Celer otežano mokrenje jačanje organizma

Eistria izvor zdravlja Forumi Celer otežano mokrenje jačanje organizma

Označeno: ,

Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Autor
  Postovi
 • #4909
  Miko Lamberto
  Ključonoša

  celer slika postCeler je biljka koja je poznata svakoj domaćici neki ga zovu i zelen ili červiz. I ako znamo šta je celer mnogi nisu upoznati sa njegovim lekovitim svojstvima.

  Postoji i divlji celer i domaći ali je jedino domaći pun zdravih sastojaka. Pun je vitamina: A, B, C, E, takođe je pun kalijuma. Kako bi se iskoristili svi vitamini najbolje ga je koristiti u svežem stanju.

  Celer se koristi kod problema sa nervima, za pojačano mokrenje, čisti krv, snižavanje temperature, kao afrodizijak a rešava i probleme rada želuca. Kako bi se pojačao apetit koristi se celer u kombinaciji sa anisom, moračom i kimom.

  Čaj od celera

  Čaj se pije posle jela može se koristiti 5-6 dana u koliko  se tegobe ponovo pojave ponoviti tretman, mada se to nikome nije do sad dešavalo. Kod problema sa apetitom takođe koristiti celer ovog puta u kombinaciji sa lincurom,moračom, i kičicom u istoj meri od svakog.

  Preliti ga sa vrelom vodom malo da odstoji a zatim piti. Pije se pre jela. Kod problema sa reumom,ili pojavi otoka. Kao i za lakše izmokravanje. Ovaj čaj se priprema na sledeći način.15-20 g lista celera, preliti vrelom vodom a kad se prohladi piti u toku celog dana.Može se piti i u toku noći.

  Kad se koristi celer

  Celer se koristi i kad imate povišenu temperaturu, pije se čaj 3 puta dnevno.

  Ukoliko imate problema sa otežanim mokrenjem takođe se koristi celer. Nareže se ceo celer, prokuvati u vinuili u vodi a zatim ispasirati i kao oblogu držati u pravcu bešike.

  Ukoliko se problemi ne povuku javite se lekaru. Za jačanje organizma koristiti  priprema se celer (koren) sa šećerom pa malo da odstoji sa šećerom a zatim preliti belim vinom, potrebno je da odstoji 2-3 dana a zatim  piti čuva se u staklenoj flaši.

  Ukoliko vas muči perut celer je i tu spas dovoljno je samo povremeno oprati kosu čajem od celera, perut će nestati a vaša kosa će postati svilenkasta i sjajna. Kod bolova u grlu dovoljno je samo da se gricka  koren celera ili  stabiljka.

  Takođe je  čaj od celera vrlo efikasan kod regulisanja neredovnog ciklusa kod žena.

  Celer treba da se koristi što češće u ishrani jer je pava blagodet prirode

Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Obavezno pročitajte

HPV virus lečenje

HPV virus i njegovo uspešno lečenje

0
U poslednje vreme imamo jako puno poziva od strane osoba koje imaju problem sa HPV virusom. Ovim putem bih želeo da naglasim da je...