čišćenje jetre

Čišćenje jetre – Preparati i bitni protokoli za obolele od kancera

Jetra je odgovoran organ za sve važene funkcije u našem organizmu. Ona proizvodi žuč i pomoću nje razgrađuje masnoće, važna je za normalan rad organa za varenje i snabdevanje krvi nutritijentima iz creva, odnosno hrane. Jetra kontroliše strukturu krvi i osnovne biohemijske procese u organizmu. Jetra je zadužena je za regulaciju metabolizma za proizvodnju i taloženje proteina u telu.Jetra neutrališe štetne materije u našem organizmu. Čišćenje jetre bi trebalo uraditi nakon čišćenja organa za varenje, kako bi smo izbegli gomilanje otrova u organizmu.

Pre čišćenja jetre i žuči proverite da li imate kamenac u njima. Ako imate kamenac nije preporučljivo pročišćavati te organe. Pročišćavanje jetre trebamo izbegavati i kod: dijabetisa, akutni oblici intertnih oboljenja, prehlade gripa i zaraznih bolesti, pogoršanja hroničnih bolesti, opšta slabopst, stres, trudnoća, dojenje i sl.

Čišćenje jetre, čistači jetre i snabdevači jetre, deluju na taj način što oslobađaju jetru i druge organe od mikroba i parazita i upotreba ovih preparata predstavlja veoma bitan tretman za ljude koji su oboleli od kancera.

Uloga jetre

Jetra predstavlja najveći organ u ljudskom organizmu. Ima brojne uloge i nalazi se između organa za varenje i srca. Ona putem krvi prima aminokiseline, monosaharide, masne kiseline i glicerol, nastale dejstvom enzima u organima za varenje iz unetih belančevina, masti i ugljenih hidrata. 

U jetru dospevaju i vitamini i minerali kao i toksini uneti hranom. Ćelije jetre imaju zadatak da vrše sintezu sopstvenih belančevina, glikogena ili masti koje jetra skladišti ili šalje  putem krvotoka organima kojima su potrebni.

Jetra neutrališe određene toksine. Izuzetno važna uloga jetre je u neutralisanju toksina stvorenih u organizmu.  Ona takođe, rindirketno reguliše količinu vode i elektrolita u organizmu. Poremećaji ove uloge jetre su glavni uzroci edema i ascitesa u bolestima jetre.

Jetra stvara oko 1 litar žuči u toku 24 časa kojim izlučuje mnoge nepotrebne i toksične materije, ali isto tako i soli žučnih kiselina koje služe za normalno varenje msti u crevima i apsorpciju masnih kiselina i vitamina rastvorljivih u mastima.

Da bi sve ove uloge uspešno obavljala, jetra ima specifičnu strukturu, specifični krvotok. Ukolko dođe do oštećenja jetre, pa se poremeti neka od  njenih funkcija, može se utvrditi raznim testovima koja funkcija i u kojoj meri je pormećena čak i kada nema izraženih kliničkih znakova.

Zato je potrebno da lekar pravilno čita vrednosti koje pokazuju funkciju jetre.

Bilirubin – žučni pigment koji nastaje raspadanjem hemoglobina i retikuloendotelskih ćelija. To je toksično jedinjenje, pa se mora neutralisati u jetri. Vezani bilirubin se izlučuje u duodenum i kada je normalan metabolizam ne predstavlja pretnju.

Vrednosti koje treba pratiti su: soli žučnih kiselina, holesterol.

Uloga jtere je takođe značajna kod metabolizma ugljenih hidrata, belančevina, masti.

Detoksikaciona uloga jetre je od izuzetnog značaja, jer pomoću određenih hemijskih reakcija neutrališe mnoge toksine i hormone. Ništa manje značjan nije i uloga jetre u koagulaciji krvi (zgrušavanje).

Čišćenje jetre od parazita

Paraziti i mikrobi se razmnožavaju usled slabog imunog sistema i kradu dragocenu energiju iz ćelija u organima u kojima se razmnožavaju i žive a sa druge strane zauzvrat oslobađaju štetne mikro-toksine koji su izuzetno loši za organizam i koji ujedno dalje doprinose progresiji razvoja bolesti. Kao rezultat organi postaju izuzetno slabi a takođe i kompletan organizam obolelog.

Ako imuni sistem oslabi usled ovakvog razvoja situacije, omogućuje se dalji neometan razvoj kancera i metastaziranje na druge delove tela. Jedan od faktora koji utiču na nastanak kancera je slab imuni sistem.

Da bi se pojačao imuni sistem, čišćenje jetre, čistači i snabdevači jetre su od krucijalnog značaja.

Ovi suplementi su dizajnirani da pobiju mikrobe i parazite u organima.

Ovo su esencijalne funkcije jetre u zdravom organizmu:

Preraspodela hranljivih materija koje su apsorbovane u crevima

Regulacija kompresije krvi balansiranjem proteina, masti i šećera

Uništavanje starih crvenih krvnih zrnaca

Proizvodnja bitnih hemikalija koje pomažu prilikom zgrušavanja krvi i zarastanja rana

Uništavanje i metabolisanje alkohola i lekova

Proizvodnja esencijalnih proteina i holesterola

Otklanjanje toksina iz krvotoka poput bilirubina, amonijaka i drugih

Skladištenje minerala gvožđa i vitamina A

Delovanje čišćenja jetre

Pozitivno delovanje čistača jetre je gubitak prekomerne težine, pojačavanje delovanja imunog sistema, izbacivanje kamenja iz unutrašnjih organa, podrška detoksikaciji kompletnog organizma, pojačana energija i povećanje vitalnosti organa.

Zaštita jetre

Mi možemo zaštiti našu jetru ako izbegavamo unos raznih štetnih materija poput lakih i teških droga, upražnjavanjem sigurnog seksa jer polnim odnosom organizam može da se zarazi virusom hepatitisa koji je izuzetno opasan i direktno utiče na funkciju jetre. Toksini u lekovima koji su nam prepisani, dodaci hrani poput aditiva i zagađenja iz našeg okruženja su  faktori koje ne možemo u potpunosti da izbegnemo.

U ovom slučaju čistači jetre i detoksikacija  jetre  mogu da pomognu.

Antioksidansi kao što su vitamini C, E i beta karoten takođe i minerali kao što su cink i selen, kompleks B vitamina koji deluju na metabolizam alkohola, biljke koje čiste jetru poput silimarina, korena maslačka, šisandre mogu da pomognu prilikom zaštite ćelija jetre koje su svakodnevno izložene unutrašnjim i spoljašnjim otrovima.

Ubijanje mikroba i parzita

Prilikom čišćenja jetre mi ubijamo mikrobe i parazite koji iscrpljuju jetru, ćelije jetre, organizam i kompletan imuni sistem ali čišćenje jetre ne povećava nivo energije u ćelijama a samim tim pojačava delovanje imunog sistema. Ovo je proces koji nije direktno povezan sa čišćenjem jetre.

Drugim rečima šta se dešava u organizmu:

Mikrobi i paraziti slabe organe a sa druge strane slabi organi slabe imuni sistem.

Slabi imuni sistem dozvoljava neometan razvoj kancera.

Čistači jetre ubijaju mikrobe i parazite

Kad se organi očiste od mikroba i parazita to ne znači automatski da je povećan nivo energije u ćelijama i ne povećava se odmah delovanje imunog sistema

Elektro-medicina i određeni preparati povećavaju energiju u ćelijama koje su oslabljen od mikroba i parazita

Imuni sistem pacijenta je ojačan i može da se izbori sa kancerom i da se oslobodi od kancerogenih ćelija

Treba napomenuti dok su ovi procesi u toku kancerogene ćelije ili odumiru ili se konvertuju u zdrave ćelije.

Preparati za regeneraciju i čišćenje jetre

Po zapažanjima doktora  Andrew Weila ako je vaše zdravstveno stanje dobro vaš organizam nije preopterećen toksinima i vaša jetra će moći da postigne da se očisti i da se regeneriše.

Sa druge strane ako vam je dijagnostikovan problem jetre sledeći suplementi mogu da pomognu:

Silimarin (Silybum marianum): Ekstrakt ove biljke dokazano regeneriše ćelije jetre i štiti je od toksičnog uticaja. Uzimajte dve kapsule ekstrakta dva ili tri puta dnevno.

Šisandra (Schizandra chinensis) i rasprostranjena u Kineskoj tradicionalnoj medicini. Ova biljka je autohtona u Istočnoj Aziji i bobice šisandre se koriste za lečenje groznice, prehlade, dijareje, pred-menstrualnog sindroma i prekomernog znojenja. Prilikom istraživanja delovanja ekstrakta ove biljke na ljude, ustanovljeno je  da šisandra ima lekovita svojstva za jetru takođe se može koristiti za čišćenje jetre.

Kod pacijenata obolelih od kancera, kod kojih su organizam i imuni sistem slabi treba što pre uvesti čišćenje jetre i povećanje energije ćelija očišćenih od parazita.

Treba napomenuti da je ovo samo jedan sastavni deo kompletne šeme u kojoj se povećava energija ćelija. Treba takođe pročitati i tekst Cesijum hlorid i visoka Ph terapija.

Povećanje energije u oslabljenim ćelijama se može postići zaper aparatom koji ujedno i čisti organizam od mikroba takođe i rajfovim aparatom, koji nije pristupačan u našoj zemlji i okruženju i čija je cena veoma visoka.

Povećanje energije u ćelijama može da se postigne i nekim preparatima poput kordicepsa, beta glukana i d-riboze.

Dobar način da očistite jetru i žučnu kesu možete pronaći u članku Gorka so za čišćenje

Crna rotkva za detoksikaciju

Crna rotkva za čišćenje jtre

U sokovniku napravite sok od 10 kilograma oprane, ali neoljušćene crne rotkvice. Od ove količine dobijate otprilike do  3 litara soka. Tečnost ostavite u frižideru. Pomešajte vlakna koja su vam ostala sa šećerom (500 grama šećera na kilogram pulpe) ili sa medom (300 grama meda na kilogram pulpe) i ostavite na nekom toplom mestu.

Konzumacija: uzimajte po kašičicu soka sat vremena nakon svakog obroka. Postepeno povećavajte dozu sve dok ne dođete do pola čaše. Čišćenje jetre bi trebalo da prođe bez problema, ali ukoliko osetite neprijatnost , stavite toplu oblogu na jetru.

Kad popijete sav napravljeni sok počnite da dodajete u jelo pulpu od rotkvica koju ste pripremili ranije i to dve do tri kašičice po obroku.Ovo vam neće samo pročistiti jetru već će vam ojačati srce i pluća.

Čišćenje jetre pomoću lekovitog bilja

Pomešajte jednake količine poljskog rastavića (preslica,ćaporak), kukuruzne svile i cvetova nevena. U dve šolljice proključale vode prokuvajte kašičicu mešavine i ostavite da odstoji oko pola sata. Nakon toga čaj procedite i popijte po pola čaše 3 puta dnevno nakon svakog obroka. Tečnost nastavite da uzimate tokom 3 nedelje, zatim napravite pauzu nedelju i nakon toga nastavite da uzimate još nedelju dana.

Cvekla protiv otrova

cvekla protiv otrova

Isedite tri veće, oprane i neoljuštene cvekle na komadiće i stavite ih u neku teglu od 3 litra. Dodajte tri kašičice pšeničnog brašna i 500 grama šećera.

Teglu staviti na tamno mesto i držite dva dana na sobnoj tempetraturi. Nakon toga dodajte 700 grama suvog grožđa, četri špljice šećera i pola šoljice vode. Pustite da odstoji nedelju dana, stim da svaki dan promešate smesu. Nakon sedam dana smesu procedite. Trebalo bi da se dobije oko litra soka. 

Stevia i papaja

Stevia je jedna od biljaka koje imaju anti kancerogeno dejstvo i koja ubija kancerogene ćelije, iz tog razloga se ona preporučuje kao zaslađivač kod ljudi koji su oboleli od raka. Treba napomenuti da se ona takođe može koristiti  za čišćenje jetre.

Sipajte od 6 do 8 kašika stevie u 5 litara tečnosti. Na ovaj način pravite količinu za četri dana. Popijte svu tečnost u ovom periodu. Ovaj tretman je preporučljiv jer je veoma jeftin.

Pijte sok od semenki papaje za čišćenje jetre. U Nigeriji 76% dece obole od raznih vrsta parazita je izlečeno tako što im je određen tretman od soka semenki papaje.

Jedan od najpoznatijih protokola za čišćenje je jetre je protokol doktorice Hulde Klark a više o ovom protokolu i njegovoj primeni možete pročitati u tekstu Antiparazitni program dr. Hulda Clark za počenike

Dok svi ovi protokoli deluju na jetru tako što ubijaju mikrobe i parazite treba napomenuti da uz upotrebu 3 kapsule od 200mg Alfa Lipoinske kiseline, 3×1000 mg Silimarina i 400 mcg Selena dnevno veoma uspešno možete da ojačate vašu jetru i poboljšate njen rad.

Lekovito bilje u terapiji oboljenja jetre

Mnogi preparati za lečenje jetre sadrže ekstrakte pitome nane, očejnice, vodopije, maslačka, smilje, oman i dr. bilje.

Recept br.1: Upala jetre (hepatitis)

Pomešati po 30g nane, trave ive i podubice i 10g morača.Od dobijene smeše bilja uzeti tri supene kašike i preliti sa 500ml ključale vode.Poklopiti, ostaviti da odstoji 8 sati,zatim procediti i piti tri puta dnevno po 150ml čaja( jogurtska čaša).

Recept br.2: Protiv ciroze jetre

Pomešati po 30g ruse, hajdučke trave i nane, i dodati 10g klekinja. Od dobijene smeše bilja uzeti tri supene kašike i preliti sa 500ml ključale vode, kuvati 3 minuta. Poklopiti, ostaviti da odstoji 6 sati, zatim procediti i piti tri puta dnevno po 150ml čaja (jogurtska čaša) pre jela.

Share

author

Miko Lamberto

Ja sam nutricionista sa 10 godina iskustva, neke od svojih zapažanja sam preneo u naš blog. Za najnovije vesti i informacije o prirodi i pridonom lečenju nas pratite.

Similar Posts