koralni kalcijum

Koralni kalcijum protokol za kancer

Koralni kalcijum je visoko alkalna prirodna supstanca koja povećava alakalitet organizma i veoma je primenjena kod ljudi koji imaju kancerogena oboljenja.

Procena terapije: Ovaj protokol za rak apsolutno je neophodan dodatak svim drugim terapijama osim Cellect-Budwig i cesijum hlorid protokolima, koja su oba alkalni protokoli. U Džim Kelmunovom protokolu ova terapija može da zameni Kelmunovu sodu bikarbonu i javorov sirup. Ove restrikcije se primenjuju jer se samo jedna visoko alkalna supstanca treba uzimati svaki dan.

Svaka terapija za rak zahteva alkalnost da bi usporila širenje raka. Dok cesijum hlorid i Cellect sadrže alkalne minerale, Džim Kelmunov protokol sadrži sodu bikarbonu, svim ostalim terapijama je potreban kalcijum koji pruža alkalnost.

Ovaj protokol je terapija za svakoga ko nije na protokolu koji već ima neke visoko alkalne elemente.

Razlog zašto je ovo zahtevani dodatak je to što kalcijum, u kombinaciji sa Vitaminom D, sadrži kritičnu alkalnost. Ja ne smatram da bi ovaj protokol treba da bude samostalna terapija, iako mnogi drugi smatraju.

Preporučena upotreba ovog protokola je koristiti Džim Kelmunov Protokol (najmanje 14 stavki), ali koristiti ovaj kalcijum protokol kao zamenu za Kelmun sodu bikarbonu.

Robert Barefoot koralni kalcijum protokol za lečenje raka

koralni kalcijum slika

Svaka terapija za rak zahteva alkalnost da bi usporila širenje raka. Ovaj protokol ne samo da pruža tu alkalnost već i radi mnoge druge stvari koje pomažu pacijentu da preživi.

Sledeće informacije pribavljene su uglavnom iz knjige: The Calcim Factor: The Scientific Secret of Health and Youth (Faktor Kalcijuma: Naučna tajna Zdravlja i Mladosti), koju je napisao Robert R. Barefoot i dr. Carl J. Reich, M.D. Informacije su iz poglavlja 14 i 17, mada sam napravio neke promene njegovim dozama suplemenata zato što doze o kojim on govori služe za program sprečavanja generičkih bolesti.

Ako koristite ovo kao terapiju, možda biste hteli da kupite knjigu, iako je veliki deo knjige napisan za hemičare.

Specifičan brend koji ja preporučujem predlaže 1 pilulu koralnog kalcijuma, tri puta dnevno. Izmenio bih to kod pacijenata sa rakom i predložio:

  • 1 pilula 1000 mg koralni kalcijum, tri puta dnevno prve nedelje
  • 2 pilule 1000 mg koralni kalcijum, tri puta dnevno, sledećih šest nedelja
  • 1 pilula 1000 mg koralni kalcijum, tri puta dnevno nakon predhodna dva ciklusa.

Preporuke preparata

Doze vitamina D3 NE treba povećavati, uvek treba koristiti doze napisane na boci.

Ako uzimate multivitaminski kompleks koji sadrži potrebna jedinjenja, postarajte se da ne uzimate previše Vitamina D ili Vitamina D3.

Ove pilule treba uzimati tokom obroka. Kada se uzimaju sa obrocima, treba konzumirati zajedno sa sokom od jabuke ili narandže da bi telo što bolje apsorbovalo kalcijum. Takodje, treba konzumirati i drugo voće i povrće da bi se osigurala bolja apsorbcija kalcijuma.

Proizvod kalcijuma treba biti 100 procenata koralni kalcijum. Postoje neki proizvodi koji mešaju kalcijum iz koralnih grebena sa kalcijumom iz drugih izvora. Pacijent koji boluje od raka ne treba da rizikuje već treba da bude siguran da je sav kalcijum iz proizvoda koralni kalcijum.

Pacijent treba da pojede bar dve narandže dnevno (zbog Vitamina D) i bar jednu bananu dnevno (zbog kalcijuma).

Sunčajte se svaki dan u vremenu kad sunce nije jako (naravno bez kreme za sunčanje). Vitamin D je kritičan za apsorbciju kalcijuma.

Više o kalcijumu i vitaminu D u očuvanju kostiju

Značaj kalcijuma i vitamina D za očuvanje zdravlja kostiju se često nepravedno zanemaruje kako od strane medicinskih profesionalaca, tako i običnih građana. Pored toga, odgovarajući unos ova dva vitamina nije obavezan samo prilikom bolesti, nego i tokom celog života, pošto podržavaju pravilno funkcionisanje određenih životno važnih funkcija, kao i prevenciju od pojave osteoporoze.

