Kancer prirodno lečenje i prevencija

Označeno: ,

Pregledavanje 1 odgovora iz niza
 • Autor
  Postovi
  • #5166
   Miko Lamberto
   Moderator
    @heal-with-natrure

    kancerogene ćelije i imuni sistemDa biste smanjili rizik od obolevanja od malignih oboljenja, dovoljno je da pogledate u svoj frižider. Dr Ričard Beliveu sa Univerziteta Kvebek u Monteralu, koji je specijalista prevencije i lečenja raka, smatra da hrana ima vrlo veliku ulogu u obolevanju od malignih bolesti. Prema mišljenju ovog stručnjaka, potrebno je dnevno imati pet do devet porcija voća i povrća. On izdvaja šest namirnica i to:

    1.  Brokoli

    2.  Bobičasto viće

    3. Paradajz

    4. Orasi

    5. Beli luk

    6. Pasulj

    Brokoli

    Sulforafan je vrlo moćno jedinjenje kojeg ima u brokoliju. Ovo jedinjenje povećava enzime koji telo štite od kancerogenih materija. Tim povodom je u Univerzitetu Mičigen sprovedna studija u kojoj je miševima ubrizgivan Sulforafan i maligne ćelije. Efekat je bio iznenađujući. Ovo jedinjenje pomaže u borbi protiv raka dojke, jetre, pluća, prostate, kože, želuca i karcinoma bešike.

    Zato dodajte brokoli u svoju ishranu gde god je to moguće.

    Bobičasto voće

    Opšte je poznato da su bobice vrlo korisne u borbi protiv malignih ćelija. Prema mišljenju prof. Dr. Garija Stonera naročito je efikasna crna malina, koja sadrži visoke koncentracije fitohemikalije antocijana, koje usporavaju rast ćelija premalignih oboljenja.

    Bobice pomažu u borbi raka debelog creva, jednjaka, raka kože. U borbi protiv raka i prevenciji malignih oboljenja, preporučuje se pola šolje jagodičastog voća dnevno

    Paradajz

    Paradajz je izvor likopena, karotenoida (koji mu daje crvenu boju). Dr Ričard Beliveu tvrdi da likopen zaustavlja rast malignih ćelija endometrijuma i da je to potvrđeno u navednoj studija prevencije raka ishranom. Karcinom endometrijuma izaziva 8000 smrtnih slučajeva godišnje. Likopen je takođe koristan u borbi protiv raka pluća, prostate i raka želuca. Smatra se da je najkorisniji kuvani paradajz (u vidu sosa i sličnih preliva), jer visoka temperatura kuvanjem povećava količinu likopena.

    Orasi

    Fitosteroli koji se nalaze u orasima blokiraju receptore estrogena u ćelijama raka dojke, tvrdi dr. Ilejn Hardman, vanredni profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Virdžiniji. Orasi se smatraju vrolo efikasnim u borbi protiv raka dojke i prostate.

    Smatra se da je 30 grama oraha dnevno dovoljna količina u prevenciji karcinoma dojke i prostate.

    Beli luk

    Fitohemikalije koje sadrži beli luk su vrlo efikasne pri uništavanju kancerogenih materija u organizmu (nitriti, konzervansi i sl.). Tako Dr Ričard Beliveu  kaže da je ovo istraživanje pokazalo da žene koje su beli luk tretirale kao sastavni deo ishrane, oboljevaju 50 % manje od karcinoma debelog creva. Beli luk je jako dobar u prevenciji karcinoma čitavog digestivnog trakta – želudac, debelo crevo, jednjak, ali i raka dojke.
    Preporuka je da se dnevno unese nekoliko češnjeva belog luka, sveže pasiranog i prelivenog termički obrađenim paradajz sosom.

    Pasulj

    Istraživanja sprovedena nad pacovima su pokazala da crveni pasulj u velikoj meri smanjuje oboljevanje od raka debelog creva. Smatra se da je to zbog toga što mahunarke imaju povećan nivo masnih kiselina, koje u visokim koncetracijama imaju zaštitni efekat od malignih ćelija.

    Stoga je preporuka da u svoju ishranu unesete pola šolje mahunarki nekoliko puta nedeljno.

   • #14540
    Miko Lamberto
    Moderator
     @heal-with-natrure

     Pelinus lingzhiPelinus, prirodna Sang Hwang lingzhi, je dugo bila prepoznavana kao što je zabeleženo u starim dokumentima rečenicom: “Ako možeš pronaći lingzhi staru hiljadu godina na starom dudovom drvetu, možeš spasiti život umiruće osobe”. Lingzhi je bila široko korišćena u Japanu, Koreji i Kini. Godine 1993. Koreja je uspela u razvoju anti-tumor medicine iz pelinusa. Godine 1968. tim za istraživanje doktora Ikekawe objavio je svoj referat o antitumornom dejstvu određenih supstanci i posebno o dejstvu pelinusa u japanskom medicinskom časopisu. Lingzhi je postala veoma popularna u istraživanjima i među naučnicima.

     Efikasnost prirodno kultivisane Phellinus gljive: “Veštački uzgajana Phellinus Linteus može biti uskraćena za efikasnost. Jedino se u prirodi nalaze istinske i prave Phellinus Linteus gljive.

     Pelinus raste prirodnim putem na stablima vrbe, duda i bresta koja su starija od sto godina i koja će se razvijati u narednih 30 do 40 godina. Uslovi uzgajanja kao što su vlažnost, temperature i svetlo su delikatni, pa je pelinus veoma retka u prirodi. Iz tog razloga skoro je nemoguće sakupiti je u prirodi.

     Lingzhi spada u rod Phellinus-a, porodice Hymenochaetaceae, Aphylloporales reda, u klasi gljiva Basidiomycetes koja se najvećim delom sastoji od fungi medicinske upotrebe i jestive fungi. Naziv joj je Meshima u Japanu, Danjo na Islandu i Sanghwang u Kini i Koreji. U dodatku, Veliki rečnik kineske medicine (Jhoong-Yak-Dae-Sajeon; Šangajska naučna izdavačka kompanija) koristi termine poput Sang-Shin, Sang-Hwang-Go i Ho-Son-An.

     Način pripreme i doziranje gljive pelinus

     Pelinus pečurka je drvenastog sastava pa se stoga ne može koristiti u ishrani, ali se zato od nje pripremaju čajevi, razni lekoviti preparati koji se koriste u kombinaciji sa drugim lekovitim vrstama gljiva kao što su Ganoderma Lucidum – Reishi, Cordyceps Sinensis, Agaricus Blazei, Chaga, Shiitake.

     Kineska tradicionalna medicina preporučuje upotrebu 3-5 grama sušene pelinus gljive dnevno za održavanje dobrog zdravstvenog stanja organizma i 15-20 grama dnevno za oboljenja izazvanih kancerom ili kod nekih drugih teških oboljenja. Pelinus gljivu je najbolje konzumirati sa vitaminom C koji pomaže organizmu da bolje absorbuje lekovite sastojke gljive.

      

   Pregledavanje 1 odgovora iz niza
   • Morate biti ulogovani da biste komentarisali