beta glukan

Beta glukan najbolji za imuni sistem

Beta glukan pripada grupi supstanci koji su imunoregulatori. Termin imunoregulator daje pravi odgovor šta je beta glukan, on ne predstavlja stimulator imunog sistema. Beta glukan poboljšava aktivnost ali nikad ne stimuliše a to predstavlja pravu sigurnost upotrebljavanja ovog jedinjenja.
Dr. Vaclav Vetvicka je rekao u knjizi o beta glukanu: „ postoje drugi preparati koji stimulišu imuni sistem, ti preparati mogu da previše stimulišu imuni siste. Ovi preparati mogu da izazovu multiple sklerozu, artritis, alergije dok beta glukan je potpuno bezbedan. Glukani stimulišu imuni sistem ali nikad preko tačke gde on postaje previše aktivan.“
Beta glukan je siguran vlaknasti molekul koji mnogi naučnici širom sveta istražuju. Beta glukan je u fokusu svih istraživanja što se tiče naučnog rada sa imuno regulatorima. Mnogi medicinski radnici čak preporučuju njegovu upotrebu. Postoje mnoge vrste glukana i razni izvori iz kojih se dobijaju. Najpopularniji su gljive, pečurke, razne vrste trava i semena. Zbog mnogo raznih izvora i vrsta treba biti oprezan prilikom odabira preparata.
Imuni sistem je odbrambeni zid protiv mnogih bolesti. Sa jakim imunim sistemom organizam se lakše izbori sa bilo kojom bolešću a samim tim se i lakše bori protiv svih stranih tela u oranizmu.
Beta glukan kao imunoregulator je izuzetno dobar preparat za lečenje karicnoma i podršku organizma i imunog sistema ljudi obolelih od karcinoma.
beta-glukan-13-16
Beta glukan štiti organizam od infekcija, smanjuje nivo holesterola, šećera u krvi, smanjuje stres, povećeva proizvodnju antitela, zaceljuje rane, pomaže kod opekotina od radijacije, prečišćava organizam od žive, pomaže osobama obolelim od dijabetesa.
Tabela koliko je potrebno beta glukana da bi se regulisao imuni sistem:
 45kg = 1,000mg dnevno
 57kg = 1,000mg – 1,500mg dnevno
 68kg = 1,500mg dnevno
 80kg. = 2,000mg dnevno
 102kg I preko = 2,500mg dnevno
Da bi se postigla veća učinkovitost beta glukana treba ga uzimati na prazan stomak sa vodom 30 minuta pre obroka. Da bi se postigla terapeutska koncentracija trebaju da se uzimaju količine navedene u tabeli.

Share

author

Miko Lamberto

Ja sam nutricionista sa 10 godina iskustva, neke od svojih zapažanja sam preneo u naš blog. Za najnovije vesti i informacije o prirodi i pridonom lečenju nas pratite.

Similar Posts