Alfa lipoinska kiselina – najbolji prirodni antioksidans

4/5 - (3 votes)

Alfa lipoinska kiselina je antioksidant poznat i kao ALA, biletan, lipoinska kiselina, tioktinska kiselina a poznata je i pod drugim imenima.

Alfa lipoinska kiselina je prirodna masna kiselina koja se može naći u različitoj hrani, kao što su kvasac, spanać, brokoli, krompir i iznutrice kao što su jetra ili bubrezi.

Alfa lipoinska kiselina se koristi u alternativnoj medicini kao moguća efikasna pomoć u gubitku težine, lečenju bolova u dijabetičkom nervu, lečenju rana, snižavanju šećera u krvi, poboljšanju promene boje uzrokovanih vitiligom i smanjenju komplikacija operacije ugradnje aortokoronarnog bajpasa (CABG). Alfa-lipoinska kiselina može biti kombinovana sa drugim biljkama ili ekstraktima u specifičnom preparatu za tretiranje ovih stanja.

Alfa lipoinska kiselina se takođe koristi za lečenje reumatoidnog artritisa, Alchajmerove bolesti, problema sa alkoholom u jetri, bolesti nadmorske visine, problema sa srčanim nervima, problema sa mozgom vezanim za HIV ili problema sa očima izazvanim dijabetesom. Međutim, istraživanje je pokazalo da alfa lipoinska kiselina možda neće biti efikasna u lečenju ovih stanja.

Alfa lipoinska kiselina upotreba

alfa lipoinska kiselina

Druge upotrebe koje nisu dokazane istraživanjem uključuju lečenje glaukoma, glavobolje migrene, visok krvni pritisak, srčane insuficijencije, demencije, sindrom karpalnog tunela, bolova u nogama izazvanih oštećenjem išijasnog nerva ili oboljenjem periferne arterije (PAD), usporavanje starenja kože i druga stanja.

Nije sigurno da li je alfa lipoinska kiselina efikasna u lečenju bilo kojeg zdravstvenog stanja. Medicinska upotreba ovog proizvoda nije odobrena od strane Američke agencije za hranu i lekove. Alfa lipoinska kiselina ne sme se koristiti umesto lekova koje vam je propisao lekar.

Alfa lipoinska kiselina se često prodaje kao biljni dodatak. Za mnoge biljne mešavine nema regulisanih proizvodnih standarda, a kod nekih mešavina koje su dostupne na tržištu se navodi da su zagađene toksičnim metalima ili drugim lekovima. Biljne dodatke bi trebalo nabavljati od pouzdanog izvora kako bi se smanjio rizik od kontaminacije.

Alfa lipoinska kiselina se takođe može koristiti u svrhe koje nisu navedene u ovom uputstvu za proizvod.

Pratite sve smernice na ambalaži i etiketi na proizvodu. Obavestite vašeg lekara o svim vašim zdravstvenim stanjima, alergijama i svim lekovima koje koristite.

Pitajte doktora, farmaceuta ili nekog drugog zdravstvenog radnika da li je sigurno da koristite ovaj proizvod ako imate:

 • oboljenje jetre,
 • dijabetes (alfa lipoinska kiselina može izazvati nizak nivo šećera u krvi),
 • poremećaj rada štitne žlezde,
 • deficit tiamina (tiamin je oblik vitamina B),
 • ili ako konzumirate velike količine alkohola.

Nije poznato da li će alfa lipoinska kiselina naškoditi nerođenoj bebi. Nemojte koristiti ovaj proizvod bez lekarskog saveta ako ste trudni.

Nije poznato da li alfa lipoinska kiselina prolazi u majčino mleko niti da li može naneti štetu bebi koja doji. Nemojte koristiti ovaj proizvod bez lekarskog saveta ako dojite bebu.

Nemojte davati biljni / zdravstveni dodatak detetu bez saveta lekara.

Neželjeni efekti alfa-lipoinske kiseline

Zatražite hitnu medicinsku pomoć ako imate znakove alergijske reakcije: osip, otežano disanje, oticanje lica, usana, jezika ili grla.

Iako nisu poznati svi neželjeni efekti, smatra se da je alfa lipoinska kiselina bezbedna kada se uzima u skladu sa uputstvima.

Prekinite uzimanje alfa lipoinske kiseline i odmah pozovite svog doktora ako imate:

 • nizak nivo šećera u krvi – glavobolja, glad, slabost, znojenje, zbunjenost, razdražljivost, vrtoglavica, brze otkucaje srca ili osećaj nemira; ili
 • osećate vrtoglavicu kao da ćete se onesvestiti svakog trenutka.

Uobičajeni neželjeni efekti mogu uključiti:

 • mučninu ili
 • osip po koži

Ovo nije potpuna lista neželjenih efekata, pa se i drugi neželjeni efekti mogu pojaviti.

Interakcije alfa-lipoinske kiseline

Izbegavajte upotrebu alfa lipoinske kiseline zajedno sa drugim biljnim dodatkom koji mogu uticati na smanjenje šećera u krvi. Ovo uključuje đavolu kandžu, grčko seme, beli luk, guar gumu, divlji kesten, azijski ginseng, psilijum i sibirski ginseng.

