Kineski pirinač KOJI smanjuje rak prostate za 77%

Pirinač koji je fermentiran sa crvenim kvascem Monascus pupureus sadrži jedinjenja monacoline, od kojih je jedno monacolin  K ima istu hemijsku strukuturu kao lek za snižavanje holesterola Lovastatin ili Mavecor. U studijama kineskih istraživača je dokazano da da kineski  crveni kvasac prinač ili koji podjednako drobro snižava holesterol kao lek lovastatin.
Pošto je holesteron potreban za proizvodnju reproduktivnih hormona koji podstiču razvoj pojedinih tipova kancera istraživači su usmerili svoju pažnju ka otkrivanju mogućnosti da pirinač odgajan na crvenom kvascu ima i neka antikancerogena svojstva. U studiji objavljenoj ove godine je otkriveno da  koji aktivira odumiranje raka debelog creva. Isti istraživački tim je usmerio svoja istraživanja u pravcu dali koji ima sličan efekat i na kancerogene ćelije raka prostate koje nisu hormonskog tipa androgen nezavisni tip kancera prostate.
U ranim fazama razvoja kancer prostate je androgeno zavistan i potrebni su mu muški hormoni da bi rastao. Ovaj rani oblik kancera se obično tretira hormonskom terapijom da bi se smanjili i uklonili androgeni. Međutim, nakon uspešnog lečenja pojava androgeno nezavisnog raka prostate je uobičajena. Ovi androgeno nezavisni tumori su teži za lečenje i vremeno oni metsastaziraju i dovode do smrti.
Tim naučnika je uporedio koji i lek lovastin i njihov uticaj na androgeno zavisne i androgeno nezavisne tumore. Lovastin je smanjio rast raka prostate androgeno zavisni za 20% a androgeno nezavisni za 15%. Ista doza kojia ili pirinča odgajanog  na crvenom kvascu je inhibirala ćelije raka prostate androgeno zavisnog za 47% dok andogeno nezavisnog čak 62%. Kad  se produži tretman na više dana ovaj preparat uništava čak 77% ćelija kancera prostate.
Pored toga što smanjuje holesterol Koji ovim putem smanjuje proizvodnju androgena i redukuje razvoj ćelija raka prostate. Ovo može da zaustavi rast ćelija raka prostate a takođe pomaže da rane faze kancer prostate koje su androgeno zavisne da pređu u nezavisni oblik Upotrebom ovog oblika pirinča se smanjuje mortalitet ljudi koji su oboleli od kancera prostate.
Ovaj preparat je pokazao veoma veliki uspeh prilikom povećanog pritiska i prilikom spuštanja nivoa holesterola. Kombinovan sa nekim proteolitičkim enzimima poput natokinaze i serapeptaze on ne samo da snižava nivo već i uspešno čisti kompletan kardiovaskularni sistem. Ovo je još jedan u nizu prirodnih preparata koji ima višestruku namenu a može da pomogne ljudima sa kardiovaskularnim problemima i ljudima obolelim od kancera. U toku su ispitivanja ovog preparata i na drugim tipovima kancera.

Share

author

Miko Lamberto

Ja sam nutricionista sa 10 godina iskustva, neke od svojih zapažanja sam preneo u naš blog. Za najnovije vesti i informacije o prirodi i pridonom lečenju nas pratite.

Similar Posts

X