medicinska dijeta

Medicinska dijeta za gubitak kilograma

Medicinska dijeta Vam omogućava gubitak od dva do pet kilograma u pet dana odnosno od deset do petnaest kilograma u 15 dana, i to bez osjećaja malaksalosti i slabosti jer se u tijelo unosi dovoljno minerala i vitamina. Medicinska dijeta se ponavlja tri puta po pet dana ili nešto manje ako trebate izgubiti nešto manje kilograma. Ako želite izgubiti više kilograma, trebali bi nakon svakih 15 dana svake dijete napraviti i dvotjednu pauzu. Svoj naziv medicinska je dobila jer se navodno koristi kod bolesnika odnosno srčanih bolesnika koji prije operacije trebju smršaviti, a da nikako ne izgube snagu.

Medicinska dijeta i samodisciplina

Medicinska dijeta iziskuje još više samodiscipline jer se hrana odnosno obrok ne smije preskočiti, ali prednost medicinske dijete je da se brzo mršavi i rezultati često pokazuju uspješnost u mršavljenju.

Također dijeta se može ponavljati ispočetka sve dok ne postignete željenu težinu. U svakom slučaju, u namjeri mršavljenja vrijedi se disciplinirati i dijeta će donjeti rezultate. Medicinska dijeta, dijeta s narandžama, bolnička dijeta – mnogo je naziva za dijetu o kojoj pišemo, inače jednu od najpoznatijih svjetskih dijeta. Pitate li se zašto je ona popularna? Zato što djeluje jako privlačno kada čujemo da omogućava uspješno gubljenje kilograma.

Medicinski dijeta i energija

medicinska dijeta skidanje kila

Prema kreatorima ove dijete kao i prema njihovim vjernim pristašama, ne bi se trebali osjećati slabašno i bez snage dok ste na ovoj medicinskoj dijeti, već suprotno – poletno s obzirom da se u dijeti unosi dovoljna količina vitamina i minerala.

Medicinska dijeta tj. “dijeta s narandžama” je drugi naziv za dijetu o kojoj pisemo jer na dnevnom tanjuru učestalo ćete naći narandže, kao i sok od prirodno iscijeđenih narandži. Narandže su jako korisno voće, ne samo u diijeti, već i u prehrani. Sadrže puno vitamina C čime pozitivno djeluju na imunološki i živčani sustav te cirkulaciju.

Također narandže sadrže citrus pektin zbog kojeg se poboljšava funkcija crijeva, otklanjaju iz organizma kolesetrol, usporavaju razgradnju šećera te stvaraju osjećaj sitosti koji nas drži dulje vrijeme. Jedna narandža sadrži samo 47 kalorija i zato je prihvatljiva u dijeti.

Namirnice bi trebali uzimati baš kako su opisane i navedene, a alkohol u medicinskoj dijeti svakako trebate izbjegavati jer može u potpunosti uništiti učinke dijetalne prehrane. Sve namirnice u medicinskoj dijeti dostupne su u trgovinama i supermarketima.

Medicinska dijeta jelovnik:

medicinska dijeta jelovnik

Medicinska dijeta jelovnik za 1. dan

DORUČAK – 2dl soka od cijeđene naranče ili jedna naranča, šalica kaveili čaja i 4 krekera.

RUČAK – 2dl soka od cijeđene naranče ili jedna naranča, jedno kiselo vrhnje ili pola šalice jogurta i jedno kuhano jaje.

VEČERA – 2dl soka od cijeđene rajčice ili jedna rajčica, krastavac, dva kuhana jaja ili pola zelene salate.

Medicinska dijeta jelovnik za 2. dan

DORUČAK – 2dl soka od cijeđene naranče ili jedna naranča, šalica kaveili čaja i 4 krekera.

RUČAK – 2dl soka od cijeđene naranče ili jedna naranča, pola šalice jogurta i jedno kuhano jaje.

VEČERA – jedna pljeskavica od 125g mljevene junetine, jedna naranča ili 2dl soka od cijeđene naranče,jedna rajčica, četiri krekera, jedna šalica kave ili čaja bez šećera.

Medicinska dijeta jelovnik za 3. dan

DORUČAK – 2dl soka od cijeđene naranče ili jedna naranča, šalica kaveili čaja i 4 krekera.

RUČAK – jedna naranča, kuhano jaje, pola šalice jogurta, jedno kiselo vrhnje, zelena salata, dva krastavca i napitci bez šećera.

VEČERA – jedna pljeskavica od 125g mljevene junetine, jedna naranča ili 2dl soka od cijeđene naranče, četiri krekera, jedna šalica kave ili čaja bez šećera.

