Čišćenje jetre, čistači jetre i snabdevači jetre, deluju na taj način što oslobađaju jetru i druge organe od mikroba i parazita i upotreba ovih preparata predstavlja veoma bitan tretman za ljude koji su oboleli od kancera.

Čišćenje jetre od parazita

Paraziti i mikrobi se razmnožavaju usled slabog imunog sistema i kradu dragocenu energiju iz ćelija u organima u kojima se razmnožavaju i žive a sa druge strane zauzvrat oslobađaju štetne mikro-toksine koji su izuzetno loši za organizam i koji ujedno dalje doprinose progresiji razvoja bolesti. Kao rezultat organi postaju izuzetno slabi a takođe i kompletan organizam obolelog.

Ako imuni sistem oslabi usled ovakvog razvoja situacije, omogućuje se dalji neometan razvoj kancera i metastaziranje na druge delove tela. Jedan od faktora koji utiču na nastanak kancera je slab imuni sistem.

Da bi se pojačao imuni sistem, čišćenje jetre, čistači i snabdevači jetre su od krucijalnog značaja.

Ovi suplementi su dizajnirani da pobiju mikrobe i parazite u organima.

Ovo su esencijalne funkcije jetre u zdravom organizmu:

Preraspodela hranljivih materija koje su apsorbovane u crevima

Regulacija kompresije krvi balansiranjem proteina, masti i šećera

Uništavanje starih crvenih krvnih zrnaca

Proizvodnja bitnih hemikalija koje pomažu prilikom zgrušavanja krvi i zarastanja rana

Uništavanje i metabolisanje alkohola i lekova

Proizvodnja esencijalnih proteina i holesterola

Otklanjanje toksina iz krvotoka poput bilirubina, amonijaka i drugih

Skladištenje minerala gvožđa i vitamina A

Delovanje čišćenja jetre

čišćenje jetre od mikroba

Pozitivno delovanje čistača jetre je gubitak prekomerne težine, pojačavanje delovanja imunog sistema, izbacivanje kamenja iz unutrašnjih organa, podrška detoksikaciji kompletnog organizma, pojačana energija i povećanje vitalnosti organa.

Zaštita jetre

Mi možemo zaštiti našu jetru ako izbegavamo unos raznih štetnih materija poput lakih i teških droga, upražnjavanjem sigurnog seksa jer polnim odnosom organizam može da se zarazi virusom hepatitisa koji je izuzetno opasan i direktno utiče na funkciju jetre. Toksini u lekovima koji su nam prepisani, dodaci hrani poput aditiva i zagađenja iz našeg okruženja su  faktori koje ne možemo u potpunosti da izbegnemo.

U ovom slučaju čistači jetre i detoksikacija  jetre  mogu da pomognu.

Antioksidansi kao što su vitamini C, E i beta karoten takođe i minerali kao što su cink i selen, kompleks B vitamina koji deluju na metabolizam alkohola, biljke koje čiste jetru poput silimarina, korena maslačka, šisandre mogu da pomognu prilikom zaštite ćelija jetre koje su svakodnevno izložene unutrašnjim i spoljašnjim otrovima.

Ubijanje mikroba i parzita

Toxocara canis antiparazitni program

Prilikom čišćenja jetre mi ubijamo mikrobe i parazite koji iscrpljuju jetru, ćelije jetre, organizam i kompletan imuni sistem ali čišćenje jetre ne povećava nivo energije u ćelijama a samim tim pojačava delovanje imunog sistema. Ovo je proces koji nije direktno povezan sa čišćenjem jetre.

Drugim rečima šta se dešava u organizmu:

Mikrobi i paraziti slabe organe a sa druge strane slabi organi slabe imuni sistem.

Slabi imuni sistem dozvoljava neometan razvoj kancera.

Čistači jetre ubijaju mikrobe i parazite

Kad se organi očiste od mikroba i parazita to ne znači automatski da je povećan nivo energije u ćelijama i ne povećava se odmah delovanje imunog sistema

Elektro-medicina i određeni preparati povećavaju energiju u ćelijama koje su oslabljen od mikroba i parazita

Imuni sistem pacijenta je ojačan i može da se izbori sa kancerom i da se oslobodi od kancerogenih ćelija

Treba napomenuti dok su ovi procesi u toku kancerogene ćelije ili odumiru ili se konvertuju u zdrave ćelije.

Preparati za regeneraciju i čišćenje jetre

šisandra slika

Po zapažanjima doktora  Andrew Weila ako je vaše zdravstveno stanje dobro vaš organizam nije preopterećen toksinima i vaša jetra će moći da postigne da se očisti i da se regeneriše.

Sa druge strane ako vam je dijagnostikovan problem jetre sledeći suplementi mogu da pomognu:

Silimarin (Silybum marianum): Ekstrakt ove biljke dokazano regeneriše ćelije jetre i štiti je od toksičnog uticaja. Uzimajte dve kapsule ekstrakta dva ili tri puta dnevno.

Šisandra (Schizandra chinensis) i rasprostranjena u Kineskoj tradicionalnoj medicini. Ova biljka je autohtona u Istočnoj Aziji i bobice šisandre se koriste za lečenje groznice, prehlade, dijareje, pred-menstrualnog sindroma i prekomernog znojenja. Prilikom istraživanja delovanja ekstrakta ove biljke na ljude, ustanovljeno je  da šisandra ima lekovita svojstva za jetru takođe se može koristiti za čišćenje jetre.

Kod pacijenata obolelih od kancera, kod kojih su organizam i imuni sistem slabi treba što pre uvesti čišćenje jetre i povećanje energije ćelija očišćenih od parazita.

Treba napomenuti da je ovo samo jedan sastavni deo kompletne šeme u kojoj se povećava energija ćelija. Treba takođe pročitati i tekst Cesijum hlorid i visoka Ph terapija.

Povećanje energije u oslabljenim ćelijama se može postići zaper aparatom koji ujedno i čisti organizam od mikroba takođe i rajfovim aparatom, koji nije pristupačan u našoj zemlji i okruženju i čija je cena veoma visoka.

Povećanje energije u ćelijama može da se postigne i nekim preparatima poput kordicepsa, beta glukana i d-riboze.

Dobar način da očistite jetru i žučnu kesu možete pronaći u članku Gorka so za čišćenje

Stevia i papaja

Stevia je jedna od biljaka koje imaju anti kancerogeno dejstvo i koja ubija kancerogene ćelije, iz tog razloga se ona preporučuje kao zaslađivač kod ljudi koji su oboleli od raka. Treba napomenuti da se ona takođe može koristiti  za čišćenje jetre.

Sipajte od 6 do 8 kašika stevie u 5 litara tečnosti. Na ovaj način pravite količinu za četri dana. Popijte svu tečnost u ovom periodu. Ovaj tretman je preporučljiv jer je veoma jeftin.

Pijte sok od semenki papaje za čišćenje jetre. U Nigeriji 76% dece obole od raznih vrsta parazita je izlečeno tako što im je određen tretman od soka semenki papaje.

Jedan od najpoznatijih protokola za čišćenje je jetre je protokol doktorice Hulde Klark a više o ovom protokolu i njegovoj primeni možete pročitati u tekstu Antiparazitni program dr. Hulda Clark za počenike

Dok svi ovi protokoli deluju na jetru tako što ubijaju mikrobe i parazite treba napomenuti da uz upotrebu 3 kapsule od 200mg Alfa Lipoinske kiseline, 3×1000 mg Silimarina i 400 mcg Selena dnevno veoma uspešno možete da ojačate vašu jetru i poboljšate njen rad.