Antikancer protokol vitaminom C

U narednom tekstu ćemo se usresrediti na jedan veoma moćan antikancer protokol koji bukvalno svako može sebi da priušti
Nedostatak vitamina C je propraćen umorom i neprijatnim osećajem, usporenošću. Posle dužeg vremena koje može da traje i nekoliko mesci nastaju promene poput kratkog daha i bola u kostima. U teškim slučajevima dolazi do oboljenja kože, gubitka zuba i jakog bola u mišićima.

Tretmani vitaminima

Nutricionistički tretmani i terapije prirodnim lekovima i preparatima su još uvek nepriznati od strane moderne medicine. Medicina priznaje izuzetno ekstremne zahvate koji u nekim slučajevima više odmažu nego što pomažu ljudima obolelim od teških oboljenja poput kancera. Ovaj veoma konzervativan pristup moderne medicine alternativnim metodima lečenja je usko povezan sa odnosom medicine i farmaceutske industrije. Ovo  je veza između farmaceutske industrije i medicine koja bi trebala da bira najbolja rešenja za bolesnike koja je isprepletana više materijalnom korišću i veoma velikim sumam novca koje se izdvajaju za istraživanje novih farmaceutskih lekova koji u nekim slučajevima nemaju ni približnu učinkovitost u poređenju sa prirodnim preparatima biljnog i životinjskog porekla.

Potreba za vitaminom C

Vitamin C se upotrebljava u skoro svim telesnim procesima a koriste ga ujedno imuni sistem, kardiovaskularni sistem, digestivni trakt i drugi sistemski delovi organizma.

Najvažnije pravilo glasi: Što ste bolesniji to imate više toksina u organizmu a ujedno i slobodnih radikala. U tom slučaju vašem telu će biti potrebno više vitamina C da bi ste ozdravili.

Zdravim osobama je dovoljno izmedju 5 i 20 grama vitamina c dnevno ali takođe čovek može da podnese količine ovog vitamina koje su od 10 do 20 puta veće.

Upotreba vitamina C

Vitaminske pilule ili tablete koje koristimo i kupujemo u apoteci variraju od 100 do 1000 mg vitamina C. To su izuzetno niske doze u poređenju sa dnevnim potrebama organizma, a takođe to su zanemarljive doze u poređenju sa potrebama bolesnog čoveka.
U sučajevima  4 stepena kancerogenog oboljenja moguće je napraviti veliki pomak u stanju obolelog uzimanjem visokih doza vitamina C. U pojednim slučajevima te doze mogu da idu od nekoliko desetina do nekoliko stotina grama dnevno.
Najbolji način da se dođe do rezultata a bolesnik ne dobije dijareju je da uzima 2 do 3 grama natrijum askorbat vitamina C na svakih dva sata u 250 ml vode. Tako bolesnik može da postigne unos između 50 i 75 grama vitamina C u toku dana a da ne oseti bilo kakve probavne probleme.

Vreme upotrebe vitamina C u vašem telu je oko 30 minuta. Ova konstatacija znači da već posle nekih sat vremena od trenutka uzimanja vitamina vaše telo je iskoristilo veći deo unešenog preparata. Dakle doziranje na svaki dva sata je idealno za funkcionisanje vašeg organizma.

Vitamin C protiv raka

Posle prvog dana stomak i probavni trakt će steći otpornost na vitamin C i bolesnik neće imati nikakvih probavnih problema poput nadimanja, gasova ili dijareje. U početku treba uzimati  oko 25 % i svakim danom količinu unosa vitamina C treba povećavati za 20% dok napokon organizam potpuno ne navikne da količinu od nekoliko desetina grama dnevno.

Da bih vam objasnio koliko je značajan vitamin C navešću vam da naprimer osoba obolela od mononukleoze bi trebala da uzima između 150 i 200 grama dnevno a doziranje bi trebalo da bude između  12 i 24 doze.

Preporuka preparata za korišćenje kod teških oboljenja je čista askorbinska kiselina ili natrijum askorbat sa vitaminom C. Da biste sprečili veliki unos vitamina C u obliku askorbinske kiseline ili natrijum askorbata, upotrebljavajte liposomalni vitamin C koji ima 10 puta veću iskorištenost od predhodna dva a ujedno je potreban 10 puta manji unos ovog preparata sa daleko boljim rezultatima.

Share

author

Miko Lamberto

Ja sam nutricionista sa 10 godina iskustva, neke od svojih zapažanja sam preneo u naš blog. Za najnovije vesti i informacije o prirodi i pridonom lečenju nas pratite.

Similar Posts