Odgovor na: Upala prostate prirodni tretman

#5050
Miko Lamberto
Moderator
  @heal-with-natrure

  Zdrave namirnice koje štete vašoj prostati!

  Iznos aktivnog testosterona u muškaraca smanjuje se s godinama. To rezultira većim udjelom estrogena u krvi, što dovodi do povećanja prostate. 1 od 3 muškarca iznad 40 godina ima problema s prostatom.

  Neizbježni čimbenici rizika za povećanje prostate (BHP) i raka su naslijeđe, rasa i starenje. Najviše kontrolirajući čimbenik rizika je prehrana. Prehrana s visokim udjelom masnoće povećava rizik za probleme s prostatom, i time su češći u zemljama gdje su meso i mliječni proizvodi glavni prehrambeni proizvodi. Međutim, postoji i nisko-masna, “zdrava” hrana koja može izazvati povećanje prostate također.

  Losos

  Uzgojeni losos je obično hranjen ribljom hranom koja je puna zagađivača kao PCB, bromirani retardanti, dioksin i DDT. Njima su također davani antibiotici, te su obojani s umjetnom ružičastom bojom. Te kemikalije kad apsorbira vaše tijelo su okidač za rast prostate. One također smanjuju vitamin D i omega-3 masne kiseline u ribi.

  Laneno ulje

  Laneno ulje je bogato alfa-linolenskom kiselinom (ALA), vrstom omega-3 masne kiseline. Bitna je za razvoj živčanog i kardiovaskularnog sustava. Međutim, visok unos ALA omega-3 masnih kiselina potiče rast tumora prostate. Također je dokazano da povećavaju rizik od povećanja prostate.

  Krumpir

  Krumpir se smatra nemasnom visoko-vlaknastom hranom. Međutim, ne-organski krumpir je izložen mnogim herbicidima, pesticidima i fungicidima. Ove kemikalije se apsorbiraju u tkivu krumpira koje se ne mogu ukloniti ispiranjem ili kuhanjem. Sve ove kemikalije su štetne za prostatu i cjelokupno zdravlje.

  Rajčice

  Rajčice su bogate likopenom, antioksidansom koji promiče zdravlje prostate. Međutim, konzervirana rajčica može ugroziti vašu prostatu. Smolaste obloge od limenki sadrže bisfenol-A (BPA), sintetički estrogen koji povećava rizik od raka prostate. Rajčice su kisele, dakle, one lako mogu apsorbirati BPA.

  Kokice

  Kokice se smatraju dobrom dijetnom hranom i dobrim izvorom vlakana. Međutim, mikrovalne kokice sadrže PFOA (perfluorooctanoic acid), kiselinu u oblogama njihovih vrećica. Ova kemikalija je povezana s rakom prostate i nekoliko drugih vrsta raka.