Medicinska dijeta jelovnik za 4. dan

DORUČAK – 2dl soka od cijeđene naranče ili jedna naranča, šalica kaveili čaja i 4 krekera.

RUČAK – 125 grama nemasnog kravljeg sira, jedna rajčica ili jedan dl soka od rajčice, 4 krekera.

VEČERA – jedna pljeskavica od 125 grama mljevene junetine, 4 krekera, dvije rajčice ili dva dl soka od rajčice, jedna jabuka.

Medicinska dijeta jelovnik za 5. dan

DORUČAK – 2dl soka od cijeđene naranče ili jedna naranča, šalica kaveili čaja i 4 krekera.

RUČAK – 200 grama kuhane ribe ili piletine, 4 krekera, jedna rajčica ili decilitar soka od rajčice.

VEČERA – 500 grama kuhanog povrća, jedno kuhano jaje, jedna rajčica ili jedan dl soka od rajčice.

komplet za normalnu kliažu

Medicinska dijeta 15 dana

Medicinska dijeta 15 dana je dijeta koja se odrađuje u 15 dana kao što nekako i samo njeno ime govori, a uz to ona je jedna od zdravijih dijeta zahvaljujući kojoj možete izgubiti veliki broj kilograma za vrlo kratko vrijeme – do 15 dana. Ona podrazumijeva unošenje velikih količina vitamina i minerala, pa tijekom dijete nećete morati dodatno unositi šumeći vitamin C, željezo i magnezijum

Medicinska dijeta pogotovo ona koja se koristi u 15 dana nekada je primenjivana samo kod srčanih bolesnika koji su se medicinske dijete pridržavali prije operacije, dok danas je dostupna svima te možemo zdravo, lagano i brzo smršaviti. Medicinska dijeta se ne smije koristiti dulje od 15 dana.

Za to vrijeme, možete smršviti čak i do 10 kilograma, a da ne osjećate nikakve teškoće. Štoviše treba naglasiti da je večera, koliko god vam izgedala „lagano“ se ne treba prakticirati u kasnim večernjim satima (iza 20sati). Tijekom dijete morate piti puno vode ili čaj bez šećera.

Gore navedeni jelovnik ponovite 3 puta u dijeti od 15 dana. Dakle 5 dana za 5 kilograma 15 dana za 10 kilograma uz isti jelovnik.

Također, nemojte zaboravite da je fizička akivnost važna. Posjetite teretanu i vježbajte u njoj svakoga dana pola sata i za samo 15 dana ćete moći diviti kako ste brzo skinuli kile!

eistria program za mršavljenje (1)

Medicinska dijeta rezultati i iskustva:

Jedna od naših čitateljica je nakon poroda imala sedamnaest kilograma viška i uz pridržavanje dijete u tri navrata tj. serije i pauze od dva tjedna uspjela je skinuti čak dvadeset kilograma.

Medicinska dijeta rezultati: Naišli smo na komentar na Internetu koji otprilike govori ovako, dijeta je fantastična! U petnaest dana sam sa sto i pet kila došla na samo 95! Nevjerojatno ali istinito. Pridržavajte se dijete i rezultati će biti sjajni!…

Medicinska dijeta iskustva: Sljedeća komentatorica javlja da je na dijeti samo četiri dana i da je smršavila 1,8 kolograma…

Medicinska dijeta iskustva: Čitateljica na netu kaže, eto drage moje meni je danas deveti dan, a kile stale kako sam krenula sa sedamdeset tri i pol došla na šezdeset devet i dalje se ništa ne mrda…

Želite li poslati i Vaš rezultat medicinske dijete pišite nam na mail adresu kontakt@eistria.com

gubitak kilograma

Želite da izgubite kilograme

Možemo Vam pomoći. Naš tim nutricionista i fitoterapeuta Vma može napraviti program sa kojim ćete u minimalnom roku:

 1. Ubrzati metabolizam
 2. Izgubiti kilažu na zdrav način
 3. Održati optimalnu zdravstvenu sliku
 4. Obezbediti psihičku stabilnost

Javite nam se putem kontakt forme i ostavite informacije, napišite šta bi ste želeli i u kom roku. Napišite sve što mislite da nam može biti bitno a mi ćemo Vas ubrzo kontaktirati.

Uživajte u našem sajtu i radu Vaša Eistira.

  Popunite polja ispod radi kontakta.

  Share

  author

  Miko Lamberto

  Ja sam nutricionista sa 10 godina iskustva, neke od svojih zapažanja sam preneo u naš blog. Za najnovije vesti i informacije o prirodi i pridonom lečenju nas pratite.

  Similar Posts

  Оставите одговор

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

  X