Kancer dojke prirodna terapija

Kancer dojke nastaje kad ćelije u dojci počnu da rastu nekontrolisano i ubrzano. Ove ćelije uglavnom formiraju tumor koji se najčešće može osetiti pod rukom, osim kod veoma retkog inflamatornog oblika kancera dojke kod kog se tumor formira u vidu osipa.

Benigni tumori se ne smatraju kancerogenim, njihove ćelije nisu daleko od normalnih što se tiče funkcije i izgleda, usporeno rastu, ne napadaju okolno tkivo i ne šire se u druge delove organizma. Maligni tumori se smatraju kancerogenim. Ako se ne tretiraju, maligne ćelije mogu veoma lako da se prošire na ostale delove tela ili da metastaziraju.
Hormoni mogu da igraju veoma značajnu ulogu prilikom nastanka kancera dojke, ali kako do toga dolazi nije razumljivo u potpunosti. Ćelije dojke postaju kancerogene zbog mutacija u DNK. Treba da naglasimo da svaka ćelija u vašem organizmu može da mutira i da poveća rizik od nastanka nekog kancerogenog oboljenja. Većina promena u DNK koje su povezane sa kancerom dojke nastaju usled dužeg vremenskog perioda i nisu momentalnog karaktera.
Simptomi kancera dojke su: promena bradavice i njenog oblika, promena osećaja prilikom dodira, takođe i osećaj tvrdog tkiva prilikom provere same dojke ili osećaj tvrdog tkiva ispod bradavice.

Ako imate bilo koji od ovih simptoma, treba da se obratite doktoru da bi se moguće oboljenje moglo pravovremeno tretirati.

Faktori rizika za dobijanje kancera dojke

Rak dojke je u većini slučajeva prouzrokovan genetskim poremećajima. U 5-10 posto slučajeva kancer nastaje usled gena koje ste nasledili od vaše majke ili oca. 85-90 procenata slučajeva nastaje usled genetskih poremećaja koji su prouzrokovani procesom starenja ili nekim drugim unutrašnjim ili spoljašnjim faktorom.
Biti žena je činjenica koja sama po sebi nosi veliku dozu rizika od oboljenja kancera dojke. Iz godine u godinu broj žena koje obole od invazivnog ili neinvanzivnog oblika je sve veći i veći.

Drugi faktori rizika su starost, istorija bolesti u porodici, genetika, snimci pluća radijacijom do 30 godine, promene na grudima, rasa. Istorija trudnoće, istorija dojenja, menstrualni poremećaji, upotreba hormonalnih terapija, konzumacija alkohola, velike grudi,  nedostatak fizičke aktivnosti, pušenje.
U proseku kod oko 12.3% žena pre ili kasnije bude dijagnostifikovan rak dojke. Ovo su podaci koji su dobijeni u periodu od 2010 do 2012 godine.

Što se tiče procenta preživljavanja u periodu od 5 godina ovo su rezultati za kancr dojke po stadijumima ili fazama ovog oboljenja:

Faza 1: 98.8%

Faza 2: 85.2%

Faza 3: 52.5%

Faza 4: 26.4%

Najbolja odbrana od bilo kog oblika kancera je imuni sistem. Ne samo da kancer nastaje usled oslabljenog imunog sistem, već i on sam po sebi teži da ga još više oslabi da bi mogao neometano da se razvija.

Preparati za imuni sistem

Beta glukan je izuzetno dobar za imuni sistem i pokazao je izuzetne rezultate kao terapija za ljude obolele od kancera. Uticaj na kancer samo počinje sa beta glukanom. U stotinama studija je dokazano da ovaj proizvod može da smanji verovatnoću nastanka infekcije, snižava holesterol, snižava nivo šećera u krvi, smanjuje stres, povećava prizvodnju anti tela, zaceljuje rane, pomaže kod terapije radijacijom i leči oštećene delove tela, smanjuje nivo žive u organizmu, pomaže kod dijabetesa a takođe i deluje preventivno protiv širenja kancera i metastaza.

Ako je kancer hormonski pozitivan onda su veoma dobri prirodni hormonski regulatori poput DIM i indol 3 karbinola koji redukuju agresivni estorgen i smanjuju osetljivost estrogen receptora na ćelijama.

Takođe veoma dobre rezultate je pokazao i artemisinin koji deluje na visoku koncentraciju gvožđa, kojim su bogate ćelije kancera dojke. Artemisinin uz pomoć slobodnih radikala neutrališe i ubija ćelije kancera dojke.

Takođe dobar preparat ili metoda delovanja na kancer dojke je enzimska terapija u kojoj se izdvajaju enzimi bromelain, pankreatin i serapeptaza. Ovi proteolitički enzimi smanjuju upalne procese u organizmu, smanjuju otoke i određenim akcijama u organizmu utiču na omotač kancerogenih ćelija sagorevajući pojedine proteine i na ovaj način izlažući kancer delovanju imunog sistema.

Vitaminska i mineralna podrška

Kao terapija za kancer dojke preporučuju se sledeći vitamini i minerali:

Vitamin C u velikim dozama predstavlja izuzetan antioksidans, on pomaže prilikom regeneracije tkiva.

Vitamin E je takođe moćan antioksidans i pomaže u borbi protiv raznih oblika infekcija

Vitamin B6 je ključan za mnoge metaboličke procese

Vitamin A pojačava funkcije imunog sistema i sprečava nastanak infekcija

Vitamin D podržava razvoj ćelija, podržava neuromuskularnu i imunološku funkciju u organizmu is manjuje upale.

Selen smanjuje razvoj nekih veoma agresivnih tipova kancera

ink kontroliše i smanjuje upale u organizmu.

Pored vitaminske terapije sa podrškom mineralima preporučuju se i antioksidansi poput koenzima q10, liposomalnog C vitamina i vitamina C u obliku natrijum askorbata. Kombinovani sa posebnim protokolom ishrane svi ovi preparati daju izuzetno dobre rezultate.