čišćenje stana

10 jednostavnih saveta za čišćenje stana

Mi u Eistri znamo da veliko čišćenje vašeg stana nikada nije ničiji omiljen zadatak. Uvek ga svi odlažemo koliko god možemo da bismo izbegli stres zbog čišćenja. Na taj način naš stan spostaje sve neuredniji i neuredniji dok i sami ne znamo odakle da počnemo.

Ali veliko čišćenje stana ne mora biti noćna mora. I ne mora vam zauzeti ni ceo vikend. U tom smislu kreirali smo ovaj vodič za čišćenje stana. Koristite ovu listu sa deset saveta kako biste opušteno ušli u sledeće čišćenje stana. Uz našu pomoć za čas ćete dobiti blistavo čist stan.

Prvo se organizujte za čišćenje stana

Najčešća stvar koja sprečava mnoge ljude da se bave čišćenja stanova je ta što ne znaju odakle da počnu. Pa, dozvolite nam da vam ovo olakšamo – prvo sredite nered. Započnite sa stvarima kojima je mesto negde u stanu, ali su se stvorile gomile na podovima i radnim površinama u celom stanu.

Ako prvo počistite nered u stanu i stavite stvari tamo gde im je mesto, odmah ćete se osećati ugodnije i  kao da ste već preduzeli važan korak u čišćenju stana, organizovanom blaženstvu. Prvo uklanjanje nereda u stanu takođe olakšava dubinsko čišćenje i usisavanje, jer nećete imati gomile stvari i drugih predmeta na putu.

Očistite nagomilanu hranu u kuhinji

kuhinja čišćenje stana

Jednom kad ste sve ostalo ispraznili, vreme je da pređete u svoju kuhinju. Posuđe koje se slagalo u sudoperu sa obilatim mrljama od hrane je još ubvek tamo gde je i bilo? Sada je vreme za ribanje. Napunite mašinu za pranje posuđa, sklonite sve posuđe i ostavite umivaonik i radnu površinu čistim. Kada se kasnije vratite na čišćenje kuhinje i prskanje radne površine, nećete imati gomilu tanjira i činija na putu.

Velike poslove  poput pranja posuđa ostavite za kraj. Ali osećaćete se mnogo bolje ako suđe sklonite sa puta pre nego što pređete na sledeću fazu.

Poslanjajte smeće

Vreme je da uzmete vreću za smeće. Pregledajte kuću i ispraznite sve kante za smeće, a istovremeno pokupite i sve otpadno smeće koje je moglo završiti na podu. Čak i ako neke vaše kante nisu pune do vrha, ispraznite ih.

Ne zaboravite da kesu za smeće ostavite negde u stanu, gde je pristupačna za čišćenje stana. Dok čistite, skupljaćete papirne ubruse i ostalo smeće koje može ići pravo u kesu pre nego što je vežete i odložite napolje.

Otvorite mašinu za pranje veša

mašina za pranje veša

Ovaj korak je poslednji deo naše faze skanjanja i rapsremanja pre nego što pređemo na pravu fazu borbe protiv klica prskanjem i brisanjem. Niko ne voli da pere veš, ali mogli biste to i završili dok ste u režimu čišćenja.

Skupite sav veš u svom stanu, uključujući onu košulju koju ste nosili četiri puta i za koju insistirate da nema mrlja i da je čista, i bacite u veš mašinu. Ovo je odlično vreme započnete pranje usred čišćenja, jer paraleno možete preći na druge radnje dok vam se veš pere.

Sredstvo za čišćenje stana

Da li ste spremni da se uozbiljite? Sad je vreme da se pređe na fazu II. Prešli smo svaki centimetar kuće, očistili smeće, oprali veš i ribali posuđe do savršenstva. Sada je vreme da vas upoznam sa najboljim prijateljem čistačice.

Univerzalno sredstvo za čišćenje! To je lepa stvar. Dostupno je više brendova, pa čak i neke sasvim prirodne opcije za čišćenje stana (ili opcije „uradi sam“), ali ono što u suštini želite je sredstvo za čišćenje u spreju koje nije specifično ni za jednu prostoriju. Želite nešto što možete da koristite u kupatilima, na patosu, na radnim površinama, na šporetu i doslovno, bilo gde želite nešto da obrišete. Čišćenje stanova univerzalnim sredstvom uštedeće vam vreme i novac menjajući više vrsta sredstava za čišćenje.

Za određene zadatke biće potreban namenski čistač, naprimer prilokom čišćenja toaleta. Ali univerzalno sredstvo za čišćenje može se nositi svuda i koristiti svuda.

Očistite prvo kuhinju i kupaonice

Preporučujemo da započnete čišćenje stana sa  kupatilom. Zašto? Ono je najmanje prijatan deo stana za čišćenje i biće jako dobro ako to prvo obavite. Imajući u vidu taj pristup problemu čišćenja stana, takođe preporučujemo da započnete sa najmanje prijatnim delom kupatila – toaletom. Prvo očistite toalet, a zatim se prebacite na pod, a zatim tuš / kadu i na kraju napadnite radnu površinu i ogledala.

Ovo je generalno dobra strategija čišćenja – započnite sa najmanje prijatnim delovima zadatka, a zatim pređitena lakše.Na ovaj način se najbolje oslobađamo od stresa za vreme čišćenja.

Posle kupatila, uputite se u kuhinju. Obrišite radne površine, očistite sudoper i očistite sve zalepljene masne fleke iz vaše poslednje avanture kuvanja.

Hajde da zaprašimo stan

čišćenje prašine

Vreme je da napravite malo prašine. Možete da koristite papirne ubruse, krpe ili moj lični omiljeni alat iz detinjstva – čarapu preko ruke. Ne zaboravite da učistite iznad vrata, vrhova podnožja, preko ormara i između žaluzina. Za ovaj deo nije neophodno koristiti sprej za zaprašivanje. Dobra maramica i krpa završava posaok. Iako su prošli meseci od poslednjeg čišćenja, malo elana ne bi bilo na odmet.

Vakum

Vidite čišćenje stana ne mora biti uopšte dosadno i naporno. Zaprašili ste stan tačnije očistili prašinu se pre usisavanja, jer puno te pometene prašine može završi na podu. Tada dolazi usisavač. Vaš usisavač vam može biti najbolji prijatelj, posebno ako ima određene nastavke poput kraja četke. Takvo produženje može vam pomoći da sakupljate prašinu, ulazite u uske prostore i usisavate te male kutke. Ne zaboravite da pazite da je vakuum vreća prazna. Ako je puna, samo ćete pomerati prašinu i druge predmete – ne usisavajući ih.

Unesite zabavu u čišćenje

Znamo, znamo. Ovo zvuči kao nešto što bi vam mama rekla kao dete kako bi vas prevarila da bi ste uradili nešto što ne želite. Ali čišćenje stana zaista može biti ugodno iskustvo. Puštajte malo muziku dok čisitite stan. Bacite Netflik na laptop i ponesite ga sa sobom dok čistite različite sobe. Muzika može učiniti vaš dan čišćenja manjebolnim; samo treba biti malo kreativan.

Još jedan način da sebi date motivaciju je da obećate sebi nagradu nakon što završite. Bez obzira da li je to obrok iz vašeg omiljenog restorana ili sat vremena da se rashladite i ne radite ništa, dajte sebi oduška.

Ako vam pak smeta čišćenje stana

Vrhunska rešenja za apartmane, lične stanove i još mnogo toga
Dolazak kući je predivan osećaj, posebno ako je vaše prebivalište čisto i uredno kada stignete. Bez obzira koju vrstu stana nazivate kućom, Mi vam pružamo usluge čišćenja kuća i stanova.

Koja je naša tajna? Pa, to zaista i nije tajna:

Mi smo fleksibilni
Radimo u skladu sa željama naših kupaca
Nudimo garanciju zadovoljstva

Bez obzira da li su vam potrebne naše usluge na nedeljnom ili mesečnom nivou, možete se radovati jer ćemo učiniti sve da Vam stan bude poptpuno čist i sređen

Naši kupci vole činjenicu da njihove želje ugrađujemo u naše vremenski kontorlisane metode čišćenja. Radeći sa vama na izradi vašeg sopstvenog plana čišćenja i prateći ga svaki put kada izvršimo uslugu čišćenja, u mogućnosti smo da obezbedimo dosledne rezultate koji zadovoljavaju vaše potrebe. Svaka naša profesionalna čistačica kuća i stanova  prolazi opsežnu obuku kako bi se osiguralo da usluge koje dobijate nisu samo naš način, već i vaš način. 

Kada zatražite usluge stanovanja, iznajmljivanja ili čišćenja stanova, dobićete zagarantovane rezultate bez brige o otkazivanju ili odgovornosti. Naš tim kućnih pomoćnika od poverenja će uvek stići u vašu kuću kad je zakazano, s vašim planom čišćenja u ruci. Cilj nam je da vam pružimo slobodno vreme koje vam treba i čist dom na koji možete biti ponosni.

Usluge kućne pomoćnice takođe su dostupne iznajmljivačima kojima su potrebne usluge useljenja ili iseljavanja.

Kontaktirajte nas

  Share

  author

  Miko Lamberto

  Ja sam nutricionista sa 10 godina iskustva, neke od svojih zapažanja sam preneo u naš blog. Za najnovije vesti i informacije o prirodi i pridonom lečenju nas pratite.

  Similar Posts

  Оставите одговор

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *