kako sam pobedila HPV

Kako sam pobedila HPV

7 minutes, 29 seconds Read

Javljaju nam se mnoge žene i ljudi sa različitim problemima ali voleli bi sa drugima da podelimo dnevnik jedne devojke koja je želela da podeli svoje iskustvo u borbi sa HPV virusom. Članak se upravo zove kako sam pobedila HPV iz razloga jer se ova osoba uspešno izborila protiv ovog virusa na potpuno prirodan način. HPV virus kao i mnogi drugi virusi isključivo može da pobedi sam organizam i njegov imuni sistem uz pomoć i uticaj dobrih životnih navika i jednog sveobuhvatnog programa koji će stimulisati imuni sistem da reaguje kako treba. Hajde da vidimo kako je tekao njen problem sa HPV…

Kako je sve počelo Mart 2019

Sredinom marta 2019-te godine išla sam na kratak ali pomalo iscrpljujući put. Direkt sa puta na posao, premor me je savladao, a za njim je usledio i pad imuniteta. Nekoliko dana nakon tog puta počela je prehlada, a zatim i visoka temperatura, koja je trajala danima.  Međutim, nakon recimo 2 nedelje, osećala sam se kao nova  i život se nastavio svojim tokom.Verujem da je ovaj pad imuniteta bio okidač koji je u mom organizmu aktivirao HPV virus.

April 2019

Odlazim na redovan ginekološki pregled koji smo cimerka i ja neobavezno zakazale preko sajta sa popustima. Dakle,  bila sam prvi put u ordinaciji doktorke koja me je pregledala.  Nisam imala nikakve tegobe, osećala sam se dobro . Međutim, na kolposkopiji, doktorka spomene nekakav mozaik, i da je dobro što sam došla na pregled.  Predlaže uzimanje svih mogućih briseva na bakterije, gljivice itd

Veoma je važno napomenuti da ja u tom trenutku nisam znala ništa o HPV virusu.

Na moja pitanja šta je mozaik i zašto ga imam doktorka mi nije dala neki konkretan odgovor. Rastale smo se sa dogovorom da sačekamo rezultate.

Otkrila sam mozaik 2019

Stigli su rezultati, papa nalaz uredan, samo u jednom ćošku papira je nacrtan kružić (koji predstavlja mozaik), meni veoma nejasan. Od uzetih briseva imala sam bakteriju miko-ureaplazmu, i ceo fokus narednih meseci  je bio na tome, više se nije pominjao mozaik. Meni je ostalo nejasno šta je to, ali s obzirom da je papa test bio dobar, podsvesno sam zanemarila celu priču o mozaiku.

Šta je to HPV Januar 2020

Odlazim na novi pregled, ovog puta kod drugog ginekologa. Bez kolposkopije, rezultat papa testa ukazuje na grupu 3b, moglo bi se reći veoma loš rezultat, sa objašnjenjem u kome se prvi put spominje HPV. Ginekolog mi zakazuje biopsiju odmah naredno jutro, ne odgovara jasno na moja pitanja , i svaki odgovor koji dobijam jeste da ćemo nešto više znati tek kada nalaz bude gotov.

Generalno ovo je bio period kada sam uveliko pretraživala internet tražeći odgovore. Šta je HPV, kako se dobija, da li je opasan i slično. Nemojte se iznenaditi ukoliko naletite na članak koji govori o neodgovornom ponašanju, “pre čestom” menjanju partnera . Imati HPV ne znači da se niste pazili, da ste niste odgovorni ili da često menjate partnere. Ja sam dobila HPV od svog prvog partnera, on nije znao da ga ima. HPV je veoma rasprostranjen, nema simptome i zato je ovaj virus nezgodan. Redovni pregledi su ključni, tako ćete biti sigurni da čak i ako ga zakačite, da to otkrijete na vreme.

Rezultat moje biopsije je pokazao CIN 1, na šta je ginekolog rekao da je to dobar znak i da se vidimo za šest meseci. Ostala sam potpuno zatečena činjenicom da imam mozaik i loš rezultat papa testa, a sve sto mogu da uradim je da se nadam da će za 6 meseci nalaz, sam od sebe, postati bolji.

Počela sam da tražim odgovore šta je to HPV Jun 2020 – Mart 2021

Naredne kontrole su varirale između druge i treće grupe, a ja sam iznova i iznova tražila odgovore ili nekakvo rešenje. Odlasci na preglede su za mene postali veoma stresni i pomalo traumatični. Ne možete ni da nagovestite šta će pokazati nalaz jer svakako ovaj virus, bar u mom slučaju, nije ostavljao meni vidljive simptome.

Kada sam napokon uradila test na HPV virus i njegovu tipizaciju, i to manje više na moju inicijativu, zvanično sam saznala da sam pozitivna na visokorizični tip. Iako se sumnjalo na HPV već godinu dana pre urađenog testa i ne bi trebalo da pozitivan rezultat za mene bude neko iznenadjenje, bila sam potpuno slomljena, i psihički i fizički. Jednostavno osećala sam se potpuno bespomoćno.

