Celer otežano mokrenje jačanje organizma

Eistria izvor zdravlja Forumi Lekovite biljke i njihova upotreba Celer otežano mokrenje jačanje organizma

Označeno: ,

Pregledavanje 0 odgovora iz niza
 • Autor
  Postovi
  • #4909
   Miko Lamberto
   Blokiran
    @heal-with-natrure

    celer slika postCeler je biljka koja je poznata svakoj domaćici neki ga zovu i zelen ili červiz. I ako znamo šta je celer mnogi nisu upoznati sa njegovim lekovitim svojstvima.

    Postoji i divlji celer i domaći ali je jedino domaći pun zdravih sastojaka. Pun je vitamina: A, B, C, E, takođe je pun kalijuma. Kako bi se iskoristili svi vitamini najbolje ga je koristiti u svežem stanju.

    Celer se koristi kod problema sa nervima, za pojačano mokrenje, čisti krv, snižavanje temperature, kao afrodizijak a rešava i probleme rada želuca. Kako bi se pojačao apetit koristi se celer u kombinaciji sa anisom, moračom i kimom.

    Čaj od celera

    Čaj se pije posle jela može se koristiti 5-6 dana u koliko  se tegobe ponovo pojave ponoviti tretman, mada se to nikome nije do sad dešavalo. Kod problema sa apetitom takođe koristiti celer ovog puta u kombinaciji sa lincurom,moračom, i kičicom u istoj meri od svakog.

    Preliti ga sa vrelom vodom malo da odstoji a zatim piti. Pije se pre jela. Kod problema sa reumom,ili pojavi otoka. Kao i za lakše izmokravanje. Ovaj čaj se priprema na sledeći način.15-20 g lista celera, preliti vrelom vodom a kad se prohladi piti u toku celog dana.Može se piti i u toku noći.

    Kad se koristi celer

    Celer se koristi i kad imate povišenu temperaturu, pije se čaj 3 puta dnevno.

    Ukoliko imate problema sa otežanim mokrenjem takođe se koristi celer. Nareže se ceo celer, prokuvati u vinuili u vodi a zatim ispasirati i kao oblogu držati u pravcu bešike.

    Ukoliko se problemi ne povuku javite se lekaru. Za jačanje organizma koristiti  priprema se celer (koren) sa šećerom pa malo da odstoji sa šećerom a zatim preliti belim vinom, potrebno je da odstoji 2-3 dana a zatim  piti čuva se u staklenoj flaši.

    Ukoliko vas muči perut celer je i tu spas dovoljno je samo povremeno oprati kosu čajem od celera, perut će nestati a vaša kosa će postati svilenkasta i sjajna. Kod bolova u grlu dovoljno je samo da se gricka  koren celera ili  stabiljka.

    Takođe je  čaj od celera vrlo efikasan kod regulisanja neredovnog ciklusa kod žena.

    Celer treba da se koristi što češće u ishrani jer je pava blagodet prirode

  Pregledavanje 0 odgovora iz niza
  • Morate biti ulogovani da biste komentarisali

  Imate zdravstveni problem tu smo

   x
   Mi koristimo kolačiće na našem sajtu da bi Vam omogućili najbolje iskustvo. Da bi ste nastavili da koristite sajt, složite se da koristite kolačiće.
   Prihvati
   Privacy Policy