Završetak razvoja koštane mase se uglavnom dostiže oko 30. godine, te zbog toga redovna fizička aktivnost i unos preporučenih količina kalcijuma i vitamina D u adolescentskom i mladalačkom dobu osigurava zdrav razvoj koštane mase. Kalcijum je esencijalni element za ljudski organizam i neophodan je za mnoge ćelijske funkcije.

Ostale uloge kalcijuma u organizmu

Kalcijum nije neophodan samo za zdravlje koštanog sistema, već je od esencijalnog značaja i za neuromišićne aktivnosti, koagulaciju krvi i normalno funkcionisanje kardiovaskularnog sistema. Iako se u organizmu 99% kalcijuma skladišti u kostima i zubima, takođe se može naći i u međućelijskoj tečnosti (ECF) ili plazmi.

Nivo kalcijuma u plazmi određuje ravnotežu kalcijuma u organizmu.

Najbolji način za postizanje ravnoteže kalcijuma u organizmu je putem ishrane bogate kalcijumom (npr. mleko, sir, jogurt, brokoli).

Postizanje optimalnog unosa kalcijuma putem ishrane može biti otežano, posebno za osobe koje su netolerantne na mlečnu laktozu, vegetarijance, kao i za osobe koje drže striktne dijete sa malim unosom kalorija. Takođe, postoje određene supstance koje mogu negativno uticati na iskorišćenje kalcijuma u organizmu (npr. oksalati, određeni proteini, fitati i kofein).

Suplementacija kalcijuma se preporučuje za svima osobama koje ne unose odgovarajuće količine.

Pošto naš gastrointestinalni trakt može apsorbovati samo 500 do 600 mg kalcijuma odjednom, suplemente bi trebalo uzimati sa barem četiri do pet sati razlike, kako bi se postigla maksimalna efikasnost.

Vitamin D

Vitamin D je važan nutrient za održavanje zdravlja koštanog sistema. Primarna funkcija vitamina D je regulacija apsorpcije kalcijuma u crevima i želucu, kao i stimulacija resorpcije kostiju za održavanje odgovarajuće koncentracije kalcijuma u serumu.

U slučaju deficita vitamina D, javlja se smanjenje apsorpcije kalcijuma u crevima, što dovodi do povećanja stvaranja osteoklasta.

Ukoliko je u pitanju deficit vitamina D tokom dužeg vremenskog perioda, koštani sistem će patiti usled kontinualne redukcije kalcijuma, što kod dece može dovesti do pojave rahitisa, dok kod odraslih može doći do osteomalacije i osteoporoze.

Sunčeva svetlost pomaže stvaranje vitamina D u našem organizmu. Izlaganjem lica, ruku, dlanova i leđa sunčevom svetlu u trajanju od 5 do 15 minuta dva puta nedeljno, u periodu od 10 prepodne do 3 popodne je uglavnom dovoljno za održavanje adekvatnog nivoa vitamina D.

Iako štetni uticaj UV talasa u spektru sunčeve svetlosti može povećati rizik od nastajanja raka kože, blokiranjem ovih UV talasa možemo dovesti do individualnih nedostataka vitamina D. Ukoliko se ne izlažemo sunčevom svetlu u odgovarajućoj meri, možemo koristiti dodatke ishrani sa sadržejem vitamina D. Pošto je relativno teško uneti potrebne količine vitamina D putem ishrane, preporučuje se suplementacija vitamina D.

Jedna nedavno vršena studija WHI je prema dobijenim rezultatima što se kalcijuma i vitamina D tiče ukazala na povezanost između nivoa ovih elemenata i rizika od nastajanja fraktura. Studija je pokazala da kod ženskih osoba u post-menopauzi koje su dobijale dnevne doze od 1000 mg kalcijum karbonata i 400 jedinica vitamina D, imale 29% manje fraktura kuka. Ženske osobe starosti preko 60 godina (to je najrizičnija grupa kada su u pitanju frakture) su imale značajnu redukciju od 21% od rizika za nastajanje frakture kuka.

Početna strana

Zaključak

Dozvolite mi da navedem citat iz The Calcium Factor knjige:

“Ovaj program će pomoći prilikom alkalizovanja telesnih tečnosti, rezultujući da se toksini, koji su vezani za ćelijsku površinu odvoje i udju u krvotok. Telo će prepoznati toksine kao strane napadače i odgovoriti prirodnom rekacijom  što može uzrokovati simptome karakteristične gripu kao što su glavobolja, bol u stomaku i dijareja. Ovo se naziva de-toksikacija i to znači da se telo rešava jedinjenja koja prouzrokuju rak. „

Ako imate neki od ovih simptoma to znači da terapija deluje. Ali, možda biste trebali smanjiti dozu i pojačavati dozu narednih 4 ili 5 dana dok ne dodjete do optimalne količine koja odgovara vašem organizmu

Share

author

Miko Lamberto

Ja sam nutricionista sa 10 godina iskustva, neke od svojih zapažanja sam preneo u naš blog. Za najnovije vesti i informacije o prirodi i pridonom lečenju nas pratite.

Similar Posts

X