Pronašla sam moguće rešenje za HPV

Istog momenta, iz očaja nastavljam da, po hiljaditi put, pretražujem internet i čitam tekstove o HPV-u.  Tada sam naišla na članak HPV VIRUS I NJEGOVO USPESNO LEČENJE

HPV virus i njegovo uspešno lečenje

Kao što piše u njihovom tekstu, ne postoji lek za HPV virus, već je potrebno dovesti organizam u takvo stanje da imuni sistem bude sposoban da se izbori sa virusom.  Od ključnog je značaja da ukoliko imate HPV vodite računa o svom imunom sistemu. Ponekad to ne podrazumeva samo kvalitetan san, ishrana i svakodnevna rekreacija. Za sebe smatram da sam vodila relativno zdrav način života i ranije, ali u mom slučaju bilo je neophodno uvesti još neke preparate koji su svojim delovanjem pomogli organizmu da se izbori sa ovim podmuklim virusom.

Tretman za HPV

Sjajna vest je da su to prirodni preparati. Disciplinom, strpljenjem, ponekad i promenom životnih navika, moguće je izbaciti HPV iz organizma.

Takođe, volela bih da istaknem činjenicu da tek kada sam u svom okruženju počela da govorim o HPV-u, shvatila sam koliko se mnogo devojaka susrelo sa njim. Radi se uglavnom o mlađim i zdravim devojkama, kojima su ginekolozi savetovali neku vrstu intervecije, skidanje promena sa grlića. Moj ginekolog je savetovao da se moje stanje prati. Takođe, istakao je da se svakom intervencijom oštećuje deo tkiva, i da se ta vrsta zahvata ne može primeniti više od nekoliko puta.

Ovo je moje iskustvo, ginekolozi su generalno različitih stavova. Neki podržavaju intervenciju neki savetuju praćenje stanja. To sve naravno zavisi pre svega od nalaza, starosne dobi i opšteg stanja organizma. Ja sam želela da se izbacim kompletno virus iz svog tela ukoliko je moguće bez intervencija, i odlučila sam da poradim na imunitetu .

Prvi kontakt I konsultacije April-Maj 2021

Kontaktirala sam Eistria tim nutricionista da se raspitam o programu za jačanje imuniteta u borbi protiv HPV-a. Trebalo mi je neko vreme da prikupim sve suplemente, razna eterična ulja, za neke od njih nikada ranije nisam ni čula. Takođe, trebalo je vremena i da napravim neki spisak zdravih obroka kojih sam se striktno pridržavala naredna dva meseca. Nakon samo dve nedelje uzimanja/ primenjivanja terapije osećala sam se znatno bolje. Imala sam više energije i bila sam super raspoloženja. Lično nisam imala neke poteškoće u primenjivanju terapije, posle dva dana postala je rutina.

Crv sumnje Maj-Jun 2021

Iskreno, uprkos tome što sam se osećala dobro, moram priznati da sam bila skeptična da će se promene poput mozaika povući posle samo dva meseca terapije. Bila sam spremna na minimum nekoliko meseci lečenja od virusa, ali čak i tad nisam verovala da mozaik može da nestane. Predlagala sam i da produžim terapiju kako bi bila sigurna da će biti nekog napretka, međutim nutricionista je savetovao da to uradim posle tačno dva meseca.

Priroda je učinila svoje HPV je nestao Jul 2021

Na kompletan ginekološki pregled odlazim kod novog ginekologa. Lekarka savetuje skidanje bilo kakvih promena ukoliko i ponovo rezultati ne budu dobri. Međutim, ovaj put na kolposkopiji nema okom vidljivog mozaika. Napominjem okom vidljivog s obzirom da mi je lekarka napomenula da to ne mora da znači da sam se izlečila i da treba sačekati ostale nalaze. Ubrzo posle toga stižu i papa i hpv bris. Svi nalazi uredni, hpv negativan!!

Još uvek mi je neverovatno da se promena povukla, hpv nestao i sve to za samo dva meseca delovanjem prirodnih preparata. Zvuči neverovatno ali da, istinito je i itekako moguće. Naravno ponekad period lečenja može da traje duže, ali delotvornost ovih preparata je zagarantovana i svakako ne mogu da škode.

Eto ovo je nešto što bih ja volela da sam znala u momentu kada sam prvi put čula za HPV. Takođe, mogu da razumem da se ginekolozi ne bave imunim sistemom, ali volela bih da mi je makar neko malo više skrenuo pažnju na to. Ne treba pocenjivati moć našeg orgamizma da se obrani, samo treba da se tretira na pravi način. Beskrajno hvala eistria timu koji mi je pomogao u lečenju i razumevanju HPV-a.

Share

author

Miko Lamberto

Ja sam nutricionista sa 10 godina iskustva, neke od svojih zapažanja sam preneo u naš blog. Za najnovije vesti i informacije o prirodi i pridonom lečenju nas pratite.

Similar Posts

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *