Bradavice

Bradavice – kako ih izlečiti prirodnim putem

Ne morate da dodirnete zabu kratsacu da bi ste dobili bradavicu – i nije potrebno da idete kod lekara ili specijaliste za bolesti ruku i nogu da bi ste je se oslobodili, iako postoji nekoliko medicinskih tretmana u tu svrhu.

Bradavice se mogu smrznuti tecnim azotom ili spaliti upotrebom lasera ili elektricne igle. Apoteke prodaju brojne lekove  za bradavice, ukljucujuci tecan azot u spreju i tecnosti i flastere  koji sadrze salicilnu kiselinu, koja ima efekat ljustenja koze .

(Svi tretmani bradavica mogu biti agresivni , stoga detaljno pratite upustva na etiketi.) Ali medikamentni pristupi su samo vrh ledenog brega ; mogli bi smo da ispunimo knjigu narodnim lekovima za uklanjanje bradavica. Evo nekih od najboljih.

Sta nije u redu ???

HPV virus lečenje

Ako imate bradavicu, to znaci da je humani papiloma virus (HPV) prodro kroz malu pukotinu na kozi. HPV je, u stvari , zajednicki naziv za mnoge sojeve virusa koji mogu ispoljiti svuda po kozi. Neke vrste bradavica nastaju pojedinacno; druge u grupama. Obicno se bradavica pojavi kao bleda izraslina na kozi sa hrapavom povrsinom. Plantarne bradavice, koje rastu na tabanima, mogu biti toliko bolne da hodanje postaje otezano. Genitalne bradavice su veoma zarazne i mogu povecati rizik od raka grlica materice.

Iritirajte bradavice do smrti

Prekrijte bradavicu malim parcetom samolepljive otporne trake. Sudeci skorasnjem istrazivanju, samolepljiva vodootporna traka deluje bolje na bradavice cak i od krioterapije ( upotreba tecnog azota da bi se bradavice uklonile smrzavanjem).  Isecite jedno njeno parce koje ce prekriti samo bradavicu. Zalepite ga i ostavite tako sest dana. Kada skinete traku, potopite mesto gde je bila bradavica u vodu nekoliko minuta, a zatim upotrebite papirnu turpiju za nokte ili kamen plavac da sastruzete mrtvu, zadebljanu kozu. Ostavite bradavicu ne pokrivenu preko noci i stavite novo parce samolepljive vodootporne trake  ujutru. Izgleda da blaga iritacija koze koju izaziva samolepljiva vodootporna traka postice vas imuni sistem da se zauvek izbori sa virusom bradavica.

Stavite sveze izmrvljen beli luk direktno na bradavicu i prekrijte je zavojem. Nagrizujuci efekat belog luka izaziva pojavu plika na bradavici i njeno otpadanje za nedelju dana. Svakog dana stavljajte svez beli luk, izbegavajuci kontakt sa zdravom kozom  oko bradavice. (Zastita koze vazelinom oko bradavice moze da pomogne). Za dodatni efekat neki herbalisti preporucuju da se jede sirov beli luk ili da se uzimaju 3 kapsule belog luka na dan da bi pomoglo imunom sistemu u borbi sa virusom.

Oblogu ili lopticu vate natopljenu sircetom zalepite elesticnim samolepljivim flasterom na bradavicu i drzite je tako najmanje jedan ili dva sata na dan.

Uberite maslacak u basti, prelomite mu stabljiku i iscedite malo njegove mlecne tecnosti na svoju bradavicu. Radite to svakog dana. Ovaj biljni sok je blago iritirajuci, tako da stimulise vas imuni sistem da se pobrine za bradavicu. Nemojte koristiti maslacak na koji je posipan herbicid.

Kiseli pristupi

beli luk

Sameljite nekoliko tableta vitamina C, pomesajte ih  sa dovoljno vode da se napravi pasta koju cete utapkati na bradavicu. Prekrijte pastu samoljepljivim flasterom. Posto su tablete veoma kisele, one mogu pomoci da se ukloni bradavica, a i same bore protiv virusa.

Ako mozete, oljustite malo kore sa drveta breze, natopite je vodom i zalepite preko bradavice sa unutrasnjom stranom kore okrenutom ka vasoj kozi . Ova kora sadrzi salicilate, kojih ima u mnogim sredstvima za lecenje bradavica koja se nalaze u prodaji.

