Biljna metoda lečenja mioma materice

Postoji različiti prstupi lečenju fibroidogi uterusa ili mioma materice. Najčešće se primenjuje tretman hirurškom intervencijom,ali postoje i neki drugi metodi poput operacije ultrazvukom. Takođe postoji i mnoštvo biljnih opcija lečenja za miom materice. Ovi biljni lekovi efikasno ublažavaju simptome poput bola u stomaku i obilnog krvarenja. Medjutim nije dokazano da ovi biljni tretmani uklanjaju miome.
Biljni lekovi za miom materice:

Viteks (Viteks agnus castus)

Viteks smanjuje nivo estrogena povećavanjem proizvodnje progesterone.Za optimalne rezultate viteks treba uzimati u trajanju od najmanje 6 meseci
Sikavica (Silbium Marinium) je veoma efikasan biljni lek koji uspešno pomaže regenerisanju ćelija jetre.On pomaže jetri da bi normalno funkcionisala.Za bolje rezultate se koristi ekstraktovani aktivni sastojak silimarin. Uzimajte 140 misligramasilmarina 3 puta dnevno minimum 3 meseca.

Kopriva (Urtica Dionica)

Kopriva je ultimativni lek širokog spectra delovanja.Ona sadrži gvožđe I druge prirodne elemente koji povećavaju proizvodnju novih crvenih krvnih zrnaca čime se suprostvalja anemiji usled obilnog krvarenja. Kopriva je bezbedna što se tiče količine I može se uzimati neograničeno dugo.

Rumex

Zelje, štavelj ova biljka poboljšava funkciju jetre stimulacijom žuči I ima blaga svojstva leksativa.Ova biljka deluje kao tonik koji povećava proizvodnju krvnih zrnaca I samim tim popravlja anemiju usled preteranog krvarenja.

Malina

Malina se koristi za kontrolu nesrazmernog menstrualnog krvarenja a jača mišiće materice.Malina efikasno vraća organizmu balans I ravnotežu u reproduktvnim organima.Malina je bogat izvor hranljivih materija uključujući kalcijum,magnezijum,gvožđe,kalijum,fosfor I vitamin A,B,C I E.Ovo je veoma korisna zaštita za žene koje pate od veoma ozbiljnih menstrualnih tegoba.
Napomena je da ovi biljni tretmani za lečenje mioma materice nisu klinički dokazani. Pre početka lečenja obratite se svom lekaru.

Share

author

Miko Lamberto

Ja sam nutricionista sa 10 godina iskustva, neke od svojih zapažanja sam preneo u naš blog. Za najnovije vesti i informacije o prirodi i pridonom lečenju nas pratite.

Similar Posts

X