Homeopatski preparati za rak materice i rak grlića materice

Sama reč rak izaziva paniku i stvara sliku mučne smrti. Rane faze ove smrtonosne bolesti su izlečive dobrim homeopatskim tretmanom i preparatima koji mogu da pruže holistički tretman za kancer. Kod normalnih ćelija imamo normalni ćelijski vek i odumiranje ćelija, normalnu ćelijsku deobu dok je kod ćelija kancera deoba ubrzana a kancerogene ćelije ne odoumiru i nekontrolisano se razvijaju u raznim oblicima muticija. Kako vreme prolazi prilikom deobe mutacije postaju sve izraženije a kancer sve destruktivniji i agresivniji, ujedno i otporan na neke lekove kojima je organizam tretiran. Homeopatija poseduje veliki broj lekova, koji su napravljeni od prirodnih supstanci, sa kojima se mogu lečiti rane faze kancera. U naprednim fazama homeopatija ne može da pruži lek, ali kroz homeopatiju i uz pomoće pojedinih lekova pacijentu može biti bolje. Treba imati na umu da su homeopatski preparati kojima se tretira kancer izuzetno dobri i njima se može postići mnogo bez neželjenih efekata kod raka grlića materice.
Prirodni homeopatski preparati koji se koriste za lečenje raka materice su Bufo Rana, Lilium Tigrrinium, Lachesis i Murex. Bufo rana se uglavnom koristi kad dolazi do prenaglašenog krvarenja iz vagine između perioda. Krv je uglavnom ugrušana i krvarenje je obilno. Veoma jaki bolovi su često prisutni prilikom kancera materice, Lilium Tigrium je prirodni homeopatski lek koji je veoma dobar kod lečenja kancera materice i kad su prisutni bolovi, težina i pritisak u abdomenu. Žene koje koriste Lilium Tigrinium mogu da imaju pojačan seksualni nagon. Lanchesis je najbolji homeopatski preparat za ženu koja ima kancer materice koji imaju nalete velike toplote i pojačano lupanje srca. Homeopatski preparat Murex  je odličan kad se oseća jak i oštar pulsirajući bol . Istaknuti simtomi za korišćenje ovog leka su produženi bol od materice ka grudima. Ostali homeopatski lekovi koji se koriste za lečenje kancera materice su Kreosote, Phosporous i Ustilago.
Prirodni homeopatski preparati Kreosote, Hydrastis, Iodium, Sepia i Argetinum Nitricum se mogu smatrati lekovima za kancer grlića materice. Kreosote je homeopatski lek  za lečenje kancera grlića materice i koristi se kad pacijentkinja ima obilna genitalna pražnjenja i tom prilikom dolazi do veoma agrsivnog svraba genitalija. Još jedan simptom koji indicira korišćenje ovog leka je krvarenje iz vagine. Homeopatski preparat Hydrastis se koristi kad je vaginalno pražnjenje ili sekret gust i žut a nastaje zbog erozije grlića materice. Iodium se koristi kod osoba koje drastično gube kilažu iako imaju dobar apetit. Ekstremna slabost je vodeći simptom kad treba započeti upotrbu Iodiuma. Prirodni homeoptski preparat Sepia je idealan izbor kad dolazi do bola u vagini. Tom prilikom može da dođe do oslobađanja zelenkaste sluzi. Kad dođe do bolova u karličnom delu preporučuje se lek Sepia. Ovaj bol može biti propraćen ispuštanjem sluzi zelenkasto žute boje. Argentum Nitricium je odličan lek da dođe do obilnih krvarenja između perioda.
Biće nastavljeno…

Share

author

Miko Lamberto

Ja sam nutricionista sa 10 godina iskustva, neke od svojih zapažanja sam preneo u naš blog. Za najnovije vesti i informacije o prirodi i pridonom lečenju nas pratite.

Similar Posts

X