Nemojte uzimati alfa lipoinsku kiselinu bez lekarskog saveta ako koristite bilo koji od sledećih lekova:

 • insulin ili uzimate tablete za sniženje šećera u krvi oralnim putem,
 • lekovi za lečenje neaktivne štitne žlezde, kao što su levotiroksin (Synthroid) i drugi; ili
 • lekovi za tretiranje kancera (hemoterapija).

Ova lista nije kompletna. Drugi lekovi mogu da budu u interakciji sa alfa-lipoinskom kiselinom, uključujući lekove koji se uzimaju na recept i lekove za koje nije potreban recept, vitamine i biljne proizvode. U ovom uputstvu za proizvod nisu navedene sve moguće interakcije.

Alfa lipoinska kiselina prodaja:

Alfa-lipoinska kiselina ima moćna antioksidativna svojstva – aktivna je istovremeno u vodi i ulju – „univerzalni antioksidans“. Alfa-lipoinska kiselina pomaže u obnavljanju antioksidanata vitamin C i vitamin E, pa čak i povećava njihov efekat. Igra važnu ulogu u procesu prerade glutationa – još jednog veoma važnog antioksidansa u telu. Pomaže vitaminima grupe B u pretvaranju ugljenih hidrata, proteina i masti u energiju. Štiti od degeneracije perifernog nervnog sistema, kao i za kontrolu nivoa gubitka krvi kod ljudi koji pate od dijabetesa. Pomaže u detoksikaciji jetre od štetnih jedinjenja metala reagujući sa izuzetno toksičnim arsenom, živom, kadmijumom i drugima. i čisti telo od njih. Štiti nova tkiva od zapaljenskih procesa na visokim nivoima i smanjuje nivo holesterola u krvi. Još jedno svojstvo alfa lipoinske kiseline povezano je sa interakcijom sa različitim mineralima – formira stabilne komplekse sa cinkom, manganom i bakrom. Ona je jedan od najpoželjnijih pomagača za povećanje mišićne mase u ishrani sa visokim sadržajem ugljenih hidrata. Odlično se kombinuje sa biotinom i kapnitinom! Sastav jedne kapsule: Alfa-lipoična kiselina – 200 mg.

Najbolji proizvod na tržištu BIOHERBA ALFA LIPOINSKA KISELINA

Doziranje alfa lipoinske kiseline

Kada razmišljate o upotrebi biljnih suplemenata, potražite savet lekara. Takođe možete razmotriti konsultacije sa stručnjakom koji je stručan u oblasti korišćenja biljnih dodataka.

Ako se odlučite za upotrebu alfa lipoinske kiseline, upotrebite je onako kako je to navedeno na paketu ili prema uputstvima vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika. Ne koristite veću dozu ovog proizvoda od one koja se preporučuje prema etiketi.

Pozovite vašeg doktora ako se stanje koje tretirate alfa-lipoinskom kiselinom ne poboljšava ili ako se pogorša korišćenjem ovog proizvoda.

Nemojte koristiti različite forme (tablete i kapsule) alfa-lipoinske kiseline istovremeno bez lekarskog saveta. Korišćenje različitih formulacija zajedno povećava rizik od predoziranja.

Čuvati na sobnoj temperaturi zaštićeno od vlage i toplote.

Preskočite propuštenu dozu ako je skoro vreme za vašu narednu planiranu dozu. Nemojte koristiti dodatnu alfa-lipoinsku kiselinu kako biste nadoknadili propuštenu dozu.

Pomoć nutricioniste

Vaš nutricionista

Profesionalizam

Naš tim nutricionista, homeopata, fitoterapeuta i lekara radi zajdno 7 godina.

Kvalitet

Do sada smo uspešno poboljšali stanje kod više hiljada korisnika.

Proizvodi

Za naše klijente obezbeđujemo najkvalitetnije organske proizvode.

Potrebna vam je pomoć nutricioniste, homeopate ili fitoterapeuta? Imate zdravstvenih problema? U mnogo slučajeva pravilna ishrana uz kavlitetnu podršku suplementacijom, lekovitim biljem, eteričnim uljima vitaminima i mineralima mogu da pomognu kod poboljšanja opšteg zdravstvenog stanja. Mi smo obučeni tim stručnjaka sa 7 godina iskustva i možemo pomoći kod:

 • autoimunih oboljenja
 • dijabetesa
 • prevelike ili premale kilaže
 • kardiovaskularnih problema
 • osteoporoze
 • artritisa
 • kancerogenih oboljenja
 • virusnih infekcija poput HPV virusa, herpesa i dr…
 • infekcija izazvanih bakterijama heliko bakterija, e. coli, hlamidija… 
 • problemi sa hormonima, štitna žlezda, menopauza…
 • problemi sa bešikom prostatom i stomakom
 • demencija
 • psihološki saveti

I mnogih drugih oboljenja koja nisu navedena. Pozovite nas i kontaktirajte prve konsultacije su besplatne. Našim inovativnim pristupom, kombinovanjem različitih tehnika prirodne medicine postižemo odlične uspehe. Prepustite Vaše probleme profesionalcima. Kontaktirajte nas putem Viber, Whatsapp ili Facebook masanger aplikacija ispod:

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *