Istraživanja sa artemisininom

Do sada najobimnije istraživanje Artemisinina aktivnog derivata slatkog pelina kao anti-kancer agensa su napravili doktori Narenda Singh and Henry Lai sa Vašington Univerziteta.Ova studija je objavljena u Journal Life Science.

Gvožđe je potrebno u mnogim ćelijskim procesima.Poznato je da mnogi tipovi kancerogenih ćelija akumuliraju gvožđe.Razne vrste kancerogenih ćelija imaju velike količine gvožđa na receptorima koji prekrivaju površinu ćelija.U laboratorijskim istrživanjima kod kancera dojke,koji ima visok stepen akumulisanju gvožđa u ćelijama otkriveno je da artemisinin uništava 75% ćelija obogaćenih gvožđem u prvih 8 sati a čak 100% u prvih 24 sata.

Takođe treba da se napomene da zdrave ćelije ostaju čitave i normalno funkcionišu posle ovog tretmana.

Činjenica da kancerogene ćelije imaju veliku koncentraciju gvožđa u sebi iskorišćena je takođe u drugoj metodi za lečenje takozvanoj Zoetron terapiji.Tom prilikom uz pomoć posebih elektromagnetnih sprava se vrši visokofrekventno pomeranje kancerogenih ćelija.Rezonaca koja nastaje prilikom ovog procesa povećava temperaturu.Činjenica je da kancerogene ćelije imaju slabiju otpornost na visoke temperature u odnosu na zdrave ćelije i prilikom podizanja temperature kancerogene ćelije odumiru dok zdrave opstaju.

Artemisinin efektivno deluje protiv širokog spektra kacerogenih oboljenja i ova činjenica je potvrđena kroz seriju uspešnih eksperimenata.Najuspešniji se pokazao prilikom borbe sa leukemijom i rakom debeleog creva.Srednji stadijum aktivnosti i uspeha artemisinin je pokazao kod raka melanoma,grudi,jajnika,prostate i bubrega.Iako artemisinin nije rastvoriv u vodi on može da pređe krvno-moždanu barijeru i na ovaj način je veoma pogodan za lečenje tumora mozga zajedno sa poli-MVA (metalo-vitaminima).
Pojedini naučnici tvrde da se azot dugo zadržava u kancerogenim ćelijama i da iste ne mogu da ga se reše.Azot veže za sebe artemisinin i na taj način omogućava artemisininu da se duže zadržava u ćelijama.

Prema tvrdnjama doktora Rowena,koji je orjentisan ka prirodnom lečenju kancera i koji je takodje urednik medicinskih novina “Druga opcija“,lekari porodice Hoang u Vijetnamu su koristili artemisinin u terapijama na obolelima od kancera dugi niz godina.Oni su dali izveštaj da je u periodu od 10 godina više od 400 pacijenata bilo tretirano artemisininom i da je 50-60 % istih imalo dugoročne efekte posle primene ove terapije.Tom prilikom je takodje dokazano da nije bilo nikakvih toksikoloških promena čak i prilikom korišćenja visokih doza od 70 mg po kilogramu telesne mase.

Artemisinin derivat slatkog pelina nije samostalan agens u borbi protiv raka.Kombinacija nutricionističkih suplemenata kao što su zeleni čaj, CoQ10 i enzim pankreasa sa anti-kancer dijetom su se pokazali kao odlični u borbi protiv ovog oboljenja.

Upozorenja

1.Artemisinin ne treba uzimati 30 dana posle terapije radijacijom ili hemoterapije pošto postoji mogućnost da se gvoždje pomeri u tkivo koje okružuje ćelije.
2.Pre uzimanja artemisinina treba da se uradi test krvne slike i ako se tom prilikom utvrdi da je nivo gvožđa nizak tad treba unositi gvožđe nelkoliko dana pre početka terapije artemisininom.
3.Tumor markeri mogu da počnu da se povećavaju u početnim fazama iako artemisinin uništava tumor.
4.Vitamin E može da utiče na efektivnost artemisinin terapije i delovanja slatkog pelina.

artemisinin

Share

author

Miko Lamberto

Ja sam nutricionista sa 10 godina iskustva, neke od svojih zapažanja sam preneo u naš blog. Za najnovije vesti i informacije o prirodi i pridonom lečenju nas pratite.

Similar Posts

X