hiperbarična komora

Hiperbarična komora i koristi od upotrebe u terapiji raka

Hiperbarična komora se uspešno koristi za povećavanje kiseonika u organizmu, što ujedno smanjuje kiselost organizma i povećava nivo energije i vitalnost.

Šta je hiperbarična komora? To je sprava u koju osoba ulazi kako bi pod pojačanim pritiskom dobijala kiseonik.
Postoje temeljna istraživanja koja pokazuju koristi hiperbarične komore u velikom broju problema počev od dekubitalnih rana (bolničke rane, rane od ležanja) i dijabetesnih rana koje ne zaceljuju pa sve do terapije raka. U terapiji raka, kiseonik čini kancerske ćelije slabijim i manje otpornim na lekove.
Dominik D’agostino sa Univerziteta Južne Floride je sproveo istraživanje za Departman Odbrane (Sjedinjene Američke Države) za potrebe rada sa Mornaričkim Fokama. Njegov rad pokazuje da ketogena dijeta i terapija hiperbaričkim kiseonikom produžava period preživaljavanja miševa sa sistematskim metastaziranim rakom. Zapravo, ovo istraživanje pokazuje da ketogena dijeta u kombinaciji sa hiperbaričnim kiseonikom zaustavlja napredovanje rasta tumora.
Ali dobra hiperbarična komora sa tvrdom školjkom košta oko 75,000 dolara (toliko košta i novi BMW više klase!). Odvajati deo dana da se ode do klinike i plati korišćenje komore? Ko ima toliko vremena? Koje su onda alternative?
Manfred fon Arden, student Ota Varburga, istražio je isporuku kiseonika pacijentima u nečemu što on zove „Kiseonična terapija u više koraka“ ili O2MT (Oxygen Multistep Therapy) koja je evoluirala u kućnu terapiju nazvanu „Vežbanje Uz Kiseoničnu Terapiju“ ili EWOT (Exercise With Multistep Therapy). Dr Arden je otkrio da ova terapija stimuliše imuni sistem, utiče na mikrocirkulaciju, pojačava kiseonični status i poboljšava ukupni energetski status.
Ovaj rad je toliko impresivan da je Varburg napisao pismo fon Ardenu: „U ovih nekoliko poslednjih godina ti si dostigao vrhunac istraživanja raka; Ja svakako ne znam ni za jednu knjigu iz svih istraživanja raka u kojoj je bilo ko drugi pristupio problemu lečenja raka sa takvom energijom i širinom. Moji instinkti mi kažu da, na duže staze, tvoja pobeda je zagarantovana.“
Više informacija o hiperbaričnoj komori i njenoj upotrebi prilikom lečenja artemisininom možete pročitati ovde

Share

author

Miko Lamberto

Ja sam nutricionista sa 10 godina iskustva, neke od svojih zapažanja sam preneo u naš blog. Za najnovije vesti i informacije o prirodi i pridonom lečenju nas pratite.

Similar Posts

X