Naslovna Istraživanje HPV ishrana - Najbolje namirnice za HPV virus

HPV ishrana – Najbolje namirnice za HPV virus

HPV ishrana za ljude koji boluju od ovog virusa mora da bude specifična. HPV virus kao i mnoga druga oboljenja napada organizam koji ima slab imuni sistem. Organizam sa jakim imunim sistemom će se lako izboriti sa infekcijom HPV virusa. Kad jednom uđe u organizam, teško ga je ponovo isterati. Iz tog razloga je potrebno primeniti nekoliko različitih strategija. Sve strategije mogu da dovedu do kompletnog izbacivanja HPV virusa iz organizma.

Lisnato povrće kao hormonski regulator

hpv ishrana recepti

HPV ishrana mora da bude bogata povrćem. Lisnato povrće proizvodi velike količine jedinjenja indol 3 karbinola i dim. Istraživanja pokazuju da žene koje uzimaju 200 do 400 mg indol 3 karbinola ili DIM potpuno povrate u normalno stanje pred-kancerogene lezije grlića materice. Povrće koje sadrži indole 3 karbinol je kelj, zelje, ren, potočarka, kupus, brokoli i karfiol.

Ovo povrće se preporučuje da konzumiraju osobe koje su obolele od HPV-a takođe ako su u mogućnosti indol 3 karbinol u obliku dijetetskog suplementa.

HPV ishrana beta karoten i šargarepa

Kad se konzumira beta karoten konvertovan u vitamin a vaše telo se postepeno čisti od hpv virusa. Veoma je bitno da nemate deficit beta karotena u vašem organizmu prilikom započinjanja i za vreme alternativnog tretmana i čišćenja od HPV virusa.

Povće bogato beta karotenom je šargarepa, bundeva, paradajz. tikvice, krompir i zelena salata. Takođe se prporučuje beta karoten u visokim koncetracijama u vidu dijeteskog suplementa od 5000 do 10000 iu dnevno.

Folna kiselina

Folna kiselina je posebno korisna prilikom lečenja cervikalne displazije. U jednoj studiji je dokazano da visok nivo folne kiseline u organizmu pomaže prilikom prevencije blage cervikalne displazije kod HPV 16 i drugih HPV tipova visokog rizika. Dobri izvori folata uključuju mahunarke, šparglu, jaja, narandže i jagode.

Vitamin C anti-oksidansi

vitamin c iz voća

Vitamin c je aktivator imunog sistema koji će vam eksponencijalno povećati šanse da se izlečite od HPV virusa. U jednoj studiji je dokazano da žene sa većom koncentracijom vitamina C su imale manje šanse da im  se razvije cervikalna displazija. Vitamino c su bogati paprika, kelj, kivi, brokoli, pomorandža, grašak i papaja.

Antioksidansi mogu da pomognu prilikom lečenja različitih sojeva HPV uključujući i one koji izazivaju razvoj bradavica. Antioksidansi se bore protiv slobodnih radikala koji su zapravo uzročnici nastanka kancera. Iz tog razloga osobe koje imaju HPV treba da konzumiraju hranu bogatu antioksidansima. Antioksidansi se u velikoj meri nalaze u artičokama, zelenom čaju, raznim bobicama, breskvama i spanaću.

Preporučljivo je da sve namirnice budu organske i sertifikovane anti-GMO kako bi se osigurao bezbedniji režim ishrane.

Ostale namirnice

Pošto estrogen igra veoma značajnu ulogu u razvoju HPV virusa, preporučuje se da se izbegava hrana bogata estrogenom. Fitoestrogeni imaju pozitivnu asocijaciju prilikom nastanka pred-malignih cervikalnih lezija. Estrogene i fitoestrogene namirnice su soja, lan, seme suncokreta, tofu, veštački uzgajano meso i mlečni proizvodi.

Konzumiranje mesa ne treba da bude isključeno prilikom lečenja HPV virusa. Međutim, prilikom izbora proizvoda od mesa, važno je da izaberete namirnice koje imaju niske nivoe estrogena, sertifikovano organsko meso bez dodataka hormona.

Kao što vidite HPV ishrana treba da bude precizno regulisana. Na sve gore navedeno možemo doati i dijeteske suplemente. Dijeteskim suplementima možemo pojačati efekat regulisane ishrane.

Za one koji žele da pojačaju unošenje vitamina i nekih jedinjenja koja imaju antivirusne karakteristike preporučuju se jedinjenja poput artemisinina, astragalusa  garanije, gljivice turskog repa (Coriolus Versicolor ), ekstrakt lišća masline, ulja tamjana, kurkumin i drugo.

Zaključak

Potrebno je uključiti i promene navika uz dijetu i alternativni tretman lečenja HPV a u to spada prestanak konzumacije duvana, prekid konzumacije alkohola, prestanak konzumacije kafe, redovno vežbanje i fizička aktivnost, spavanje minimalno 8 sati.

Miko Lamberto
Eistria je vaš informativni portal za sve što vas intersuje o zdravlju i zdravstveni pogodnostima raznih preparata, voća, povrća i drugih prirodnih jedinjenja...

Obavezno pročitajte

HPV virus lečenje

HPV virus i njegovo uspešno lečenje

0
U poslednje vreme imamo jako puno poziva od strane osoba koje imaju problem sa HPV virusom. Ovim putem bih želeo da naglasim da je...

Forum

Ekcem

0
Strucnjaci su jednoglasni  najbolji nacin da se nosite sa svrbecim oblastima ekcema na kozi jeste da je odrzavate dovoljno vlaznom. To znaci da se klonite vode koliko...

Oboljenja organa za disanje

0
Organi za disanje mogu da obole i tada se mora sprovesti lečenje. U velikom delu pluća može se javiti zapaljenje pri kome se u...

Lekovito bilje korisni saveti

0
Za ishranu i lečenje Od davnih vremena naši preci su zavisili od biljaka, koje su ih hranile i održavale ih zdravim. Onda su pre stotinak...

Anis Pimpinella anisum lekovita svojstva

0
Pimpinella anisum L. – gajena vrsta Anis je jednogodišnja zeljasta biljka, visine 20-60cm, sa tankim korenom i valjkastom stabljikom, šupljom u sredini, malo dlakavom i...

Kancer prirodno lečenje i prevencija

0
Da biste smanjili rizik od obolevanja od malignih oboljenja, dovoljno je da pogledate u svoj frižider. Dr Ričard Beliveu sa Univerziteta Kvebek u Monteralu, koji je...