Kineska biljka uništava rak za 40 dana

Malo poznata biljka sa čudnim imenom od nedavno puni naslovne stranice mnogih poznatih medicinskih časopisa kao novo otkriveni ubica raka,sa jednim sastojkom koji uništava tumor u kratkom vremenskom roku.Ova biljka koja se tradicionalno zove lei gong teng je dugo godina prisutna u tradicionalnoj kineskoj medicini i uspešno je upotrebljavana za lečenje artritisa.

Ova biljka raste u planinama Kine i Tajvana.Ona ima lepe cvetove i radja male plodove.Sa ovom biljkom treba biti izuzetno oprezan jer pojedni delovi biljke su izuzetno toksični i otrovni. Njenom obradom i ekstraktovanjem isključivo treba da rukuju stručnjaci iz ove oblasti.Jedini deo biljke koji nije otrovan je srž korena iz kog se i dobija ekstrakt koji se koristi za lečenje.
U nekim istraživanjima koja su pokrenuta od strane stručnjaka i istraživača na polju alternativne medicine a u svrhu pronlaženja novih lekova za neka veoma teška oboljenja uključujći rak otkriveno je da lei gong teng biljka uništava kancerogene ćelije u minimalnom roku.
Xue-Lian Tao je jedan od istraživača koji je vršio ispitivanja ovog jedinjenja na 2000 pacijenata 1990 godine I utvrdio je da ova biljka uspešno leči artritis.Istraživanje je nastavio na Texsaškom univerzitetu I sa timom naučnika je uspeo da napravi ekstrakt ove biljke koji su nazvali Texas Ethyl Acetate.Licencirali su ovaj ekstrakt I počeli da ga koriste prilikom lečenja artritisa sa veoma uspešnim rezultatima.
Prilikom korišćenja ove biljke preporučuju se doze od 60 mg na dnevnom nivou mada neki stručnjaci tvrde da je optimalna doza 1mg po jednom kilogramu telesne mase.
Prema najnovijim istraživanjima univerziteta u Minesoti za kancerogena oboljenja,lei gong teng je 40 dnevnom upotrebom izbrisala sve znake tumora kod obolelih,čak su i dugogodišnji istraživači koji rade na mnogim drugim projektima bili zapanjeni brzinom kojom ova biljka uništava rak.Poznato je da ova biljka sadrži u sebi supstancu pod imenom triptolid,koja je zavedena kao supstanca koja uništava rak.
Takodje treba da se navede da iako je dokazano da ova biljka ima veoma razoran uticaj na kancerogene ćelije i veoma efektivno delovanje na neka druga oboljenja,farmaceutske kompanije ne vrše nikakva istraživanja da bi se razvio lek koji bi bio pristupačan svim obolelima.
Farmaceutska industrija se oslanja na veoma skupe lekove koji se dobijaju hemijskim putem .iako imaju dosta jeftinije opcije i delotvornija rešenja kao što je sa lei gong teng biljkom.Iz nekog razloga velike kompanije selekciju proizvoda svode na veoma skupe i manje efektivne.
 

Share

author

Miko Lamberto

Ja sam nutricionista sa 10 godina iskustva, neke od svojih zapažanja sam preneo u naš blog. Za najnovije vesti i informacije o prirodi i pridonom lečenju nas pratite.

Similar Posts