrsta tumora koji se javlja u mozgu i kičmenoj moždini) koja je omogućila dalji razvoj novih tehnika kontrole i indentifikacije brojnih vrsta maligniteta.

Dr. Mikaelian i Ekozin

escozine proizvodnja

Ruski emigrant dr. Artur Mikaelian i njegova korporacija Medolajf, su stvorili recept poznat kao Eskozin koji ustvari predstavlja jednu od aktivnih supstanci iz otrova plavog škorpiona. Dr. Artur i njegov kolega Sebastian Serel Vats prepoznali su čudesne moći Eskorzina. Osim udara na maligne ćelije, škorpionov otrov može da se bori protiv auto imune bolesti, HIV, hepatitisa a takođe i protiv muške impotencije.

Kad mu je postavljeno pitanje zašto velike farmakološke korporacije ( koje troše bilione dolara na istraživanje lekova za malignitet) nisu promovisale otrov škorpiona kao lek, Dr Mikaelian je naveo da farmakološke korporacije ne mogu da registruju biloški proizvod i da na njega polažu autorska prava.

Medolajf korporacija ima farmu sa velikim brojem škorpija u Dominikanskoj Republici. Otrov škorpije se dobija ceđenjem iz žaoke a za to su se specijalizovali u jednoj laboratoriji u Santo Domingu. Iz jednog škorpiona može da se dobije od 5 do 7 kaplica u toku jednog meseca, a veoma mala količina se implementuje u male bočice koje se prodaju po veoma visokoj ceni. Količina u bočici je dovoljna za oko 30 dana korišćenja.

Korporacija Medolajf navodi da se Ekozin koristi za upotrbu i lečenje onkoloških pacijenata. Po navodima Vatsa isti lek je registrovan u Rusiji, Belorusiji, Kazahstanu i Vijetnamu pod nazivom Vidatoc. Ekozin i Vidatox imaju uspešnost od 90% u poboljšanju kvaliteta života ljudi obolelih od raka, smanjenja bola i povećavaju mogućnost izlečenja.

Korak napred u istraživanjima, farba za tumore

farbanje kancera

FDA je dala saglasnost za istraživanja lekova za suzbijanje maligniteta koji se nazivaju boja za tumor ( pripremljenih iz otrova škorpiona) za 21 pacijenta (koji su patili od maligniteta mozga).  Ovo jedinjenje je bukvalno farbalo maligne delove mozga pošto postaje vidljivo pod određenim tipovima svetlosti prilikom operacije pacijenata.

Devojčica  od 17 godina prošla kroz desetočasovnu operaciju koja je iziskivala odklanjanje zloćudnog tumora na mozgu. Bez obzira na veoma odrađen posao, hirurzi nisu bili u mogućnosti da eliminišu svo kancerom zahvaćeno tkivo jer su pojedini delovi bili skriveni iza besprekorno normalnog tkiva. Pedijatrijski onlolog Dr. Olson i njegova ekipa su pronašli da Hlorotoksin koji je prisutan u otrovu škorpiona može da se veže za maligno tkivo i da ga označi pod posebnim svetlom prilikom operacije. Na ovaj način se rešava problem otklanjanja svog nezdravog tkiva prilikom operacije i njegovo precizno uklanjanje iz organizma.

Boja za tumor je sad testirana na ljudskim bićima i statistika uspešnih operacija se sa ovim otkrićem drastično povećala. Ovo predstavlja jednu od revolucionarnih reformi u tretiranju maligniteta.

Rezulati druge studije

Istraživanja sprovedena na Univerzitetu Kolima (Jugozapad Meksika) su prepoznala pažljivo odabranu grupu peptida ( uotrovu škorpiona Centruroides tecomanus) koji su imali anti kancerogena svojstva. Kad otrov napda maligne ćelije, on promoviše apoptozu koja dovodi do smrti kancerogenih ćelija

Priča o Pegi Hove

Baki iz Kanzasa pegi Hove je indentifikovan 4 stepen maligniteta dojke godine 2011.  Iako je bila podvrgnuta hemoterapiji i radijaciji, bakin malignintet se proširio na jetru i pluća. Pošto je bolest izuzetno napredovala, kao krajnju meru da bi spasila svoj život Pegi je počela da uzima Eskozin. U roku od 24 sata, osetila je priliv energije u organizmu a nakon toga u periodu od 6 meseci mlignitet je nestao. Pegi je bila toliko srećna da je uradila tetovažu škorpiona na zglobu ruke.

Vidatox kapi možete kupiti ovde

vidatox kapi reklama

Programirano odumiranje ćelija apoptoza

Otrovi Tuyus discrepans , Andoctonus crassicauda i Odontobuhus doriae škorpiona se koriste kao aktivatori programiranog odumiranja ćelija raka dojke. Dva jedinstvena peptida naopladin 1 i nepoladin 2 su filtrirani iz otrova škorpiona Tityus discrepans i utvrđeno je da su veoma učinkviti protiv humanog kancera dojke tipa SKBR3.  BmKAEP je neurotoksin iz otrova Mandžurianskog škorpiona Mesobuthus martensii. To je beta toksin, koji modifikuje nivo elektriciteta u putevima natrijuma.

Isti neurotoksin ometa širenje leukemije povećavajući razvoj i nastajanje crvenih krvnih zrnaca a smanjujući broj malignih ćelija.

Share

author

Miko Lamberto

Ja sam nutricionista sa 10 godina iskustva, neke od svojih zapažanja sam preneo u naš blog. Za najnovije vesti i informacije o prirodi i pridonom lečenju nas pratite.

Similar Posts