Kuhinjski lekovi

Svake veceri pre nego sto odete na spavanje zalepite preko bradavica parce kore banane sa unutrasnjom stranom okrenutom ka njoj. Ova kora sadrzi jedinjenje koje polako razlaze bradavicu.

Uradite isto i sa parcetom kore limuna. Ulje u ovoj kori, po svemu sudeci, smeta bradavicama.

Papaja sadrzi enzim koji razlaze mrtvo tkivo. Zasecite nekoliko puta nezrelu papaju, sakupite biljni sok koji istice iz nje i ostavite ga da se zgrusa. Pomesajte zgusnuti biljni sok sa vodom i stavljajte ga ujutru i uvece na bradavicu.

Popularan narodni lek je da potrljate bradavicu socnom, svezom kriskom sirovog krompira. (Jedno predanje kaze da ovaj lek nece delovati osim ukoliko potom ne zakopate upotrebljeni krompir, ali drugo kaze da nije potrebna njegova “sahrana “.) Mi ne mozemo jamciti za efikasnost ovog leka, ali vam on, svakako, ne moze ni skoditi.

Izgnjecite svez list bosiljka i zalepite ga preko bradavice vodootpornom samolepljivom trakom. Listovi bosiljka sadrze supstance koje ubijaju viruse. Nedelju dana svakodnevno stavljajte svez bosiljak.

Lekovi koji se mazu

Nekoliko puta na dan stavite tinkturu kanadske zutike , lekovite biljke ka sadrzi jedinjenja koja se bore protiv bakterija i virusa.

Kazu da ulje vitamina E deluje protiv bradavica. Jednom na dan probusite kapsulu vitamina E i utrljajte njen sadrzaj nabradavicu. I za kapsule ulja jetre bakalara kazu da imaju isti efekat.

Ako imate biljku aloe vere na prozorskoj dasci, otkinite jedan njen list i iscedite  nekoliko kapi gela na bradavicu. Ponavljajte to jednom na dan. Neke osobe prijavljuju uspesno lecenje ovim lekom, mozda zbog jabucne kiseline iz gela aloe vere.

Zamisljanje da bradavica nema

Moc sugestije se pokazala zacudjujuce korisnom za primoravanje bradavica da se povuku. Tokom niza godina  cudni narodni lekovi su ukljucivali trljanje bradavice stajskim djubrivom, pljuvackom, novcicem ili sirovim mesom  – a mnogi od njih izgleda da stvarno i deluju. Jedan lekar je imao nameru da bombarduje bradavice pacijenta jakim X zracima. Iako taj covek uopste nije bio podvrgnut zracenju, njegove bradavice su sledeceg dana otpale. Provedite nekoliko minuta svakog dana jednostavno zamisljajuci da bradavice nestaju. Ako vase dete ima bradavicu, mogli bi ste da pokusate da izmislite podroban ritual lecenja bradavice kao sto je trljanje bradavice kamenom, stavljanje kamena u kutiju , a zatim zakopavanje kutije.  Ako vase dete veruje da ce ga taj ritual osloboditi od bradavice, on bi bas to i mogao da i ucini.

Pruzite stopalima vodeni lek

Sudeci prema nacinu lecenja bradavica objavljenom u jednom medicinskom casopisu 60 ih godina 20. veka, ali vec dugo zaboravljenom, plantarne bradavice su osetljive na toplotu i mogu nestati za nekoliko nedelja ako od prilike 15 minuta dnevno drzite stopala potopljena u vrucoj vodi. Kao zavrsni udarac, sipajte jedan deo sirceta u cetiri dela vruce vode.

Moc  prevencije

Nosite sandale ili papuce oko bazena i u svlacionicama. Virusi bradavica su skloni bijanju u toplim, vlaznim sredinama.

Postarajte se da pazljivo osusite plantarnu bradavicu posle tusiranja ili kupanja i temeljno osusite bradavicu na ruci posle pranja, da bi ste smanjili mogucnost da se virus prenese na nekog drugog. Po svemu sudeci bradavice su vise zarazne kada su mokre.

Nemojte cesati ili cupkati bradavice . Tako bi ste mogli preneti virus na druge delove koze.

Share

author

Miko Lamberto

Ja sam nutricionista sa 10 godina iskustva, neke od svojih zapažanja sam preneo u naš blog. Za najnovije vesti i informacije o prirodi i pridonom lečenju nas pratite.

Similar Posts

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *