Ginsengom se može sprečiti i lečiti grip

Ginseng može da pomogne prilikom lečenja i sprečavanja širenja respiratornog sinicijalnog virusa,virusa koji inficira pluća,prolaze za disanje.Prema podatcima Svetske zdravstvene organizacije sezonski grip je ozbiljna respiratorna bolest koja izaziva epidemije širom sveta a,rezultat toga je oko 5 miliona slučajeva izuzetno teškog stanja kod bolesnika i između 250.000 i 500.000 smrtnih slučajeva.
U najnovijem izdanju International Journal of Molecular Medicine Sang – Moo Kang izveštava o korisnm efektima Ginsenga,poznatog biljnog leka na ljudsko zdravlje.
Kangovo primarno istraživanje se fokusira na projektovanje i pazvijanje efikasnih vakcina protiv virusnih bolesti kao što je virus gripa.On se udružio sa univerzitetskim istraživačima univerziteta u Južnoj Koreji čiji cilj je da u nekim od međunarodnih projekata da dokažu i prouče pozitivne uticaje ginsenga na poboljšanje zdravlja i zaštite od bolesti radi potencijalne koristi u borbi protiv mnogih virusa.za ginseng je utvrđeno da ima antikancerogeno dejstvo i da poboljšava stanje imunog sistema.
Sezonski grip može brzo da se širi a takođe se pojavljuju i novi oblici pandemijskog gripa u bilo koje vreme i na bilo kom mestu mutirajući u druge oblike oboljenja.Virus gripa H1N1,nova vrsta poznata kao svinjski grip se pojavila 2009 godine a veoma velikom brzinom se proširila u 74 zemlje.Tu su prisutni izazovi sa postojećim vakcinama protiv gripa kao što je godišnje ažuriranje protiv pandemiskog soja i svih vrsta ptičijeg i svinjskog gripa.
I pored toga ne postoje vacine protiv RSV koji direktno utiče na milione i vodeći je uzrok inflamatornog bronhitisa pneumonije i smrti kod odojčadi pa čak i kod nekih odraslih ljudi.
U svojoj studiji o hranjljivim materijama Kang je istraživao dali Ginseng ima preventivno dejstvo nad virusom influence.Otkio je da ekstrakt ginsenga poboljšava opstanak plućnih epitelnih ćelija inficiranih virusom influence.Takođe tretman sa ekstraktom Crvenog Ginsenga smanjuje ekspresije gena koji izazivaju inflamaciju.
Kod miševa koji su zaraženi influencom a oralno su dobijali ekstrakt ginsenga ustanovljeni su višestruki imuni efekti,kao što je stimulisanje proizvodnje antivirusnih proteina koji su važan odgovor na manje upaljene ćelije bronhijalnih zidova.Studij pokazuje korisne efekte Crvenog ginsenga ekstrakta u sprečavanju širenja infekcije virusa gripa tipa A.
Kang je takođe dokazao da ekstrakt ginsenga sprečava virus griba da se inhibira i replicira ili uopšte da dođe do množenja ovog virusa u organizmu. Pored toga tretman sa Crvenim Koreanski Ginsengom je potisnuo ekspresiju RSV indukovanih inflamatornih gena i i formiranje hemijski reaktivnih molekula koji sadrže kiseonik a koji imaju ulogu u uništavanju epitela u organizmu.
On je takođe dokazao da miševi kojima je dao ginseng imaju niži nivo virusa gripa u organizmu u odnosu na one miševe koji ga nisu dobili što zajedno sa predhodnim činjenicama pokazuje mnoge kombinovane modifikovane efekte ovog preparata kao antivirusnog leka budućnosti.

Share

author

Miko Lamberto

Ja sam nutricionista sa 10 godina iskustva, neke od svojih zapažanja sam preneo u naš blog. Za najnovije vesti i informacije o prirodi i pridonom lečenju nas pratite.

Similar Posts

X