Koralni kalcijum je visoko alkalna prirodna supstanca koja povećava alakalitet organizma i veoma je primenjena kod ljudi koji imaju kancerogena oboljenja.

Procena terapije: Ovaj protokol za rak apsolutno je neophodan dodatak svim drugim terapijama osim Cellect-Budwig i cesijum hlorid protokolima, koja su oba alkalni protokoli. U Džim Kelmunovom protokolu ova terapija može da zameni Kelmunovu sodu bikarbonu i javorov sirup. Ove restrikcije se primenjuju jer se samo jedna visoko alkalna supstanca treba uzimati svaki dan.

Svaka terapija za rak zahteva alkalnost da bi usporila širenje raka. Dok cesijum hlorid i Cellect sadrže alkalne minerale, Džim Kelmunov protokol sadrži sodu bikarbonu, svim ostalim terapijama je potreban kalcijum koji pruža alkalnost.

Ovaj protokol je terapija za svakoga ko nije na protokolu koji već ima neke visoko alkalne elemente.

Razlog zašto je ovo zahtevani dodatak je to što kalcijum, u kombinaciji sa Vitaminom D, sadrži kritičnu alkalnost. Ja ne smatram da bi ovaj protokol treba da bude samostalna terapija, iako mnogi drugi smatraju.

Preporučena upotreba ovog protokola je koristiti Džim Kelmunov Protokol (najmanje 14 stavki), ali koristiti ovaj kalcijum protokol kao zamenu za Kelmun sodu bikarbonu.

Robert Barefoot koralni kalcijum protokol za lečenje raka

koralni kalcijum slika

Svaka terapija za rak zahteva alkalnost da bi usporila širenje raka. Ovaj protokol ne samo da pruža tu alkalnost već i radi mnoge druge stvari koje pomažu pacijentu da preživi.

Sledeće informacije pribavljene su uglavnom iz knjige: The Calcim Factor: The Scientific Secret of Health and Youth (Faktor Kalcijuma: Naučna tajna Zdravlja i Mladosti), koju je napisao Robert R. Barefoot i dr. Carl J. Reich, M.D. Informacije su iz poglavlja 14 i 17, mada sam napravio neke promene njegovim dozama suplemenata zato što doze o kojim on govori služe za program sprečavanja generičkih bolesti.

Ako koristite ovo kao terapiju, možda biste hteli da kupite knjigu, iako je veliki deo knjige napisan za hemičare.

Specifičan brend koji ja preporučujem predlaže 1 pilulu koralnog kalcijuma, tri puta dnevno. Izmenio bih to kod pacijenata sa rakom i predložio:

  • 1 pilula 1000 mg koralni kalcijum, tri puta dnevno prve nedelje
  • 2 pilule 1000 mg koralni kalcijum, tri puta dnevno, sledećih šest nedelja
  • 1 pilula 1000 mg koralni kalcijum, tri puta dnevno nakon predhodna dva ciklusa.

Preporuke preparata

Doze vitamina D3 NE treba povećavati, uvek treba koristiti doze napisane na boci.

Ako uzimate multivitaminski kompleks koji sadrži potrebna jedinjenja, postarajte se da ne uzimate previše Vitamina D ili Vitamina D3.

Ove pilule treba uzimati tokom obroka. Kada se uzimaju sa obrocima, treba konzumirati zajedno sa sokom od jabuke ili narandže da bi telo što bolje apsorbovalo kalcijum. Takodje, treba konzumirati i drugo voće i povrće da bi se osigurala bolja apsorbcija kalcijuma.

Proizvod kalcijuma treba biti 100 procenata koralni kalcijum. Postoje neki proizvodi koji mešaju kalcijum iz koralnih grebena sa kalcijumom iz drugih izvora. Pacijent koji boluje od raka ne treba da rizikuje već treba da bude siguran da je sav kalcijum iz proizvoda koralni kalcijum.

Pacijent treba da pojede bar dve narandže dnevno (zbog Vitamina D) i bar jednu bananu dnevno (zbog kalcijuma).

Sunčajte se svaki dan u vremenu kad sunce nije jako (naravno bez kreme za sunčanje). Vitamin D je kritičan za apsorbciju kalcijuma.

Zaključak

Dozvolite mi da navedem citat iz The Calcium Factor knjige:

“Ovaj program će pomoći prilikom alkalizovanja telesnih tečnosti, rezultujući da se toksini, koji su vezani za ćelijsku površinu odvoje i udju u krvotok. Telo će prepoznati toksine kao strane napadače i odgovoriti prirodnom rekacijom  što može uzrokovati simptome karakteristične gripu kao što su glavobolja, bol u stomaku i dijareja. Ovo se naziva de-toksikacija i to znači da se telo rešava jedinjenja koja prouzrokuju rak. „

Ako imate neki od ovih simptoma to znači da terapija deluje. Ali, možda biste trebali smanjiti dozu i pojačavati dozu narednih 4 ili 5 dana dok ne dodjete do optimalne količine koja odgovara vašem organizmu