alkoholizam i zavisnost prirodno lečenje

Alkoholizam i zavisnost – lečenje, ishrana, lekovito bilje, kineska medicina

Alkohol postaje deo našeg života toliko često da ne shvatamo kada smo postali zavisni od njega. Svako ko se predozira alkoholom suočava se sa fizičkim i mentalnim zdravstvenim problemima. To može uticati na lične odnose, posao i finansije.

Sledeći znaci ukazuju na to da li vam je potrebna pomoć za zaustavljanje zloupotrebe alkohola:

Okrećete se ka čaši kada ste tužni ili imate problema.

Ponekad ne ispunite obaveze zbog obilnog pijenja.

Vaše piće smeta nekome vama bliskom.

Pate od ozbiljnih neželjenih efekata nakon što prestanete da pijete.

Pijte krišom.

Lečenje alkoholizma

Teško je prirodno lečiti zloupotrebu alkohola. Grupe za samopomoć nude lečenje oboljelima od ove bolesti i pomažu porodicama alkoholičara. Takođe možete potražiti pomoć od lekara ili psihoterapeuta koji je specijalizovan za zloupotrebu alkohola, homeopate ili hipnoterapeuta. Cilj lečenja nije samo da vam pomogne da prestanete da pijete, već i da razjasni zašto pijete i da vam pomogne da stvorite novi način života u kome vam alkohol neće biti potreban. Sledeći tretmani dopunjuju radnu terapiju:

Bilje za alkoholizam

Alkoholičari obično pate od nedostatka GLK (gama-linolenske kiseline). Sadrži ga ulje žutog peršuna , za koje se veruje da sprečava česte promene raspoloženja i oštećenje jetre. Uzimajte 4 kapsule dnevno.

Da biste prevazišli samoću, napravite tinkturu od limuna ili lavande: 2 kašičice biljke prelije se vrelom vodom, kuva 15 minuta i pije 3 puta dnevno.

Prehrana kod alkoholizma

Pothranjenost alkoholičara utiče na druge komplikacije izazvane zloupotrebom alkohola. Studije pokazuju da unos sledećih hranljivih sastojaka u telo pomaže ubrzavanju detoksikacije alkohola i štiti jetru od oštećenja:

Cink – nalazi se u nemasnom mesu, živini, ribi, žitaricama. Preporučuje se 15 mg. svakodnevno.

Povećajte unos vitamina C koji se nalazi u svežem voću i povrću i vitamina E koji se nalazi u proklijaloj pšenici , semenskim uljima i orasima.

Aminokiselina glutamin pomaže u smanjenju nagona za pićem alkohola. Uzimajte 2-4 godine dnevno van obroka.

Preparati koje možete poručiti koji pomažu kod alkoholizma

Homeopatija za alkoholizam

Tinktura crnog hrasta : rastvorite 3 kapi u malo vode i pijte 2 puta dnevno kako biste zadovoljili želju za alkoholom.

Kineska medicina

Bilje koj3 se preporučuje za čišćenje tela od alkohola I toplote. Jaki zeleni čaj “hladi” jetru i stomak. Program detoksikacije može se izvesti sa grupama za savetovanje i podršku. Kudžu koren pomaže u borbi protiv zavisnosti od alkohola ili pušenja.

Bahova terapija bojama za alkoholizam

Oni koji okreću alkoholu za prevazilaženje teškoća, preporučuje se chotika ( bič ) i jasika za one koji pate od prisilnih misli. Maslina za iscelitelje.

Ovisnost o drogama – šta je to?

Zavisnost od droge je bolna sklonost ili zavisnost od opijata koji se koriste na razne načine (gutanje, udisanje, intravenska injekcija) za postizanje vrtoglavice ili za ublažavanje bolova.

Zavisnost od droge (od grčkog. Narke – trnci i manija – ludilo, entuzijazam) – u medicini, bolest koju karakteriše patološka želja za lekovima, što dovodi do teške disfunkcije tela; u psihologiji – potreba za upotrebom bilo kakvih lekova ili hemikalija kako bi se izbegla nelagodnost koja je posledica prekida upotrebe, tj. hemijska zavisnost; u sociologiji – vrsta devijantnog ponašanja.

Zavisnost uključuje dva oblika zavisnosti:

Mentalna zavisnost je stanje tela koje karakteriše patološka potreba za upotrebom bilo kog leka ili opojne droge kako bi se izbegli mentalni poremećaji ili nelagodnost koji se javljaju kada supstanca koja izaziva zavisnost prestane da se koristi, ali bez somatskih simptoma (Erickson et al. 1990).)

Fizička zavisnost je stanje koje karakteriše razvoj apstinencije nakon prestanka upotrebe supstance koja izaziva zavisnost ili nakon uvođenja njenih antagonista (Erickson et al. 1990).

Lečenje zavisnosti od droge prirodnim lekovima

Tradicionalne metode lečenja lekovima ne eliminišu pomoć koju pružaju narkolozi. Nijedna infuzija ili dekocija bilja nije u stanju da pruži nivo ublažavanja bolova koji je zavisnicima od opijuma potreban tokom apstinencije. Međutim, postoje recepti sa narodnim lekovima za smirivanje nervnog sistema.

Recepti za lečenje zavisnosti od narodnih lekova (lekovito bilje)

Ako govorimo o biljnom lečenju, onda biljke koje imaju pozitivan efekat i relativno su bezbedne za zavisnike mogu biti:

Valerijana , koja doprinosi normalizaciji sna, bori se protiv povećane ekscitabilnosti i anksioznosti.

Plodovi borovnice, kao i lišće imaju izražen antiinflamatorni efekat, kao i diuretička svojstva, koja se mogu koristiti za detoksikaciju kako bi se ubrzalo uklanjanje droge putem urina.

Za lečenje zavisnosti koriste se biljke koje deluju antitoksično: melem, kopriva, preslica, laneno seme.

U nekim slučajevima se biljke koje izazivaju mučninu, poput trpuca ili kopitara, mogu koristiti za stvaranje averzije prema lekovima. Kudzu, za koji je poznato da se bori protiv intoksikacije, često se koristi kod alkoholizma i pušenja.

Ako želite stručnu pomoć prilikom odvikavanja od zavisnosti obratite nam se. Naš itim fitoterapeuta i nutrcionist će Vam pomoći u tome.

Share

author

Miko Lamberto

Ja sam nutricionista sa 10 godina iskustva, neke od svojih zapažanja sam preneo u naš blog. Za najnovije vesti i informacije o prirodi i pridonom lečenju nas pratite.

Similar Posts

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *